Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar - accident cu vatamare corporala


iulliann

Recommended Posts

Buna ziua,

La inceputul lunii moiembrie 2015 am produs un accident rutier (neacordare de prioritate intr-o intersectie, soldandu-se cu o tamponare). Intial dupa ce am eliberat mijlocul intersectiei si am inceput discutiile amiabile soferul din masina "victima" a chemat ambulanta deoarece sotia (pasagera in dreapta lui, insarcinata) acuza dureri la cap (se lovise in timpul tamponarii de bordul masinii). Acesta nu cunostea faptul ca apeland 112 pt. un echipaj de la ambulanta va veni obligatoriu si un echipaj de la politie, fapt pt. care s-a deschis un dosar penal si nu a mai existat o constatare amiabila.

Doresc sa cunosc care este termenul minim, maxim in care un dosar sta in lucru la politie (sigur nu se afla la parchet, de unde am si primit astazi aceasta informatie, fiind inca in lucru la politie). Se poate urgenta procedura aceasta? Pot afla in ce stadiu se afla in ce stadiu se afla dosarul la politie? Trebuie sa ma duc in audienta sau sa depun o cerere in acest sens?

Pot afla daca victima (sotia soferului din masina "victima") a depus sau nu o plangere impotriva mea (fara sa intreb parile implicate ci doar la politie sau parchet). Care sunt demersurile?

Pe parcursul desfasurarii procedurii de catre politie sunt instiintat daca s-a depus o plangere impotriva mea, sau doar la finalul procedurii se trimite dosarul catre parchet?

Dupa ca ajunge dosarul la parchet, sunt chemate partile pt. declaratii, intelegeri etc? Care ar fi procedura de lucru in acest sens?

 

Multumesc. 

 

Link to comment
 • Marius changed the title to Dosar - accident cu vatamare corporala
 • Moderator

Nu există un termen minim-maxim în care un dosar stă în lucru la poliţie. Poţi afla în ce stadiu se află dosarul dacă mergi şi discuţi cu poliţistul, ori pe cale oficială depui o cerere în acest sens, la care primeşti răspuns în termen de 30 zile.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua,am si eu o antrebare.an data de  09_-08-2013,am avut un accident,de masina,si bine anteles nu a fost vina mea,eu find soferul.cum se face ca vinovatul a iesit bazma curata,prin interventia unor cunostinte,.sa va explic cum a fost accidentul,prima masina o dacie logan,a doua dacia 1310,si a treia masina eu citroen xsara cu matricula de spania,toate trei masini an acelasi sens si an aceiasi directie,doar ca eu am fost al treilea,accidentul sa petrecut pe N 58,am prins momentul cant puteam sa dapasesc dacia 1310,bine anteles cu vizibilitate foarte buna si drum antins,cand am fost paralel cu dacia 1310 atunci a vrut sa depaseasca si el dacia logan,el nu ma vazut ca sant an depasire,si mo aruncat antrun copac masina sa facut praf,eu mam ales cu picioarele rupte,si am ramas invalid toata viata,..si uitati ca tot eu am ramas vinovatul,avocatul meu a fost influentat de alcineva sa ies eu vinovat,la judecata ,nu sa luat an considerare expertiza care so facut,si nici declaratiile martorilor care au fost cu mine an masina,sa luat an considerare doar declaratia martorului din dacia logan ca cica el a vazut tot accidentul an oglinda retrovizora,....

 • Downvote 2
Link to comment

@iulliann asa cum a precizat si @Marius nu este un termen minim-maxim in care dosarul se poate afla in lucru la politie. Ceea ce puteti face, este sa mergeti la unitatea de politie unde a fost inregistrat dosarul (de unde face parte echipajul care a fost la fata locului, sau care v-a audiat) si sa solicitati in scris, sau verbal, sa discutati cu politistul care are repartizat dosarul dvs. (sau cu o persoana in masura sa va dea un raspuns, deoarece exista posibilitatea ca politistul care are dosarul in lucru sa fie in concediu, sau liber) pentru a afla detaliile pe care le doriti.

@s1a2v3u4 stimate domn, daca ati incerca sa va exprimati fara greseli gramaticale majore, ati primi, mult mai repede, un raspuns (este greu de urmarit cu atentie, un mesaj ca al dvs.). In al doilea rand, nu politia se pronunta in privinta vinovatiei/nevinovatiei unei persoane (sau a mai multor) intr-un dosar penal, ci un judecator. Nu politia a ales avocatul care sa va reprezinte si sigur nu politia a ales judecatorul care a hotarat vinovatia/nevinovatia persoanelor implicate in evenimentul rutier. Un avocat va poate preciza ce demersuri se mai pot face in cazul dvs.. Multa sanatate.

Link to comment
 • 6 years later...

