Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?

Postare recomandată

Publicat

In data de 03 10 2015 am fost oprit de politist de la rutiera mau intrebat daca am baut si leam raspuns ca da mau tastat cu echilotestu si mia rezultat 0,51 pur in aeru expirat am mers pt recoltare de singe insa nu am primit un raspuns cu valoare di singe am permisu de 8 ani nu am nici un accident si este prima data cind am permisu retinut.permisu am inteles ca este la parchet acum.ce pedeapsa poate sa mi dea si permisu pe cit timp poate sa mil retina?va multumesc

• Catalin a modificat titlul în Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?
Publicat

Cred ca retinerea permisului de conducere e ultima problema la care sa te gindesti in situatia ta!

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat

De la 1 la 5 ani sau amenda. art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

• Membru activ
Publicat

ai rabdare sa vezi cat iti iese valoarea alcoolemiei in sange.. cu siguranta va fi pe undeva pe la 1,00 ceea ce e mult

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Vin si eu cu niste intrebari si nelamuriri.

Pe data de 24.04.2016 am fost oprit de catre un echipaj de politie in jurul orei 02.20 si mi s-a pus etilotestul, la care mi-a iesit valoarea de 0.64 alcool in aerul respirat. Mentionez ca nu am baut decat o bere si jumatate, prima o bausem in jurul orei 00.30-01.00. A doua eram cu ea in mana chiar cand am fost oprit(mi-au spus domnii politisti ca e posibil ca de asta sa imi fi iesit asa mult,pentru ca de abia bausem). Am fost dus sa mi se recolteze probe de sange, mi s-au recoltat doua probe, mi s-au recoltat doua probe, una la ora 03.05 si a doua la 04.05. Mi s-a spus sa le platesc cat mai repede probele, pentru ca daca le platesc aflu si rezultatul. Mi-au spus ca dupa ce le platesc trebuie sa mai astept o saptamana pana or sa imi comunice rezultatul. Problema este alta. Eu inca nu le-am platit deoarece nu am avut bani, intentionez ca luna asta pe 15 cand iau banii sa le platesc. 

Azi am primit o scrisoare de la serviciul politiei rutiere care spune asa: "va comunicam ca incepand cu data de 24.04.2016 vi s-a retinut permisul de conducere deoarece ati incalcat prevederile art. 336 alin 1 din Cod Penal si nu mai aveti dreptul sa conduceti autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice pana la finalizarea dosarului penal, decat cu aprobarea parchetului care supravegheaza cauza.in cazul in care, incepand cu aceasta data, sunteti depistat conducand autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice, in conformitate cu prevederile art. 335 alin.(2) din Cod Penal, fapta dvs constituie infractiune la regimul circulatie." 

Am cautat pe net art. 336 alin 1 care spune asa: "

Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."

Asta inseamna ca ei au aflat deja rezultatele analizelor chiar daca nu le-am platit?? Si ca au fost peste 0.80 g/l alcool pur in sange???
Nu cred ca e posibil ca dupa doar o bere si jumatate sa imi iasa atat de mult in sange. Asa mi-au zis si domnii politisti care m-au oprit... 

Dar nu inteleg ce e cu acea scrisoare...inseamna ca deja stiu rezultatul si ca mi-au facut dosar penal?

Mai are rost sa platesc probele de sange?? Mie mi-au spus ca de abia la o saptamana dupa ce le platesc or sa ma sune sa mi le comunice...

Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Publicat

Da , ti-a fost intocmit dosar penal conform art.336 alin.1 din C.P. , chiar daca nu exista inca rezultatul examenului toxicologic . In cazul in care acest rezultat este sub 0.80 mg/l alcool pur in aerul expirat , dosarul va fi clasat , dar daca este peste aceasta valoare va ajunge in instanta dosarul . In functie de cum asimileaza organismul uman alcoolul , alcolemia ta poate sa fie in ascensiune la momentul recoltarii de probe biologice de sange , fie in scadere . Prin Adresa pe care ai primit-o , ti se aduce la cunostinta faptul ca permisul de conducere ti-a fost suspendat in baza dosarului penal . Daca alcolemia nu este de infractiune , ti se va intocmi proces-verbal de contraventie , in cadrul caruia va fi retinut ca masura complementara suspendarea permisului de conducere pentru 90 zile . O sa trebuiasca sa predai permisul de conducere la serviciul rutier . Fie ca il predai sau nu acesta in evidentele politiei figureaza ca suspendat , asa ca ia aminte la cele consemnate in adresa , respectiv sa nu mai conduci cu permisul suspendat . Cu privire la plata probelelor biologice de sange , acestea se platesc doar in situtia in care tu ca si conducator auto soliciti expres ca acestea sa iti fie recoltate in vederea contrazicerii rezultatului aparatului etilotest . Daca recoltarea e dispusa de organul de politie in vederea stabilirii alcolemiei intr-un dosar penal , probele si analiza acestora de IML vor fi suportate din bugetul MAI . Daca rezultatul probelor este de infractiune nu trebuie sa le platesti , acest lucru ramanand in sarcina statului roman , iar cand ti se va prezenta materialul probator vei afla si valoarea alcolemiei din buletinul de analiza toxicologica existent la dosar . 

Publicat

De vorbit la telefon când conduci, am mai auzit și văzut,dar să conduci și să consumi alcool în același timp, nu am văzut și nici nu am auzit.:))

• Apreciez 3
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Am o nelamurire, de fapt habar nu am ce ar trebui facut, tocmai de aceea va cer sfatul. Prietenului meu i s-a suspendat permisul pentru alcool la volan (0.7 alcool in aerul expirat) in data de 10.12.2015, de atunci nu a primit nicio hartie pana in ziua de azi (04.10.2016). Mentionez ca i s-au luat si probe de sange atunci. Analizele au fost platite de el. Nu stim nici macar rezultatul la sange pt ca politaiul care l-a prins nu sta de vb cu noi. spuneti-mi, va rog cam cat timp dureaza toata aceasta suspendare sau care sunt demersurile care se fac. Multumim anticipat!

Publicat

Aceasta retinere a permisului de conducere (fara drept de circulatie) echivaleaza cu suspendare, adica nu are voie sa conduca. Avand in vedere ca este vorba de un dosar penal, tinand cont de alcoolemie, nu are dreptul sa conduca pana la solutionarea cauzei penale. Poate sa mearga la unitatea de politie care i-a intocmit dosarul si sa se intereseze de stagiul cercetarilor. Nimeni nu poate sa faca o previziune cat poate sa dureze solutionarea unui dosar penal pentru ca sunt multe variabile: cate dosare are in lucru politistul, care sunt cauze vechi, urgente, prioritare, apoi cate dosare are procurorul s.a.m.d., oamenii mai pot fi si in concedii, etc.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua ! Am o ruda care a fost oprita de politia rutiera pe raza jud.constanta la un filtru pentru alcol .el e incepator si la testarea cu aparatul etilotest a fost depistat cu 0.81 .la ce pedeapsa sa se astepte? 

• Moderator
Publicat
5 minute în urmă, Stefan1995 a scris:

la ce pedeapsa sa se astepte?

Riscă închisoare de la unu la 5 ani conform art. 336 alin. (1) din Codul penal.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna seara, 

si eu am o intrebare de acelasi gen. Prietenului meu, cetatean italian, nerezident in romania, cu permis de conducere italian, i-a fost retinut permisul pentru conducere in stare de ebrietate. In aerul expirat avea 0,47 si a fost dus la iml unde i-au fost recoltate probe de sange, 2 la dif de 1 ora. Permisul a fost retinut si ni s a dat o dovada cu nr. dosarului penal. In procesul verbal am lasat numarul meu de telefon, am dat datele mele si am semnat ca martor, el nevorbind limba romana.

Ni s a zis ca vom fi contactati de inspectorul care se va ocupa de caz si ca cel mai probabil se va solutiona cu amenda fiind prima abatere. 

Aveti idee daca noi trebuie sa facem altceva in acest timp: sa platim analizele la iml, sa contactam consulatul italian... printre altele ni s a spus ca nu poate parasi teritoriul romaniei. 

ni se vor comunica rezultatele analizelor de sange? 

