Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
Sign in to follow this  
po246087

Ssuspendarea permisului de conducere de două ori

Question

po246087

Buna ziua, 

In urma cu 2 saptamani mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 de zile cu posibilitatea de a mai sofa inca 15 zile. In acest weekend, in timpul in care inca aveam dreptul de a circula, am gresit din nou fiind surprins cu 101 km in localitate. Permisul mi-a fost suspendat pentru 90 de zile si am primit dreptul de a conduce pentru perioada ramasa de 4 zile din suspendarea anterioara. Suspendarea intra in vigoare astazi 10.02.2016. Intrebarea mea este cat imi este suspendat efectiv permisul:

 • 90 de zile
 • 30+90 de zile 
 • 30+90+un eventual spor?

De asemenea, va rog sa imi confirmati faptul ca sustinerea examenului pentru reducerea suspendarii iese din discutie.

Multumesc anticipat!

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
Panter

Art. 221 HG 1391/2006 – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

Suspendarea ta o sa fie de 30+90=120 zile

Edited by Panter
 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 1
iav

Neică, ești un pericol public. Dacă nici nu ai terminat prima suspendare și ai comis-o iar, înseamnă că nu ai înțeles nimic și-i implor pe toți colegii de pe forum să nu-ți spună ceea ce te interesează.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
iav

Păi dacă știi atât de multe de ce nu știi și cât vei fi pieton?

Pentru a afla totuși ce te interesează, consultă un avocat. Ah !! scuză-mă, ei cer bani pentru orice informație,iar tu vrei moca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
iav

Și contravenția prezintă pericol, dar mai mic decât infracțiunea. Oricum văd că ești tare ambițios, de la 30 de zile ai sărit direct la 90, fără să mai treci și prin etapa intermediară de 60, ține-o tot așa și vei ajunge sus de tot.:good:

Edited by iav

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cezar

Iav a spus ca nu ai inteles nimic din prima penalizare, ceea ce e confirmat de FAPTA ta ulterioara.

Eu spun ca in Romania, legea e prea blanda.

Stii prost faptul ca o contraventie nu poate fi considerata "pericol public", si Huidu ti-a demonstrat lucrul asta. O activitate "neconvenabila" a omorat 4 oameni. Faptul ca intrii pe un forum de politisti si jignesti nu-l mai comentez, tine de educatie si lipsa de bun simt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
eugencinaru

ai fost la lamurit mai sus, adica nu mai beneficiezi de reducere, deci 120 de zile esti pieton si trebuie sa te duci sa dai si testarea ca altfel se mai adauga inca 30 zile

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Pscflorin

Buna ziua am fost înregistrat de aparatul radar in localitate cu 115 km la ora mi-a fost reținut permisul pe 90 de zile plus amenda apoi la 5 zile după ce sa intamplat fapta am fost prins iar cu 110 in localitate din nou .Vreau sa stiu si eu cu cât sa prelungit perioada de suspendare a permisului? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Naavi01

 

Buna!

 

In data de 01.04 am primit un pv pentru depasirea vitezei legale si pentru placuta de inmatriculare din fata care era asezata in parbriz deoarece suportul de numar s a rupt.

In 11.04 am primit o sanctiune pentru neacordare de proritate la pieton si mi a fost suspendat permisul, am si predat dovada la politia rutiera sa inceapa cele 30 de zile de sanctiune chiar din ziua respectiva.

Astazi, in 23.04 am primit o instiintare pentru cumulul a 15 puncte in interbalul 04.10.2018-04.04.2019 si trebuie predat permisul in 5 zile.

Permisul meu este deja luat , iar dovada este depusa din aceeasi zi la politie, am o dovada inlocuitoare cum ca am renuntat la cele 15 zile de dovada.

Ce trebuie sa fac ?

Sanctiunile se cumuleaza (60 de zile)?

In ce data voi putea conduce din nou ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Model cerere pentru reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, prevăzută la art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv art. 221 alin. (1) din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, aprobat prin H.G. nr. 1391/2006 modificat şi completat.
   Soluţionarea unei astfel de cereri revine şefului poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia a fost săvârşită fapta ori de către şeful poliţiei rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române (art. 104 din O.U.G. nr. 195/2002 rep.), iar testul pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea promovării acestuia, ca şi condiţie necesară pentru reducerea perioadei de supendare, se susţine la serviciul rutier care îl are în evidenţă (art. 106 alin. 1 lit. c din acelaşi act normativ). Mai multe: Reducerea perioadei de suspendare.
    
  • kopak
   By kopak
   Salutare,
   Situatia e dupa cum urmeaza. Am avut permisul suspendat pentru o abatere timp de o luna. Abaterea a trecut, am ridicat permisul in aprilie. Astazi vine un domn politist acasa, eu nu eram, si le explica parintilor ca am adunat 15 puncte si trebuie sa ma prezint cu permisul pentru a fi suspendat o luna.
   Intrebarea e, se poate asa ceva? Legislatia spune clar ca dupa ce ti se suspenda, se anuleaza orice punct pe care il aveai inainte. Deci teoretic eu sunt pe 0 acum, avand permisul de abia restituit. Cum pot sa fiu suspendat iar o luna pentru puncte?
   As dori un raspuns avizat sau cineva care a trecut prin asta si fara pareri/opinii etc.
   Multumesc
  • dincatalin
   By dincatalin
   Mi -a fost suspendat permisul auto pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale cu 114 km/h. Pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile daca acum 5 luni l -am mai avut suspendat o luna de zile pentru depasirea pe linie continua? Rog raspuns 
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.