Jump to content
POLITISTI.ro

Tramvai vs masina


Th0mas

Recommended Posts

Buna ziua,

Am urmatoarea problema si va rog sa-mi acordati un mic ajutor:

Daca un autovehicul a ramas blocat pe linia de tramvai, din cauza unei incadrari necorespunzatoare la schimbarea sensului de mers in trafic si este nevoit sa astepte acordand prioritate celorlalte autovehicule pentru a putea trece, este lovit de un tramvai care circula regulamentar si nu reuseste sa opreasca in conditii normale de mers. Cine este vinovat in situatia de fata, din punct de vedere legal?

Multumesc.

  • Downvote 1
Link to comment

Este o chetsiune serioasa, am permis, dar am o disputa cu cineva si as fi vrut o confirmare pentru ca altfel nu ne intelegem.

Imi cer scuze pentru deranj, dar v-as ruga sa-mi lasati raspunsul.

Am uitat sa precizez ca autovehiculul se afla intr-o intersectie si executa schimbarea de mers la stanga peste linia de tramvai. Actiunea are loc intr-o intersectie, de aceea parea asa simplu la inceput, am omis partea aceasta.

Link to comment

Exista 2 ipoteze, una in care autovehiculul nu este nevinovat deoarece a ramas blocat involuntar in intersectie iar tramvaiul nu a oprit la timp, si cealalta in care travaiul avand prioritate nu este vinovat pentru incident. Se poate interpreta, iar legislatia nu prevede un astfel de caz.

Eu sunt de parere ca autovehiculul cade vinovat, a apreciat gresit intrarea in intersectie ducand la blocarea acesteia, inclusiv a liniei de tramvai.

Edited by Th0mas
Link to comment
  • Moderator

Autovehiculul se deplasa în acceaşi direcţie cu tramvaiul şi a virat stânga sau a pătruns în intersecţie de pe o stradă diferită de cea a tramvaiului. Ce indicatoare rutiere sunt în zonă?
 

Link to comment

Se deplasau in aceeasi directie, doar ca autovehiculul a ajuns inainte in intersectie si a ramas blocat pe linie, tramvaiul cand a sosit nu a putut opri la timp. Indicatoarele ii permiteau sa faca stanga peste linia de tramvai.

Chiar daca venea de pe o alta strada si ramanea acolo blocat pe linie, ar fi aceeasi situatie. La scurt timp apare tramvaiul si il loveste.

Edited by Th0mas
Link to comment
  • Moderator

Faci pe deşteptul şi pui verdicte. Păi în situaţia asta, de ce mai întrebi aici? Ai stabilit tu că e aceeaşi situaţie?

Dacă tot eşti aşa "isteţ" înseamnă că nu mai ai nevoie de răspunsurile noastre. Topic închis.

Link to comment
  • Marius locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.