Jump to content
POLITISTI.ro

Lipsa autorizaţiei de reparaţie - sancţiune?

madalin91

Recommended Posts

In perioada de 25.1.2016 am lovit masina in partea din spate intrun stalp

In data de 27.1.2016 am fost oprit de un echipaj de politie si intrebat daca am autorizatie de reparatie ceia ce eu nu aveam, miau intocmit procesul verbal si miau suspendat permisul pentru o perioada de 30 de zile pe motiv ca nu detineam dovada de reparatie.

Intrebarea mea este daca este legal ce au facut ei si de unde pot recupera dovada de circulatie si procesul verbal pentru ca le-am refuzat

• Downvote 6

Dacă accidentul tău a avut loc pe un drum deschis circulației publice și nu te-ai prezentat la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs accidentul in termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor de constatare, da, este absolut legal modul în care ai fost sancționat. 

Vezi art. 75 - 79 din Codul rutier. 

Documentele pe care le-ai refuzat le vei primi acasă, prin posta. 

• Upvote 3

Am si eu o nelamurire legata de acest subiect.Dvs ati spus ca este obligatoriu sa mergi la politie daca s-a produs un accident.Eu,in urma cu aproximativ 4 ani am gasit masina lovita in parcare si am fost la politie sa iau autorizatie de reparatie pentru a merge la casco,dar la politie mi s-a zis ca nu este nevoie (motivul: daca in eveniment nu au fost implicate mai mult de 2 autovehicule si nu sunt victime,nu mai este necesara dovada de reparatie)

Edited by Catalin
NU mai cita postul anterior, este INUTIL şi interzis de regulamentul forumului.

ai fost informat sau mai degraba ai inteles gresit, la orice avarie la auto, este nevoie de autorizatie de reparatie(in afara cazului cind a aparut constatarea amiabila); 1.pentru a demonstra ca nu ai fost implicat intr-un accident rutier, cu sau fara victime, avarii, etc., fara stirea Politiei si,2.pentru ca nu o sa poti remedia legal avaria, fara autorizatia de reparatie, pe care orice service onest, ti-o cere si, in alta ordine de idei autorizatia de reparatie are un termen de valabilitate. Asiguratorii de la CASCO au prostul obicei sa te trimita la Politie pentru orice avarie pe care trebuie sa o deconteze, pentru a se acoperi prin Politist de eventuale fraude, ca Politistul Roman are grija sa verifice inainte sa elibereze actul, obicei pe cale de disparitie la alte institutii care au invatat sa o paseze la Politia Romana(vezi verificarile la evid.populatiei care desi sint servicii in cadrul primariilor nu trimit solicitari catre localari, notarii publici cu executarile judecatoresti, judecatoriiile cu mandatele de aducere care toate ajung la Politia Romana si mai sint multe).

Edited by sorinel

Eu am asigurarea CASCO la groupama iar reparatia masini a fost facuta in service la Renault.Cum credeti ca ar fi  fost asta  posibil  fara autorizatie?"Eroare a celor de la asigurari si service?"Si nu am inteles gresit...

Pentru alte nelămuriri legate de subiect citiți codul rutier. În articolele pe care le am menționat se specifica foarte clar când se considera ca ai fost implicat într un accident și situațiile în care nu mai este nevoie sa te prezinți la politie dacă ai fost implicat într un astfel de eveniment. 

PS Textul integral al Codului rutier îl găsiți pe net, deci nu trebuie sa faceți vreun efort deosebit. 

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator
56 minute în urmă, georgerobert a scris:

PS Textul integral al Codului rutier îl găsiți pe net, deci nu trebuie sa faceți vreun efort deosebit. 

Nu e nevoie să cauţi pe internet, găseşti aici pe site toată legislaţia rutieră actualizată la zi.

Informaţii utile găsiţi şi aici: 

• Upvote 2
  • 3 weeks later...
On 28.01.2016 at 17:11, madalin91 a scris:

In perioada de 25.1.2016 am lovit masina in partea din spate intrun stalp

In data de 27.1.2016 am fost oprit de un echipaj de politie si intrebat daca am autorizatie de reparatie ceia ce eu nu aveam, miau intocmit procesul verbal si miau suspendat permisul pentru o perioada de 30 de zile pe motiv ca nu detineam dovada de reparatie.

Intrebarea mea este daca este legal ce au facut ei si de unde pot recupera dovada de circulatie si procesul verbal pentru ca le-am refuzat

Buna ziua 

Referitor la problema mea, au trecut mai mult de 15 zile si nu am primit nimic acasa  ce trebuie sa fac in cazul de fata cum trebuie sa procedez.

Nu te impacienta ... citeste un pic legislatia si vei gasi raspunsul la nelamurirea ta :

conform OG 2 / 2001 

Art. 25 
(1) Procesul-verbal se va inmana sau, dupa caz, se va comunica, in copie, contravenientului si, daca este cazul, partii vatamate si proprietarului bunurilor confiscate. 
(2) Comunicarea se face de catre organul care a aplicat sanctiunea, in termen de cel mult o luna de la data aplicarii acesteia.

• 1 year later...

Buna seara. Daca am masina avariata, de exemplu oglinda fisurata si ma opreste politia, iar agentul de politie imi va solicita autorizatie de reparatii pentru asta, eu o sa-i spun ca nu am, primesc amenda, insa cum dovedeste el ca eu am avariat masina dupa 24 de ore? Adica daca fac contestatie si o sa spun ca masina a fost avariata in aceeasi zi cand am fost oprit o sa castig, nu? Sau voi cum procedati?