Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se circula intr-un rond (NU sens giratoriu)

prislea

Recommended Posts

Intrucat am vazut des in orasul Iasi intersectii de acest fel (rond fara presemnalizare de sens giratoriu, ci un semn de cedeaza trecerea urmat de ocolire prin dreapta), am o mica dilema : Se aplica regula prioritatii de dreapta si pentru cei deja intrati in rond? Pentru cei care cunosc orasul Iasi, fac referire la aceasta intersectie https://www.google.ro/maps/@47.1496005,27.5783575,18.96z?hl=en
Intrucat cei care circula pe bulevardul Nicolae Iorga au cedeaza trecerea (si dintr-un sens si din altul), cei care vin de pe blvd. Dimitrie Cantemir au si ei indicator Cedeaza trecerea, iar in intersectie se afla un rond facut din niste balize (pe asfalt sunt desenate benzi care inconjoara rondul), cine are prioritate de trecere in acest caz?

Ex : ma deplasez de pe blvd Dimitrie Cantemir, ma asigur, patrund in rond, dar observ ca de pe blvd. N.Iorga, din dreapta mea, vine un autoturism. Aici e dilema : eu fiind intrat deja in rond am prioritate fata de el? Sau eu trebuie sa-i dau lui prioritate de dreapta avand in vedere ca inainte de a intra in rond amandoi avem cedeaza trecerea?

Sper ca m-am facut inteles. Multumesc anticipat !

Edited by prislea
  • Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Într-adevăr acolo e sens giratoriu, după ce se vede pe Google maps.

sens-giratoriu-iasi.png.91faf36991372388

Omul e derutat pentru că "Dorel" de la Primărie, a semnalizat intersecţia necurespunzător, montând indicatoare aiurea. În locul indicatoarelor "Ocolire prin drepata", cei de la Primărie trebuiau să monteze indicator cu semnificaţia "Sens giratoriu". Dar cine suntem noi să ne dăm cu părerea, probabil cei din administraţia locală (primăria) ştiu mai bine şi cunosc mai profund situaţia, sunt "mai aproape de nevoile" cetăţeanului, bla, bla, bla - chestiuni populiste recitate de toţi politicienii la TV când laudă primăriile. :) 

sens-giratoriu-iasi-2.png.e91b865c19d4f1

• Upvote 2

Fii un bun cetatean si trimite un email la primarie cu Cc: la politia rutiera din judetul respectiv

In 2 cazuri mi s-a intamplat sa consider ca semnele nu sunt in acord cu realitatea si am scris la CNADNR (era in afara localitatii) si in ambele cazuri mi s-a multumit si s-au luat masuri. Intr-unul din cazuri semnul de curba periculoasa fusese furat.

Edited by Cezar