Jump to content
POLITISTI.ro

Ce e de facut daca am cumparat o masina si nu am facut nici un fel de act


Buddy

Recommended Posts

Buna ziua am si eu o problema daca ma poate ajuta cineva,am cumparat o masina si nu am facut nici un fel de act,propietarul a spus sa ma astept ca o sa imi dea fiscalul dar mai are amenzi de platit,acum nu imi mai raspunde la telefon,intrebarea mea e daca mi-o poate lua cumva si ce ma sfatuiti sa fac.Multumesc anticipat !

Link to comment
  • Moderator

Pentru perfectarea vânzării-cumpărării nu e suficientă doar încheierea contractului. Trebuie să completeze şi rubrica de pe verso-ul certificatului de înmatriculare "Înstăinat către...", să-ţi dea certificatul fiscal şi aşa mai departe.

Link to comment

Problema e ca tipul inca nu imi raspunde la telefon,nu stiu ce sa mai fac,asa de idiot sunt incat nici macar nu stiu cum il cheama !

Si nici nu e el trecut in acte,care ar putea sa fie buba ??

Am verificat numarul pe drpciv si am primit ''Numarul B05VUA este disponibil la data de 15/01/2016 ora 12:22.'' 

Link to comment

Cel mai bine pentru tine era daca ne intrebai inainte cum se procedeaza cand cumperi un autoturism, iar atunci nu ai mai fi ajuns in situatia asta.
Daca numarul de inmatriculare este disponibil inseamna ca autoturismul cumparat de tine este radiat din circulatie. Cu siguranta cel care ti-a vandut autoturismul a fost doar un intermediar, asta ca sa exprim elegant, iar tu vei fi nevoit sa il cauti pe proprietarul din acte pentru a clarifica situatia. Vorbeste cu proprietarul si dupa aceea ne spui ce ai reusit sau nu sa faci. Ar fi bine sa mergi si la sediul DRPCIV pentru a mai verifica inca o data numarul de inmatriculare.

Link to comment

Se pare ca nu e radiata dar nu are taxa platita,a verificat-o un prieten la anaf! Multumesc mult pentru timpul acordat !!! 

O sa merg sa caut si proprietarul sa clarificam situatia si dupa ce vorbesc cu dansul o sa revin pe site sa va spun cum au decurs lucrurile !

Link to comment

Taxa este una, iar radierea este alta. Dacă autoturismul este radiat din circulație, riști ca în cazul în care ești depistat de către un coleg conducând-ul, să te alegi cu un D.P (dosar penal). Dcă numărul este „disponibil”, înseamnă că nicio mașină nu este înmatriculată pe acel număr. Nu pot să cred că nu ai făcut niciun act de vânzare-cumpărare cu proprietarul și i-ai dat banii, Mai există și varianta că ai luat mașina fără acte, nu ai dat banii, iar proprietarul a radiat-o, trecând-o la capitolul „pierderi”, caz în care pierdeți amândoi.

Link to comment

Nu am facut nici un act,omul a zis ca mai are taxe de platit si sa il astept pana in februrie,vad ca utima asigurare asta fiind acum 6 luni e pe numele celui care e trecut in talon si care e propietarul banuiesc,m-am uitat uitat pe google earth si am vazut unde sta tipul asa ca am sa trag o fuga pana acolo..un prieten a verificat-o la anaf si de acolo stiu ca nu are taxa platita..E prima masina pe care am cumparat-o si nu stiam toate detaliile,entuziasmul m-a facut sa comit o asemenea greseala..Prostia se plateste asa ca o sa am de alergat,multumesc tuturor pentru comentarii

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua !

Azi am mers sa achit rovinieta pentru ''noua '' mea masina 

Asteptandu-mi randul la casa la un peco am scos certificatul auto din folia in care se afla si obsev ca acesta este capsat ...

Desfac capsa si obsev ca autovehiculul a fost instrainat in data de 6.04.2010 catre o alta persoana insa numele si datele acestuia nu apar nicaieri in  cartea masini cu atat mai putin in certificat... perioada de 30 de zile pentru inmatriculare a expirat cu foarte mult timp in urma ce pot face acum? Cu cine trebuie sa iau legatura pentru a rezolva problema... Autovehiculul l-am luat de la unul care acum nu mai raspunde si nu detin nici un contrac de vazare cumparare intre mine si el deoarece era seara si acesta mi-a spus ca ne intalnim a doua zi sa facem contractul ... 

Multumesc anticipat !!

Edited by ionutalexandru1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.