Jump to content
POLITISTI.ro

Altercaţie in trafic


costy84

Recommended Posts

Ieri am avut o altercaţie in trafic cu un şofer de microbuz, după un schimb de semne mai puţin ortodoxe s-a luat după mine probabil in speranţa de a ne lua la bătaie, la un moment dat când a crezut că nu mai pot înainta s-a dat jos din microbuz şi a venit spre maşina mea, in primă instanţă mă gândeam să deschid geamul şi să folosesc un şpray iritant dar având loc să inaintez mi s-a părut amuzant să merg incet şi să il las să alerge după maşină.

Intrebarea mea este ce consecinţe legale ar fi avut folosirea sprayului şi dacă este legal să il ţin in maşină sau il arunc să nu dau de belele?

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator
21 minute în urmă, costy84 a scris:

Intrebarea mea este ce consecinţe legale ar fi avut folosirea sprayului

Te rog să ne spui şi nouă cam ce răspuns aştepţi să primeşti la o asemene întrebare? 

Link to comment

Adică se poate intocmi dosar penal pentru aşa ceva, şi folosindul in apărare, adică ne coborând din maşină sunt pasibil de amendă? 

  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Şi da şi nu. Aici NU putem să rezolvăm cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată doar în cadrul oficial şi profesional, care nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile oferite aici. 

Link to comment

Bun, dar dacă nu as fi avut posibilitatea să inaintez si altercaţia ar fi devenit inevitabilă dumneavoastră in calitate de politist ce mi-aţi fi recomandat să fac, care consideraţi că este metoda de apărare potrivită in astfel de cazuri, şi revin cu intrebarea porcăriile alea de spray-uri sunt legale sau nu (deţinerea lor) ???

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua,

In urma unui incident petrecut aseara in trafic, am cautat mai multe informatii si am decis sa intreb aici: in jurul orei 23, la intrarea in randul unui McDrive, o femeie cu un barbat m-au depasit, intrand in fata mea. Am intrebat frumos de ce se baga in fata, iar domnul - fiind pasagerul din dreapta, a inceput sa imi adreseze injurii si sa imi arate semne obscene, dandu-se apoi jos din masina si scuipand pe geamul meu - noroc ca am apucat sa il inchid...in momentul in care a inceput sa imi faca semne obscene, am aratat si eu degetul din mijloc, dar atat pentru ca am fost destul de iritat, el fiind primul.

Individul semana cu un interlop/peste de etnie si am zis ca mai bine sun la politie...a ajuns politia, care surpriza...ne-a sanctionat pe amandoi pentru ca am aratat si eu acel deget, domnul inventand tot felul de scuze si incercand sa abureasca politistii.

Intrebarile mele sunt:

- este corect cum s-a procedat aici? Inteleg ca nu a fost mare chestie si probabil nu aveau chef sa trimita un echipaj, dar am ramas cu un gust amar dupa ce amandurora ne-a fost dat un avertisment...totusi am fost scuipat, gravitatea mi se pare mai mare decat acel deget al meu, iar domnul in cauza - "interlopul" nu a luat nicio amenda, pe mine echipajul m-a trimis la masina mea, iar ei au ramas la discutii pana la intocmirea procesului verbal, proces in care la mine scrie ca am adresat si jigniri, afirmatie falsa.

-ce as putea face ca acest domn sa fie cumva sanctionat? E totusi frustrant ca inca se intampla asa ceva la noi, iar eu am un handicap locomotor din nastere, insa reusesc sa conduc masina normala, doar ma deplasez cu carje. In cazul asta daca as avea la mine un pistol\aparat electrosoc, care am inteles ca este legal, am dreptul sa il folosesc pentru autoaparare?

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.