Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamulire privind "Cap VI - Infractiuni si pedepse,art.86"


DanielR

Recommended Posts

Buna seara,am o nelamulire privind articolul 86 cap.4 din Codul rutier si anume "(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule In Romania se pedepseste cu Inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda."

Intrebarile mele sunt : La ce se refera prin "amenda",aceasta amenda se noteaza in cazierul judiciar,poate sa ma elimine din concursul pentru admiterea in una din institutiile de formare a politistilor?

Intreb acest lucru deoarece am 16 ani,detin o motocicleta de 350cc,22kw care se incadreaza in categoria A2 si eu as vrea sa dau la vara pentru permis categoria A1,categorie cu care pot sa conduc doar motociclete pana in 11 kw,as vrea sa stiu la ce pericole m-as expune daca as conduce motocicleta mea actuala,multumesc anticipat!
 

Link to comment
  • Moderator

Şi dacă eşti minor ai impresia că trebuie să respecţi legea? Există şi Penitenciarele de minori şi tineri de la Bacău, Craiova, Târgu Mureş şi aşa mai departe. Nu te întrebi pe cine "cazează" acolo?

Oricum şi în cazul în care primeşti doar o amendă penală, respectiva sancţiune rămâne menţionată în cazierul judiciar şi trebuie să te orientezi către alte domenii, pentru că în poliţie nu sunt acceptaţi infractori.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.