Jump to content
POLITISTI.ro

Romania, "sat fara caini"! Interlopi periculosi, cercetati in libertate

gaby

Recommended Posts

na ce spuneti despre asta???

Asta e mod de actionare a politistilor?uitati-va cum stau si se uita la aia,cum mai un pic si i linseaza,si domnii jandarmi la fel,i-a inzestrat "mama natura"-.MApN cu atatea mijloace de aparare si el da cu spray paralizant de la nu stiu cati metrii.....sincer am ramas fara cuvinte,sa ca nu mai spun ca "codita "ala sta cu pistolul langa ei si nu se gandes-te nimeni sa il ieie din mana

• Moderator

Nu ne-ai spus, tu ce ai fi facut in locul acelor politisti?

Daca tot ti se pare ca au stat degeaba spune-ne si cum trebuia sa actioneze?

• Moderator

Gabi, treaba asta e veche, din 2009.

Politisti macar au avut curajul sa foloseasca armamentul, in schimb jandarmi ocupa peisajul degeaba, niciunul nu a scos arma din toc.

Cum trebuia actionat dupa parerea ta?

Cum a-r fi trebuit sa actioneze ???spuneti-mi voi........doar sunteti politisti la ordine publica nu?

Eu sunt cel venit din curs care nu stie nimic dupa parerea unora de aici!

dar sa va raspund: oricum nu a-s fi stat sa ma uit cum cei de acolo sar la mine cu pietre,din cate am observat politistii impreuna cu jandarmii nu cred ca erau depasiti numeric......poate ma insel,si nu am vazut bine,

Oricum nu i judec pe domnii politisti ca pana la urma suntem colegi,dar se par a fi oameni in toata regula,cu multa vechime,(spun asta dupa varsta) ,dar daca erau niste pustani veniti din scoli recent,ce faceau?

Rau am ajuns fratilor,sa nu aibe lumea frica de politie,si la fiecare 2 metri sa se gaseasca cate un smecheras cu pistol....rau foarte rau

banuiesc ca nu mai e putin si vom ajunge ca americanii,cel putin acolo politistii au mai multa autoritate din cate stiu eu

• Moderator

Întradevăr eşti praf, nu ştii mai nimic. De fapt din câte văd ai probleme şi cu percepţia.

Tu vezi acolo că nu erau depăşiţi numeric?

Eu am numărat numai din ce se vede în imagini cel puţin şapte ţigani numai într-o singură tabără. Nu mai punem la socoteală că mai puteau fi şi alţii care nu se văd în imagini sau şi pe cei sau cel din tabăra adversă. Iar acolo sunt trei poliţişti care îcearcă să facă ceva, pentru că jandarmii sunt doar martori. Ba din contră unul dintr ei se mai face şi de râsul lumii când foloseşte spray-ul lacrimogen, neştiind că acel şpray este eficient numai pe distanţe mici, el nefăcând acolo nimic altceva decât mai mult rău, pentru că acele gaze au rămas numai în locul dintre cele două tabere, locul unde se poziţioneaseră iniţial poliţiştii. Şi astfel poliţiştii au fost nevoiţi să se retragă în spate (mişcare total contraindicată în astfel de momente, când retragerea în zona unde este poziţionată una dintre tabere nu face altceva decât să dea impresia celorlalţi că poliţia ţine partea uneia dintre tabere, crescând iritarea celorlalţi).

Există şi o greşală în modul de acţiune a poliţiştilor, dar nu o să-ţi spun care e, pentru că ai dreptate când spui că nu ştii nimic şi eşti poliţist doar cu numele, de aceea nici nu ai remarcat aceea greşală. Tu ai vizionat acel film şi ai înţeles că ţiganii aruncau cu pietre în poliţişti, când de fapt ăia aruncau cu pietre în cei din tabăra adversă ... ce pretenţii mai putem avea de la tine să observi dacă şi unde s-a greşit.

Din păcate tu nici nu ştii ce trebuie făcut în astfel de cazuri, de aceea ne spui că ai fi făcut "ceva", dar nu ne spui ce ... pentru că nu ştii. Doar răspunzi la o întrebare cu o altă întrebare.

