Jump to content
POLITISTI.ro

Telefon vandut nestiind ca este furat


radu20

Recommended Posts

Buna seara.As vrea un raspuns bun cat mai repede daca se poate deoarece stau stresat din aceasta cauza...

Pe data de 20 August 2015 am cumparat impreuna cu un prieten un telefon de la o persoana din acelasi oras cu mine nestiind ca este furat, fara cutie.
Pe data de 6 septembrie 2015 am vandut telefonul unei alte persoane.Ieri 29.01.2016 am fost sunat de catre persoana la care i-am vandut telefonul ca sa ma anunte cum ca acel telefon era furat si ca a fost la politia a predat telefonul.Mi-a spus ca a vorbit cu avocatul lui si ca daca nu ma inteleg cu el pe cale amiabila adica sa ii platesc suma pierduta de el vrea sa imi faca plangere si sa inainteze un proces impotriva mea.Eu i-am spus clar ca nu am stiut ca telefonul este furat si i-am spus si numele persoanei de la care l-am cumparat.Va rog sa imi spuneti ce ar trebuii sa fac.Nu am de unde sa ii platesc lui aceasta suma. Nu am stiut ca acel telefon era furat.m-a sunat azi din nou sa imi spuna ca daca m-am gandit referitor la intelegere deoarece el vrea sa inainteze un proces si ca a vorbit cu 5 avocati care l-au asigurat ca o sa castige impotriva mea.Pe langa asta nici nu am fost sunat de cineva din cadrul Politie sa imi prezinte aceasta situatie.el mi-a spus foarte simplu ca eu pot la randul meu sa inaintez un proces impotriva celui de la care am cumparat eu telefonul.

Link to comment

Pai ar câștiga daca te-ar chema in judecată pentru ca se presupune ca tu, vânzător, trebuie sa garantezi bunul pentru evicțiune (tulburarea posesiei de către vânzător sau terț) , dar nu cred ca tu te poți afla in situația de eroare fata de cel de la care ai cumpărat tu telefonul, pentru ca daca ai văzut ca nu are cutie , factura, etc. Puteai sa mergi la poliție sa întrebi etc. (diligente rezonabile). Dar înainte de toate trebuie sa vezi daca bunul chiar era furat si e acum la poliție sau cumpărătorul doar vrea sa te insele.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.