Jump to content
POLITISTI.ro

Care este perioada în care se poate depune plângere pt furt?


cata125262

Recommended Posts

Buna. Acum 2 ani un prieten a furat bijuterii de la parintii lui. Fiind minor acesta a vandut bijuteriile cu ajutorul altui prieten ce avea buletin. Cei 2 au fost prinsi si parintii au facut o intelegere cu baiatul ce avea buletin (complicele) sa inapoieze suma de bani. Baiatul a achitat o parte din suma si acum nu mai doreste sa achite si restul. Intrebarea mea este: se poate inainta plangere impotriva lui dupa 2 ani de cand parintii au constatat furtul si au facut o intelegere cu baiatul? Acesta a achitat o suma de bani. Ce poate poate sa ii faca? 

Multumesc anticipat.

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

În general, plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei, dar pot exista si exceptii.

Link to comment

Deci să înțeleg că părinții „prietenului”, doresc să recupereze întreaga pagubă de la „băiatul cu buletinul”, deși, odrasla lor este cea care a săvârșit furtul și poate că a beneficiat de cea mai mare parte a banilor?

Link to comment

Parintii vor sa recupereze suma de la ambii si au impartit suma in doua. Baiatul cu buletinul a achitat o parte din suma lui si trebuie sa mai achite o parte cand are banii. Au trecut in jur de 2 ani de atunci si baiatul nu mai doreste sa achite suma deoarece nu el a folosit banii. O parte din bani a fost folosita pentru activitati la care a participat si el (un sfert din suma) si restul a folosit-o baiatul parintiilor. El a platit cat a considerat el ca a folosit din acei bani (consumatia ce au avut-o cei doi impreuna). 

Ce se poate intampla cu el? Mai poate fi incriminat pentru complicitate la furt?

Multumesc anticipat.

On 24 ianuarie 2016 at 11:23, Marius a scris:

În general, plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei, dar pot exista si exceptii.

In ce constau aceste exceptii? Mai poate fi incriminat baiatul pentru complicitate din moment ce a platit o parte din suma si nu a fost facut plangere pentru furt? 

Multumesc.

Edited by cata125262
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.