Jump to content
POLITISTI.ro

Cine este vinovat in acest caz si cum este posibil sa iasa culpa comuna?


GeorgeOpel

Recommended Posts

Buna seara,va rog sa ma lamuriti si pe mine in situatia mea,pentru ca nu mi se pare absolut deloc corect ce vad pana acum.

Intr-o sambata seara ma deplasam pe banda mea pe un drum national(Dn2A) in interiorul localitatii cu o viteza de aproximativ 65 km/h,nu prea regulamentar :(.

Din contrasens venea o autospeciala de politie din alt oras care nu a fost sa alimenteze si nu avea nici girofar aprins sau semnal acustic,deci nu era nici in misiune.

Pe partea dumnealui era parcato o duba.In momentul in care eu mai aveam foarte putin sa ajung in drept cu duba domnu' politist a intrat in depasire foarte larg pe banda mea,iar eu in ultimul moment,din instinct am tras stanga de volan sa-l evit,dar bineinteles ca era prea tarziu,sa intamplat intr-o fractiune de secunda,ne-am ciocnit frontal ,eu avand partea dreapta a masinii  lovita,iar domnu' politist tot partea dreapta a autospecialei lovita.(am facut cu gri pozitia masinii mele dupa momentul impactului.era in aceea pozitie si pentru ca tata si alti oameni de la locul accidentului au tras masina si spre axul drumului si in spate pentru a o putea scoate pe prietena mea din masina,ea statea in fata pe locul pasagerului,aman2 am fost transportati de urgenta la spitalul judetean.)

In urma impactului eu m-am ales cu buza si nasul smulse,pleoape taiate si vas de sange spart la un ochi si am avut nevoie de o saptamana de spitalizare si inca nu stiu cat timp de recuperare,iar prietena mea o taietura de la ochi pana la gat si dupa ureche,ambele pleoape taiate.Domnu politist a avut arcada sparta.

Cine este vinovat in acest caz si cum este posibil sa iasa culpa comuna.

O situatie foarte enervanta si deranjanta este ca eu sunt sofer pe camion si de 3 ori pe saptamana incarc din bulgaria,iar permisul mi-a fost suspendat si am primit dovada pana la incheierea procesului acest lucru conducand la concedierea mea.

Au trecut 20 de zile de la accident .

Va multumesc si imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect...

Accident.png

Link to comment
  • Moderator

Nu prea e corect să ne dăm noi cu părerea aici, fiind vorba de un coleg de-al nostru există posibilitatea să nu fim obiectivi. la fel şi în cazul tău, fiind direct implicat cu siguranţă există o doză de subiectivism în relatarea celor întâmplate. De asemenea nici nu avem toate datele.
Cu siguranţă procurorul ce instrumentează dosarul e mult mai obiectiv decât putem fi noi aici.

Link to comment

Eu am relatat exact cum s-a intamplat fara sa fiu subiectiv in legatura cu faptul ca dumnealui este politist si nu vreau sa dati verdictul,vreau doar sa va dati o parere.

Iar cum eu sunt anonim si dumneavoastra sunteti la fel.

Ganditi-va ca dumnealui nu era politist ci un simplu om,la fel ca si mine,desi nu inteleg care e diferenta dintre noi,suntem oameni aman2.

Link to comment

Pentru ce ți-a fost reținut permisul de conducere? Aici fac referire la ce anume ți-a spus cel care ți-a eliberat dovada. Ce explicație ți-a dat?

Cât privește cuvântul subliniat, ”regulamentar” ai perfectă dreptate. Legea spune că ești absolvit de orice vină, în cazul unui accident de circulație, chiar având ca rezultat moartea cuiva doar dacă NU ai încălcat regulile de circulație. Niciuna, fără excepție. Asta ca o paranteză și fără a avea vreo legătură cu accidentul.

În mod normal ar trebui aplicate prevederile legii în acest caz însă fiecare accident în parte are particularitățile lui și nu ți-ar putea spune nimeni de ce așa și nu altfel pentru că, în afara celor care au făcut cercetarea la fața locului, nu cunoaște detalii.

 

 

 

 

Link to comment

In primul rand p.c ti-a fost retinut pt ca cineva a constatat ca ai incalcat o regula de circulatie, usor,usor ne-ai spus ca nu aveai viteza regulamentara dar e f. greu de explicat cum de ambele auto au avariile in partea dr. Cum de ai virat stg.? este atipic si greu de crezut....cazuistica te contrazice Cum ai putut sa crezi ca daca virezi stg.trecand prin fata lui ai mai multe sanse de evitare a acc.decat un viraj dr.care poate rezolva probl. Si daca ai fi incepator e inexplicabila manevra ta....