Buna ziua. Am o nelamurire. In urma cu doua saptamani am depasit pe linie continua aflandu-ma cu sotia insarcinata in dreapta. Acuzand dureri si greturi mari. Am decis sa ma urc in masina si sa merg cu ea catre urgente. Politistul a ales sa ma retina si sa imi retina permisu pe 60 de zile. Am ales sa depun o contestatie. Insa in ziua cand am umblat sa fac hartiile pentru coontestatie am facut un accident. Mai exact masina din fata mea a franat brus  si am intrat in el. Cand am coborat in masina din fata mea se aflau doar persoane de sex masculin.ei s-au dat jos din masina si m-au lovit. Ca urmare a venit si politia la locul accidentului. De frica nu am spus nimic agentului pentru ca cei doi lucuiau chiar in satul unde locuiesc si eu.. erau foarte nervosi. Am mers la spital medicii crezand ca sunt plin de sange de la accident. Acolo am spus ce s-a intamplat si ca am fost lovit de catre cei doi. Si ca am un cucui de la oglinda de sus a masini din urma impactulii si cam atat. Restul leziunilor fiind de la cei doi. Am fost la medicul legist si au confirmat si medicii de acolo faptul ca am fost lovit de catre ei.. dupa ce am venit de la medicii legisti m-am prezentat la politia rutiera cu actele la indemana ca dovada ca am fost batut de dansii. Insa pentru lovitua minora la cap in masina a ales sa imi deschida dosar penal pentru vatamare corporala in urma accidentului.. asta a scris dansul intr-o alta dovads de circulatie eliberata de el cu zilele ramase de la ultima dovada care mi-a fost inmanata de la depasirea pe linia continua... azi am fost sa depun contestatia pentru depasirea pe linia continua. Si supriza domnul de la ghiseu de la politie mi-a dat o hartie sa semnez pentru eliberarea permisului insa nu mi-a dat nici un permis in mana. El explicandu-mi ca am dosar penal pe rol inca si ca trebuie sa merg la procuror... am sunat la parchet si acolo dansii mi-au spus ca dosarul e in curs de cercetare inca la politie... va rog sa ma lamuriti mai bine ce se intampla acum.. daca am semnat pentru eliberarea permisului de ce nu mi-au inmanat permisul??? Si unde ar trebuii sa umblu sa imi rezolv mai repede cazul? Nu s-a depus nici o plangere impotriva mea si totusi am dosar penal pentru vatamare corporala datorita acelei leziuni minore la cap. Ce se intampla si ce demers ar trebuii sa urmez? Va multumes  si astept un raspuns 

Link to comment
 • Active member

Da, nu ti s-a restituit permisul pt ca în curs este un dosar de cercetare penala, pt faptul ca tu ai avut leziuni de la accident. 

Se cercetează fapta și se va da o soluție (adică, în proporție de 90%, se va clasa, din ce povestești tu aici)

Dovada se prelungește la parchet lunar.

Link to comment
 • 1 year later...

Bună ziua , am și eu o întrebare: au trecut mai bine de 7 luni de când mi s a deschis dosar penal vatamare corporala din culpa , nu a fost nimic grav ( un biciclist a intrat în mine și s a tăiat la un deget atâta tot )

Acuma întrebarea mea este când o sa aflu un răspuns ceva? Pot afla de undeva dacă s a depus o plangere prealabila ceva împotriva mea ?

Țin sa menționez nu am mai păstrat legătura cu biciclistul 

Mulțumesc 

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Active member

Probabil cercetările sunt în faza IN REM

Dacă vei căpăta calitatea de suspect, ceea ce e puțin probabil, dacă lucrurile stau chiar asa cum spui tu, vei fi citat sa dai declarație.

În caz contrar, se va propune o soluție de clasare și vei primi o copie a ordonanței de clasare, acasă. 

Între timp, te poți interesa la Parchetul competent teritorial în ce stadiu se afla dosarul ...

Edited by Roby
Link to comment
 • 4 weeks later...

Bună ziua , vin și eu cu o problema : în urma cu 9 luni mi s a deschis dosar penal pentru vatamare corporala , nimic grav ( un biciclist a intrat în mine și s a tăiat la un deget ) . El nu a depus plângere și a refuzat sa meargă la spital, dar fiind minor nu a avut de ales 

Acuma noi am mutat masina respectiv bicicleta în parcarea alăturată sensului pentru a nu încurcă traficul , deoarece și băiatul voia sa plece, între timp a sosit politia și au făcut proces verbal si cu mutarea de la locul accidentului 

Acuma eu am dovada cu drept de circulatie și știam ca la plecarea de la locul accidentului este fără drept de circulatie 

Și în foaia de la parchet îmi apare doar vătămarea corporala 

Acuma întrebarea mea este : ce se întâmplă mai departe ? Sa ma aștept la ceva rău? Sau doar sa aștept clasarea dosarului ?

P.s politia ne a dat culpa comuna 

Va mulțumesc 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.