Un avocat este necesar in astfel de cazuri? Daca alcolemia in sange este peste 0,8 in instanta ce se poate intampla si mai ales daca aveti idee ce se intampla cu permisul.

in italia sub 0,5 in aerul expirat este doar o contraventie... are vreo valenta in suspendarea permisului acest fapt? 

Multumesc anticipat cui poate sa ne ajute cu informatii

• 10 luni mai târziu...
Publicat

Bună as fi interesat pentru cat timp mi se reține permisul de conducere si ce o sa se intample.daca am fost oprit de politie cu o alcolemie in aerul expirat de 0.57 plus ca am fost de mi sau luat 2 probe la sange.

Publicat

Dacă ești posesor al permisului de conducere, ar trebui sa știi care sunt sancțiunile pentru fapta ta.

Sper sa îți anuleze permisul de conducere!

Publicat
Chiar acum, Gaborgheorghe a scris:

as fi interesat pentru cat timp mi se reține permisul de conducere

La 0,57, în aerul expirat, permisul se reține de tot și pentru totdeauna, adică se anulează. Trebuia să faci o poză la permis și să o pui în ramă, ca să te lauzi la prieteni.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru activ
Publicat

In prima faza, pana la finalizarea cercetarilor, dupa care instanta dispune anularea dreptului de a conduce si probabil si o perioada de 2,3 ani in care sa nu-l mai poti redobandi.

Ai cam comis-o.....

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Salutare

Azi,04 Noiembrie 2018 mi-a fost suspendat permisul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice pe o perioadă de 90 zile. Am avut 0,18 .

Este pentru prima dată. Am permis de conducere din 1998.

Vreau să întreb legat de amendă 650 de lei, dacă se poate achita la jumatate , polițistul care a întocmit pv a spus că nu se poate.

Iar despre cererea de reducere a perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile trebuie depusă la poliția unde mi-a fost suspendat permisul? 

Permisul mi-a fost suspendat în orașul  Buzău iar eu locuiesc in Bucuresti. 

Cu stimă 

• Displace 1
Publicat

Felicitări colegilor din Buzău!

Pentru cei care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice avem doar un sfat: nu mai conduceți autovehicule după ce consumați băuturi alcoolice!

Pentru răspunsuri la întrebările tale, cauta pe net sau întreabă un avocat.

• 1 lună mai târziu...
Publicat

salutare poate cineva sa ma lamureasca si pe mine cu o mare problema in data de 10/12/2018 mam urcat baut la volanul autoturismului pentru a merge acasa 500 metri dupe care am fost oprit de politie si verificat cu aparatul echilotest mia iesit 0.63 pur in aer respirat dupe care am fost si la probe la sange mi.sa intocmit dosar penal retinut permisul pe care il am de uk ce pot face se anuleaza permisul chiar daca il am pe UK 

• Moderator
Publicat

Oh, cea mai mica problema a ta e anularea permisului.

1. Vei fi condamnat pentru omorarea limbii romane.

2. Cu certitudine vei fi condamnat pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, posibil chiar cu executare. La multi ani! Sper sa ai timp sa reflectezi intre patru pereti la faptul ca alcoolul nu se impaca cu volanul.

Publicat

Buna ziua, 

Intrebarea mea este urmatoarea:

Pot primi dovada cu drept de circulatie dupa ce achit amenda de suspendare a permisului din cauza alcoolemiei ridicate? 

Multumesc, 

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Salutare ,

In data de 8 Martie 2016 am fost oprit de un echipaj de poliție și in urma Etilotestului am avut 0,45 in aerul expirat ! Am fost condus către analizele de sânge ...... am dat declarațiile normale după care am așteptat procedurile normale de urmărire penală etc!

Am angajat un avocat cu speranța ca pot obține o soluționare cât de cât rapida și corecta ! Nici pana in ziua de astăzi dosarul meu nu a fost deschis ..... sunt deja la al 3 polițist care “instrumentează “ cazul !

Avocatul se agita trimite mailuri , telefoane......nici un răspuns !

Ce pot face ? sunt deja intr-o situație disperata ?

Inteleg , am greșit dar totusi se fac 3 ani și eu încă nu știu dacă sunt urmărit penal sau nu ! 

Astept va rog niște sfaturi utile ! 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.