Link to comment

Nu este panta.

Am virat stanga in ultimul moment pentru ca el a intrat mult prea larg in depasire,adica mai avea 20 de cm si lovea bordura pe partea mea exact cand ne-am ciocnit.

Am spus de la inceput ca 65 km/h nu e regulamentar in localitate,stiu asta.

Sunt sofer profesionist,lucrez pe camion,nu e vb de faptul ca nu as sti sa conduc sau nu am reflexe,pur si simplu asta a fost instinctul in momentul ala,tocmai pentru ca el a intrat foarte larg in depasire.

El dupa accident este langa bordura de pe partea mea iar eu aproape pe mijlocul soselei.

Motivul pentru care mi-au luat permisul si mi-au dat dovada este ca am fost soferul uneia dintre masini care au fost implicate intr-un accident cu victime,vatamare din culpa.

Nu mi se pare deloc concred,mai ales ca am fost concediat pentru ca nu mai pot merge sa incarc,deci nu-mi pot face cursele.

Link to comment

Problema cu concediatul tine de patronul firmei, nu te supara pe Politisti sau procuror asta este procedura legala, nu stiu in ce masura te ajuta sa discuti cu procurorul de caz in legatura cu situatia  dar nu pierzi nimic incercind, iar daca ai nemultumiri trage-l pe dom.administrator la raspundere legal, exista posibilitati si ar trebui sa te adresezi unui avocat adevarat, care va sti ce sa faca.

Link to comment

Legislatia rutiera asa prevede ca in cazul infractiunii de vatamare corporala din culpa prin accident rutier sa ii fie suspendat permisul de conducere conducatorului autoturismului care raspunde direct de viata si integritatea fizica a pasagerilor pe care ii transporta in autoturism . Din moment ce fapta a fost incadrata ca si culpa comuna v-au fost retinute permisele de conducere atat dumneavoastra cat si celulilalt conducator al autospecialei de politie fiind eliberate in acest sens dovezi de retinere cu drept de circulatie pana la solutionarea cauzei si stabilirea vinovatului de producerea evenimentului raspunzator de asemenea de vatamarile corporale aduse persoanelor ocupante din autoturisme . Ai dreptul la prelungirea valabilitatii dovezi cu care poti circula linistit pana la finalizarea anchetei . In acest sens iti dau un exemplu anchetat de mine in care din cauza starii proaste a partii carosabile un conducator auto a virat dreapta pentru a evita o groapa din mijlocul partii carosabile , iar datorita faptului ca , carosabilul era umed a intrat cu autoturismul in sant , nevasta sa din scaunul pasagerului suferind vatamari la nivelul piciorului drept . La fel i-a fost suspendat permisul pentru vatamarea corporala din culpa a pasagerului pana la finalizarea anchetei care s-a soldat cu clasare fiindca persoana vatamata nu a formulat plangere penala . 

Edited by Orbu
Link to comment

Domnilor, daca din primele verificari/cercetari se constata ca cond auto nu a incalcat nici o regula de circulatie in acc cu victime nu se poate retine permisul de cunducere...nu exista ca va retin la amandoi si vedem noi dupa aceea....dar cel mai simplu spune-ne ce scrie pe dovada...

 

Link to comment

Ar trebui sa te adresezi in scris Unitatii de politie pt ca organul de cercetare sa-ti comunice in ce baza ti-a retinut p.c. Repet, daca nu ai incalcat nici o regula de circulatie nu  exista posibilitatea legala de a-ti retine p.c Totodata sa te interesezi la Parchet si la procurorul de caz iar in urma unei analize   sa-ti fie prelungita la cerere valabilitatea dreptului de a conduce pana la solutionarea cauzei.

Link to comment

La procurorulde caz m-am interesat,imi prelungeste dovada,deja am prelungit-o o data.

Singura regula pe care am incalcat-o ar fi aceea ca as fi depasit limita de viteza dar asta nu se stie sigur deocamdata,nici eu nu sunt 100% sigur ca aveam peste 50.

Acul s-a oprit la 20km/h.

Permisul mi-a fost retinut datorita faptului ca am fost implicat int-un accident cu victime ,art 196. asa scrie pe foaia care mi-a dat-o cand mi-au luat permisul si mi-au dat dovada.

Link to comment

Domnule eu va spun exact cum a fost fara sa fiu subiectiv pentru ca as vrea sa aflu niste pareri,nu ca sa imi dati dumneavoastra verdictu de nevinovat .

Link to comment

Cand s-au facut masuratori la fata locului pe baza masurarii urmelor de franare lasate de autovehicolul dumneavoastra pe partea carosabila se poate determina viteza cu care a-ti rulat inainte de franare

Edited by Orbu
Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.