Oricum trebuie să ştii că acei poliţişti au acţionat cât se putea de bine acolo, nu puteau face mai mult, având în vedere situaţia respectivă.

Sau poate tu doreai să execute foc asupa recalcitranţilor?

Nu faci altceva decât să ne arăţi că acele concluzii din topicul privind angajările din sursă externă sunt mai mult decât reale.

Eu am fost implicat intr- o chestie de genu asta, si stiu cum e.

Gaby, mai invata sa scrii frate, ca esti la pamant. Si nu- i mai invinovati atat pe politistii de acolo, ca tu esti la frontiera, si inca nu ne- ai spus ce trebuia facut.

S-a vazut aici fructuozitatea patrulelor mixte dintre politisti si jandarmi. N- am prea vazut "tropait de bocanci". Le- or fi cazut tintele...

Daca tabara adversa era formata doar din coditza ala, eu unu l- as fi urcat intr- o masina cat mai repede si l- as fi dus de acolo, daca cei care ramaneau la fata locului puteau sa se descurce.

Bine ar fi fost sa scoata toti pistoalele, politisti si jandarmi, ala sa nu fuga de capu lui cu agenda printre tigani, si sa se organizeze intr- un fel de cordon.

ps: Gaby, nici structurile nu prea le stii. Ce treaba are MApN-u' cu jandarmii ?

Edited by Tyson

S-a adeverit proverbul cainele cand e lovit musca sau in fine cum era :ner:

da am gresit acolo janadarmeria apartine MAI,nu MApN !si am scris foarte perfect !

voi vreti un minister perfect si incorupt,dar daca nu va recunoaste-ti propriile greseli degeaba,

in fine nu mai spun nimic,deoarece PERCEP foarte bine ca sunt depasit numeric

CATALIN bravo tie-si tu esti politistul perfect-ne dorim cat mai multi ca tine.bafta :D

Gaby, in primul rand cuvantul <perfect> nu sufera comparatii, nu se poate spune<mai perfect> sau <foarte perfect>.In al doilea rand la orice altercatie politistul trebuie inainte de a interveni sa faca raportul de forte, si daca este intr-o inferioritate evidenta trebuie sa ceara ajutoare, altfel in caz de esec va fi considerata de sefi lipsa de tact si va cadea tot el pe locul 2.

In al treilea, rand am auzit ca majoritatea politistilor de fraontiera vor fi transferati la politiile judetene.

VAI DE CAPUL NOSTRU!

gaby, eu ti-am mai spus prieteneste ca ai cam lipsit pe la orele de gramatica si te-ai suparat pe mine, luand-o ca pe un afront personal. Vad ca nu ai idee nici despre modul de actiune in situatii limita si nici macar proverbe nu stii, asta lasand la o parte faptul ca faci confuzie intre doua ministere ... Chiar ma intreb daca te pricepi la ceva, pentru ca pana acum nu vad vreun domeniu in care sa te descurci.

De aceea vreau sa-ti spun de la inceput ca tot ce zic aici nu este cu rautate sau ranchiuna, sper sa le consideri ca pe niste sfaturi.

Esti politist si tu, la fel de bine te poti trezi in fata unei situatii ca cea din filmul pe care l-ai postat. Si nu vei sti ce sa faci ...

Cred ca era mult mai indicat sa intrebi, daca ceva nu ti se pare in regula in aceea inregistrare, nu sa ai acel ton acuzator si critic la adresa unor politisti, mai ales in conditiile in care tu nu ai idee ce si cum trebuie actionat in astfel de situatii.

Stii proverbul ala: "Daca taceai (si doar intrebai) ... filozof ...

Asa doar ne-ai aratat ca nu ai idee ce trebuia facut. Dar o sa-ti spun eu ce nu au facut acei politisti, sau care sunt greselile lor acolo.

In primul rand nu trebuia sub nicio forma sa-l lase pe pletosul ala sa stea cu pistolul in mana, trebuia imediat dezarmat si bagat intr-una din masinile de patrulare dupa care cat mai repede trebuia dus la sediul politiei, nu tinut acolo la locul accidentului, pentru ca odata ce pletosul era luat de la locul accidentului si tiganii din tabara cealalta puteau fi mai usor linistiti.

