Jump to content
POLITISTI.ro

Abuz verbal/fizic


filipcrobert

Recommended Posts

Bună seara. Doresc să mă informez în legătură cu o problemă.

Recent, am avut o discută cu un vecin, pe subiectul deranjului public, cu pretextul că l-am deranjat cu muzica la ore târzii. Recunoscând că am greșit inițial, menționez că, după o scurtă discuție în care, el s-a manifestat într-un mod destul de agresiv.. am încercat să limitez volumul, într-u cât stau singur, iar muzica e singurul lucru ce mă calmează. (Nu caut motivare prin asta dar, am dorit să descriu motivul)

Menționez că sunt minor, și dorind să mă informez respectiv dacă e legal acest lucru. (Apartamentul e pe numele părinților)

Personal, nu mă încântă foarte tare ideea, dar din nefericire sunt situații ce necesită și astfel de sacrificii.

Și în continuare, problema cu vecinul respectiv a continuat până când, de la a înjura, lucru peste care am trecut cu vederea.. a ajuns la amenințări, ce au persistat până când, într-o seară în care mă întorceam de la școală, a venit din nou să îmi reproșeze faptul că îl deranjez în continuare. După care, în timp ce încercam să îi explic situația pentru a ajunge la un comun acord, s-a enervat, a dat cu o doză după mine și, m-a apucat de gât.

Pentru a nu complica mai rău situația, am păstrat pentru mine întâmplarea.. deoarece părinții mei ar fi spus oricum ar fi, că nu a reacționat astfel fără motiv. Și în continuare aș fi picat tot eu de prost.

După o perioadă de timp în care se liniștite situația, a reînceput recent să bată la ușă..

Sătul de situație, i-am propus să sune la poliție, în timp ce filmam. (în seara respectivă eram cu un amic)

Mi-a răspuns într-un mod foarte agresiv că "Se p*şă pe mine și mă bate de față cu poliția", în timp ce îmi urla la ușă și trezea alți vecini, pe care îi întrebasem respectiv dacă au avut vreodată parte de deranj din partea mea. Întrebare la care mi-au răspuns în mod negativ.

În continuare, în această seară am avut o vizită din partea poliției primind un avertisment. După ce am oferit datele și am explicat situația,  mi-au spus să fac o reclamație separată în care să prezint dovezile și toate cele necesare... dar ideea e că aș prefera să nu complic mai rău situația deoarece, în primul rând... părinții ar refuza, sub pretextul că e vina mea și dacă,  voi înceta cu deranjul atunci nu vor mai fi probleme. Și înal doilea nu dispun de timpul necesar. 

În concluzie aș dori să întreb dacă, aș avea alte opțiuni pentru a rezolva situația.

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 6 ore, filipcrobert a scris:

am avut o discută cu un vecin

Ce presupune ori înseamnă "discută"?

Referitor la "problema" expusă, trebuie să ştii că tulburarea liniştii locatarilor este o faptă ilegală şi rişti să primeşti sancţiuni consistente. Chefurile şi bairamurile nu trebuie ţinute în spaţiile de locuit, iar dacă eşti minor obligatoriu trebuie anunţaţi şi informaţi părinţii. 

Link to comment

Singura optiune pentru tine este sa dai muzica la un volum care sa nu ii deranjeze pe vecini, roaga-i pe parinti sa iti cumpere o vila in padure.....sau cumpara-ti casti. Libertatea ta se termina acolo unde incalci libertatea vecinului. Vecinul tau te-a rugat de nu stiu cate ori sa dai muzica incet si tu, de fata cu un alt mucos, il filmezi ! Esti cameraman ! Te-ai gandit o secunda macar, in mintea de primata, ca vecinul poate munceste si nu se odihneste din cauza ta? Nu este nimeni obligat sa te suporte. Sigur patronul sau seful nu il intreaba a doua zi daca tu, minorul razgait, l-ai lasat sa doarma. Colegii mei au fost intelegatori, eu iti dadeam o amenda usturatoare pe care sa o plateasca parintii tai, ca poate iti aplicau ei o corectie fizica ! Parerea mea, doar parerea mea, este ca tu nu stii ca bataia doare. 

Edited by Elvis
  • Upvote 1
Link to comment

"iar muzica e singurul lucru ce mă calmează"

Cumperi casti pe viitor si-ti ceri scuze vecinilor pentru deranj, aratandu-le castile achizitionate

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 16 ore, filipcrobert a scris:

.. am încercat să limitez volumul, într-u cât stau singur, iar muzica e singurul lucru ce mă calmează. (Nu caut motivare prin asta dar, am dorit să descriu motivul)

Dacă asculţi muzica la un volum normal, adică să asculţi doar tu singur, fără să-i obligi şi pe vecini să-ţi asculte playlist-ul tău, nu te mai calmează? 

Link to comment

Sper ca nu exagerez cu sfaturile mele de doi lei, dar cred ca niste casti ar fi foarte ok pentru linistea ta sufleteasca si buzunar. Toti am fost in situatia ta, sau majoritatea , mai ales in legatura cu vecinii si ma refer la faptul ca unii nu ne suporta sau asa sunt ei setati pe cearta, asa ca nu le da motive. Poate sunt eu mai ,altfel,, adica pot dormi cu muzica, dar sunt situatii cand trebuie sa ii intelegi si pe cei din jurul tau si sa constientizezi ca ceea ce faci tu este anormal pentru ei si deranjant.O zi frumoasa si sa fim mai buni,sa aratam  respect, chiar daca esti mai tanar sau mai in varsta, CONTEAZA BUNUL SIMT

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.