Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbarea numarului de inmatriculare a unei masini cumparate second hand

BogdanC93

Recommended Posts

Salutare! Pe tema asta se contrazice multa lume. Stie cineva raspunsul? Cumperi o masina second hand cu toate actele in regula, insa, vrei sa iti pui alte numere de inmatriculare. Fostul proprietar avea platita taxa de inmatriculare si taxa de mediu. In aceasta situatie, se plateste doar taxa noilor numere de inmatriculare sau trebuie platita din nou taxa de mediu (sau care trebuie platita), in valoare de cateva sute de euro, in functie de modelel si anul masinii, ca la prima inmatriculare?

Nu plateste timbrul de mediu , doar taxa pentru numere si certificat de inmatriculare! doar propietarul din acte poate face asta.

• 1 month later...

Va deranjez si eu cu o nelamurire referitoare la schimbarea numerelor de inmatriculare. Situatia este in felul urmator: sunt din Iasi si am achizitionat o masina deja inmatriculata in judetul Iasi, cu toate cele necesare (are taxa platita) si am transcris-o pe numele meu. Proprietarul vechi nu doreste sa pastreze numerele de inmatriculare, iar eu, ca nou proprietar doresc numere preferentiale. Raspunsul celor de la inmatriculari: nu se poate.Daca eram din alt judet.. da. Solutia oferita de ei: astept sa vina noul certificat de inmatriculare si refac toate actele de radiere si reinmatriculare. Poate gresesc dar... nu e o mica prostie? Acum am radiat-o de pe fostul proprietar, acum o inmatriculez pe numele meu, am toate cele necesare, sunt proprietarul ei cu toate actele in regula si nu doresc numerele fostului proprietar. De ce trebuie sa ma invart in jurul cozii? Alti bani, alta distractie cand pur si simplu as putea preda numerele si sa mi se elibereze altele o data cu noul certificat. Daca ma poate lamuri cineva in cazul in care se poate face ceva referitor la aceasta situatie oarecum ciudata, multumesc anticipat.

• 3 years later...

Buna ziua, as vrea sa inmatriculez o masina sh din romania cu numere pe care le am de la o masina veche ajunsă deja la fier vechi dar fără nici un document, se poate?