Daca faceau si aceste doua lucruri, dupa parerea mea interventia lor acolo era ireprosabila.

Bineinteles, noi acum si aici ne putem da usor cu parerea, nu mai exista stresul acela, adrenalina si nici nu avem toate informatiile sau detaliile de la fata locului.

Asa ca poate ar fi bine sa intrebi mai mult, nu e ceva rusions, asa mai inveti cate ceva si sa lasi aceasta atitudine ... nu te ajuta la nimic.

Sincer imi pare rau pentru colegii tai de la locul tau de munca ...

Daca chiar aveti deficiente de vedere v-as ruga sa consultati un medic de urgenta

1 luki se scrie frontiera nu "FRAONTIERA" si DOAMNE AJUTA sa ne transfere ca sa vezi ca un politist de frontiera poate sa-ti fie superior,chiar daca tu faci treaba asta de ....cine stie de cat timp.. .nu de alta sa-ti schimbi si tu parerea.....

2 rokie a-r fi IDEAL daca te-ai uita peste comentariile tale si ai sa vezi ca si tu scrii gresit,

si spre curiozitatea ta chiar nu am lipsit de la orele de gramatica.....

apropo eu gresesc si recunosc,E OMENESTE,daca stam sa ne luam dupa greselile de ortografie inseamna ca NU SUNTETI POLITISTI ci profesori :ner: ti-am spus daca am sa ma uit peste comentariile de aici sunt 100% sigur ca am sa gasesc la toti greseli de ortografie chiar si la TINE deci DRAGA ROKIE scriem la o tastatura nu DE MANA,asta depinde de fiecare cat de mult si bine manuieste tastatura,sa inteleg ca tu o manuesti foarte bine,sa inteleg ca ai vreo functie de birou ??? si de aia la sti pe toate??teoretic :lol:

De unde de la birou sa le sti?nu cred ca se face la birou POA,si moduri de actiune in diferite situatii si chiar daca se fac sunt sigur ca doar teoretic

si ca sa fiu mai precis poate multi din cei de aici sunt pe niste functii asemenatoare care habar nu au ce inseamana sa fi in strada,DAR totusi au gurita mare...........

Si inca ceva:daca tot vreti si va place sa ne acuzam reciproc,eu va stau la dispozitie deoarece nu-mi sta in fire sa ma dau la o parte,voi decideti

Edited by gaby

Gaby mi-am dat seama, mai tarziu , intr-adevar ca ne consumam cu totii cuvintele cu tine.Capacitatea ta de pricepere si procesare a informatiilor noi este limitata.

Macar fa un efort si incearca sa intelegi si cate ceva de pe acest forum.Nu-ti vrem raul.

Si inca ceva, politistii de la frontiera nu au lucrat niciodata in strada, ci eventual pe camp sau pe fasie, iar faptul ca stii sa scri corect romaneste nu inseamna ca esti profesor, ci doar ca ai urmat cursurile scolii primare(sti tu I-IV).

Edited by luky

e chiar usor sa stai in fata calculatorului si sa comentezi da tinand cont ca era decat un singur politist acolo, cel de la rutiera (spagarul) nu poate fi considerat politist, jandarmul nu era bun nici macar de martor ocular, cel de la ordine publica s-a descurcat foarte bine, cinste lui, asa ca nu mai comentati multi dintre voi ati fi ramas in masina sa luati legatura cu dispeceratul.

• Moderator

Eu zic sa mai privesti inca o data filmuletul si vei vedea ca cel de la rutiera a avut curaj sa alerge dupa unul din tigani, dar nu a fost sustinut de niciunul dintre colegi ori de vreunul dintre cei doi jandarmi.

Singura gresala facuta acolo este ca nu a fost dezarmat, imobilizat si condus imediat la sediul politiei, tiganul in tricou galben ce avea in mana un pistol. Daca faceau acest lucru de la bun inceput, situatia se dezamorsa. In rest au procedat foarte bine.

