Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada expirata


Sandutzu1

Recommended Posts

Salut...in data de 19 06 2015 am fost implicat intr.un accident rutier mi.a fost retinut permisul de conducere in schimb am primit o dovada cu drept de prelungire lunar iar in data de 06 10 2015 am fost oprit in trafic avand dovada expirata vreau sa stiu ce mi se poate intampla sau daca imi mai pot luoa permisul inapoi. 

Link to comment

Art. 97 alin. 3 din OUG 195/2002 rep. "Perioada in care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai se considera perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce".

Potrivit art. 335 alin. 2 din Codul penal se vor face cercetari pentru aceasta infractiune, solutia o stabileste procurorul!

Link to comment
  • 1 year later...

Bună ziua. Ma numesc Cezar, în urma cu o luna și ceva, permisul mi-a fost suspendat odată cu dreptul de circulare pe o luna. Am primit o dovada, valabila 15 zile datorita unor probleme personale.... Nu am realizat ca a expirat (crezând ca mai aveam o zi) și am fost oprit de rutiera, unde s-a constatat ca dovada expirase la ora 24:00 iar eu am fost oprit la ora 00:12, efectiv de 12 minute. Am primit o alta dovada fără drept de circulare. Organul, nu a fost capabil sa îmi explice ce o sa urmeze sau ce implica fapta comisa. Țin sa precizez ca depind enorm de permis iar el mi-a fost reținut fiindcă am rămas în coloana în mijlocul intersecției, inevitabil și fără intenție am blocat circulația. Stima! 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Cum să nu fie capabil să îți explice? Eu cred că ți-a explicat dar nu ai înțeles tu.

Fapta este conducerea pe drumurile publice a unui vehicul având acest drept suspendat. Acele 12 minute de care spui tu au făcut acest lucru posibil. Trebuia să te gândești la aceste aspecte și să îți calculezi foarte bine perioada când intră în vigoare suspendarea pentru a nu te găsi pe drum și, astfel, să ai probleme cu legea. Mulți, și nu mă refer neapărat la tine, consideră aceste documente sau acte eliberate de poliție ca fiind o glumă și nu prea le iau în seamă. 

Ți-a fost întocmit un dosar penal iar fapta urmează a fi cercetată și soluționată de un judecător. 

Link to comment
  • 6 years later...

Buna ziua , mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o durată de 90 de zile la data de 12.04.24 și mi-a fost dată o dovadă până la data de 27.04.24. Dovada a expirat intre timp , iar întrebarea mea este , as putea sa prelungesc dovada daca aceasta a expirat ? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.