Jump to content
POLITISTI.ro

Marcare "loc de parcare" pe alee


bigbrother88
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

      Buna ziua, numele meu este Lucian si mi-am facut cont pe acest forum deoarece in ultima saptamana tatal meu a avut o altercatie cu un vecin a carei mama este angajata la dispecerat la politia comunitara sector 3. Haideti sa va povestesc cum a inceput totul. Locuim pe Aleea Suraia, iar in vara, din lipsa locurilor de parcare, tatal meu s-a decis sa traseze "locul de parcare" unde parcam noi de obicei si sa scrie numarul masinii si insemnarea "nu parcati". Bun, din punct de vedere legal daca aleea reprezenta parcaj public si era insemnata ca atare ar fi incalcat Art.21. lit d) din HCGMB 124/2008. Nu au fost probleme, certuri sau discutii cu alti vecini deoarece toti ne stim unde ne sunt "locurile" de parcare pana sa vina vecinul mai sus mentionat si parcand in repetate randuri acolo, situ are tot dreptul, dar e vorba de bun simt. Culmea ca vecinul cu pricina are deja loc de parcare platit la primarie doar ca dupa spusele lui "este prea departe de scara blocului" acel loc aflandu-se pe strada Fizicienilor nici macar aproape de locul de resedinta (spaga spaga spaga), tatal meu i-a lasat un bilet cu "te rog frumos sa nu mai parchezi pe acest loc. multumesc" iar saptamana trecuta cand s-a intalnit cu el i-a zis sa nu mai parcheze acolo iar vecinul a luat foc, ca are tot dreptul sa parcheze ca nu este loc platit si ca tatal meu nu are voie sa marcheze locul cu pricina. Acum 2 zile vin doi agenti de la politia comunitara la usa ca vom primi amenda ca am marcat "locul" de parcare, tatal meu i-a intrebat in baza carei legi ne da amenda, ei au zis ca am incalcat articolul mai sus mentionat dar tatal meu le-a spus ca conform Art. 2 locul nu reprezinta parcaj, iar domnii de la comunitara au luat foc, ca ce...stie tatal meu mai multe ca ei, ca daca nu ne convine ne vedem la tribunal etc. Intrebarea mea pe final este, puteam din punct de vedere legal sa luam amenda ?

Va multumesc si imi cer scuze pentru "romanul" scris mai sus.

Edited by bigbrother88
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Astfel de probleme legate de împărţirea locurilor de parcare NU intră în sfera de competenţă a Poliţiei Române. Comunitarii şi Primăriile se ocupă de aceste "probleme importante".

Te sfătuiesc să mergi la Primărie şi să discuţi problema cu reprezentantul cetăţeanului, cel ales de comunitate să le fie aproape şi să le rezolve problemele.

PS: Acest website este dedicat şi accesat de poliţişti din cadrul Poliţiei Române. Comunitarii, gardienii ori localii nu au legătură cu Poliţia Română şi nu sunt poliţişti, sunt doar nişte impostori ai primăriilor care vor să pară poliţişti şi nu le este permis accesul pe acest website. Din aceste motive, nu avem cu ce să te ajutăm pentru că aceste probleme nu intră în sfera de competenţă a poliţiei.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Marius locked this topic
 • 3 years later...

Buna seara,

ma confrunt cu o problema mai delicata din pct de vedere legal pe care o voi expune mai jos (detaliez cat se poate de tare pentru a crea o imagine completa)

- In orasul Piatra Neamt, parcarile de resedinta sunt in administrarea firmei Parking SA. In fata blocului mamei mele, pe o strada laturalnica, este o casa transformata ulterior in terasa si actualmente inchisa, ambii proprietari decedand. 25 de ani cat am locuit acolo, pe latura casei respective nu au fost locuri de parcare, proprietarul avand dreptul de a incheia un contract "in zero" cu firma de parcare (blocand astfel locurile, acestea fiind in fata portilor lui) dar alegand sa fie pentru toata lumea (oamenii erau extrem de prietenosi, nu se suparau nici macar cand ramaneau ei fara loc de parcare). 
- recent a aparut un individ suparat nevoie mare ca Parking SA a introdus regula "un loc de parcare per adresa" lasandu-l astfel fara locurile suplimentare pe care le avea. L-am observat parcand mereu acolo, n-am zis nimic, asta este, spatiu public - primul venit primul servit
- acum cateva saptamani, hop apare marcaj de parcare cu numar cu tot pe locul respectiv - la o privire atenta si cateva masuratori, se observa usor ca e facut pe fuga (evident, noaptea) cumva similar (dar pe alocuri hilar de prost) cu marcajele celor de la Parking SA (litere mai mici, inegale, dimensiuni diferite la linii, executie din pensula nu din masina)

- eu nu ma pot sincroniza deloc cu programul celor de la Parking, venind in oras doar sambata dar am sunat si vorbit cu cei de la "deblocari" - au venit la fata locului, i-a busit rasul, au zis ca suta in mie nu e marcaj executat de ei si in plus cunosc zona stiind ca acolo sunt locuri libere. Tot ei mi-au spus ca se practica "improprietaritul" de genul asta in cote alarmante pentru ca lumea nu ia atitudine. Personal ei nu au ce sa faca, mi-au recomandat sa fac o sesizare la sediu (facut pe email, nu a raspuns nimeni) si pe ton de gluma mi-au zis sa parchez acolo ca ce o sa faca respectivul? sa sune la ei sa vina sa ma blocheze?
- cu individul in sine nu am dat ochii decat o data cand mi s-a plans ca i-a luat Parking locurile de parcare, asta inainte de a se...improprietari. Am intrebat vecinii din zona si mi-au spus ca isi schimba povestea in functie de cine intreaba:
a) ba ca a vorbit el cu actuala proprietara sa il lase sa parcheze acolo - o idiotenie, am vb si eu cu respectiva si mi-a spus ca poate parca oricine, ea nu a cerut acolo loc de parcare deci dreptul ei e egal cu al tuturor

b) ba ca are contract cu Parking SA pe locul respectiv - aspect contrazis de cei de la deblocari care cunosteau zona si au recunoscut marcajele ca fiind ne-executate de ei. 

Cautand in jur am gasit si celalalt loc de parcare al individului, locul care probabil este contractat legal - mi s-a parut aiurea ca doar cifrele de la numar fusesera acoperite si rescrise pe deasupra si am o mare suspiciune ca individul umbla cu un fals la el pentru a-si justifica "posesia" . Lasand la o parte acest ultim aspect, deoarece am indoieli ca e asa de batut in cap sa arate un asemenea fals unui politist (si nu am cum sa fac rost de o copie), intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. carei institutii ar trebui sa ma adresez? e marcaj pe carosabil, situatie diferita de un alt individ din Iasi care se improprietarise "cu lantzuc" pe spatiul verde si l-a rezolvat repede Politia Locala
2. ce risca individul, respectiv daca se poate, in baza carui articol de lege

Mentionez ca de cand si-a "desenat" locul de parcare, nimeni nu mai parcheaza acolo - un romanism clasic de "sunt sigur ca nu e pe bune dar nu misc un pai in sensul asta si ma plang ca institutiile statului nu isi fac treaba". Si nu, eu vin ocazional in oras iar mama are locul ei de parcare platit deci nu e vorba de vreo gelozie - ma deranjeaza la culme tupeul si nesimtirea.

Va multumesc,
Mihai

Edited by MihaiDP
Link to comment
 • Marius unlocked this topic
 • Moderator

Aceste probleme nu sunt de competenta Politiei Romane. Apelati la gardienii publici rebrănduiţi sub numele "poliţia" locală.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.