Aprecierile de genul "spagar" sunt doar afirmatii gratuite si infantile, din moment ce nu il cunoasti pe acel politist. Nu avem de unde sa stim ce fel de om este si putem analiza doar actiunea din imaginile respective.

Scuzati ca ma bag si eu in discutie dar... acest Gaby unde a zis el ca munceste? La Jandarmeria Romana?? Daca da, de ce se baga el intr-o chestiune cu care este p`afarist dand dovada de necunostinta de legislatie? Sa stea la stadioanele lui sa pazeasca suporterii aia de kko si sa ne lase cu impresiile lui de mare legiuitor.... iar voi ceilalti va chinuiti degeaba sa-i explicati niste lucruri pe care oricum nu le va cunoaste.

Daca in schimb face parte din Politia Romana stimambilul de mai sus, atunci este de plans reactia sa. Credeam ca cei incadrati extern, cum sunt si eu de altfel, s-au incadrat pt ca le place meseria si TOTI au citit si para-citit legile, dispozitiile, ordinele etc. si s-au pus la punct si se perfectioneaza continuu in meserie dar se pare ca unii chiar transforma politia intr-un mare bazar colorat. Puah... imi vine sa vars! Cateodata mi-e rusine ca sunt politist cand vad astfel de replici....

@Rusy: tu faci parte din categoria oamenilor legii care se cred atot-stiutori si invincibili? Ei bine amice afla ca nu esti! Iar daca tu consideri ca cei 3 politisti si cei 2 jandarmi-spectatori de acolo au procedat PROST iti poti atribui fara nicio retinere complementul de mod! Numai simplul fapt ca unul din ei raporta EXACT ceea ce este in teren si solicita sprijin este cat se poate de conform cu toate regulile. S-au tras 11-12-8-200 de focuri de avertisment. Foarte bine! Ce vroiai? Sa se traga in plin? Sa inceapa sa retina din participanti? Vai de capu` tau.... vai de capu` nostru ca faci parte dintre noi!!

Domnule luki imi pare rau ca te contrazic, dar tin sa iti aduc la cunostinta ca si politistul de frontiera lucreaza in strada in zona sa de competenta,face post control si are dreptul sa constate toate infractiunile din zona sa de competenta ,deci daca nu ai stiut te anunt ca lucram si noi cu legea 61

Saracutu de mine capacitate mea de percepere e foarte mica.....asta e ce sa-i faci!eu sincer ma multumesc si cu atat...

si traiesc cu speranta ca pe viitor sa se mareasca :ner: ...am sperat ca intrand pe acest forum sa mi se mareasca dar purtand discutii cu unii de pe aici am vaga impresie ca va deveni si mai mica deoarece in loc sa fiu invatat sunt acuzat :lol: ....asa ca am sa va las pe voi sa vorbiti,eu am sa ma dau la o parte am sa invat 10 ani,20 si pe urma am sa intru din nou cand le voi sti pe toate,pana atunci toate cele bune !!!

Si scuzele mele ca pur si simplu mi-am dat cu parerea ,si am comentat modul de actiune a-l unor politisti(((ps :poate eu nu prea stiu prea multe si recunosc asa e,dar ma mira faptul ca au comentat modul de actiune "unele " persoane care stiu,,,,,dar in fine EU NU MAI SPUN NIMIC

Observ ca pe acest site mai mult ne certam "noi" intre noi

Eu inteleg ca multi de pe aici sunt fustrati dar inca o data DOMNILOR va rog lasati fustrarile la o parte si comunicati liber deoarece aici nu sunteti la servici,ci pe un simplu forum ca oricare altul,in care va SPUNETI PARERILE SI ...

Pt domnul lup al noptii(nightwolf):cred ca a-r fi fost ideal daca ti-ai fi atribuit poreclei tale un nume real,sau cel putin omenesc,deoarece zic eu sta in competenta ta sa iti declini calitatea zi de zi,..deci ca sa ma fac explicit era mai dragut sa-ti fi pus un nume ca si ceilalti de pe aici, DAR asta nu e problema mea ,era doar o parere

PS:sunt la frontiera,nu la politia romana,nici jandarmerie,nici pompier nici sri etc.......

VA SALUT DOMNILOR :emo-yessir:

Edited by gaby

Gabita tu chiar crezi ca noi nu stim cu ce va ocupati voi pe la frontiera? Sa inteleg ca ai fugit sa te ascunzi dupa fusta mamichii?

Foarte urat din partea ta, dar dupa cum ti-am mai spus cat de curand te vei convinge singurel cum sta treaba cu strada, si te asigur de pe acum ca te va ustura fundul rau de tot.

Sa poti da sfaturi legate de o anumita speta trebuie mai intai sa treci de mai multe ori prin situatii similare. Dar ce iti spun eu se numeste intelepciune si vine cu varsta ,cu ani de experienta etc. Iar daca vrei sa inveti pune intrebari, analizeaza raspunsurile, incearca sa pui in practica ce ai invatat si abia la sfarsit iti poti da cu parerea. Despre comentatoriI ostili politiei numai de bine, sunt destui ,nu trebuie sa le ingrosi si tu randurile.Eu o sa am rabdare cu tine ,deoarece cu mine nu prea a avut nimeni.

Multa sanatate. :emo-yessir:

Elvis nu te contrazic,sunt de acord cu tine,si am precizat mai sus .ca imi pare rau pt comentarriile mele,eu mi-am spus doar parerea,dar greseala mea a fost ca nu am judecat inainte si am fost repede atacat

Sunt sigur ca tu sti cu ce ne ocupam noi ->frontiera ,comentariul era pt domnul luki deoarece din cate am observat dansul se afla in necunostinta de cauza,si i-am adus la cunostinta acest lucru ca pe viitor sa stie,inainte sa vorbeasca ,asemeni cum am facut si eu :blink:

ps:nu am dat sfaturi,doar mi-am dat si eu cu parerea ,dar........mai bine taceam naibii

oricum tu ai dovedit multa intelepciune fata de multi de pe aici.....

pt tine tot respectul :emo-yessir:

pt ceilalti......tot la fel :emo-yessir: sunt constient de faptul ca nimeni nu e perfect,dar daca tot se vorbea de omul potrivit pt meseria de politist ,multi se lauda putini sunt,si cei care chiar sunt potriviti au dat dovada...eu nu ma consider deocamdata;,mai am multe de invatat si zic eu experienta dobandita in timp i va da amploare acestui fapt!

Ce ar fi trebuit sa faca? :hmmmt:

Sa sune la 112? :lol: Glumesc.

Cred ca ar fi trebuit sa cheme imediat intariri daca s-au vazut depasiti numaeric, sa-i ia arma lui Codita (sau cum naiba ii zice lu' ala) si sa traga, sa-si foloseasca armele pentru a-i intimida si a-i potoli. Jandarmul ala n-avea si el un pistol?

Of, unde sunt mascatii cand ai nevoie de ei? :rolleyes:

Nu sunt politist, mi-am dat si eu cu parerea din ce am vazut prin filmele politiste. Daca am gresit, sorry. Nu sariti toti pe mine, ca nu va fac fata.:)

Stimata domnisoara Miadry, din cauza filmelor m-am facut politist.

Realitatea este cu totul alta, singrura gresala pe care au facut-o politistii este ca nu l-au inghesuit in masina de serviciu pe codita ala cum ii ziceti, sa il duca la sediul politiei. Insa au actionat foarte bine.

In privinta mascatilor sa va spun un secret, sunt oameni ca toti ceilalti , un picut mai bine pregatiti, insa le lipseste cu desavarsire talentul de cititori in stele ,datul cu ghiocul ,in bobi sau carti, nu au in dotare globuri de cristal etc. Cand ai nevoie de mascati nu trebuie decat sa ii chemi , de asta s-au inventat telefoanele si statiile de emisie-receptie. Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
  • Moderator

Politisti au solicitat sprijin, se vede foarte clar in imagini titrarea convorbirii radio, dar din cate se pare, dispecerul se lasa cam greu convins, ori ii era teama "sa-l derajeze" pe sefu'