Jump to content
POLITISTI.ro

Unde pot verifica documentele unei maşini pe care vreau să o cumpăr?


Retelist

Recommended Posts

Am vazut pe acest topic documentele necesare pentru cumpararea unui autoturism din Germania:
http://www.politisti.ro/forums/topic/1459-documente-necesare-la-importul-unei-masini-din-germania/

Sa presupunem ca sint in Germania, iar proprietarul mi-a prezentat autoturismul si actele. Am verificat sa corespunda seria de sasiu cu cea scrisa in documente (brieful mic si cel mare).
Intrebarea mea este: Cum si unde pot sa verific telefonic in Romania daca datele scrise in acele documente sint reale (documentele nu au fost falsificate) si autoturismul nu este dat in urmarire ca furat sau altceva asemanator?

 • Downvote 2
Link to comment
 • Catalin changed the title to Unde pot verifica documentele unei maşini pe care vreau să o cumpăr?

In calitate de potential cumparator. Vreau sa fiu sigur ca nu voi fi tepuit. Cum as putea sa verific autenticitatea unor documente, alfel decit elementele proprii de securitate ale acelor documente?

 • Downvote 2
Link to comment

Nu, nu vreau asta. Vreau sa stiu daca si unde pot sa telefonez si sa intreb daca placutele cu numerele de inmatriculare de pe un autoturism chiar apartin acelui autoturism si nu sint furate de la altul, ca briefurile nu sint sterse si retiparite cu un nume fals etc.
Mai clar, vreau sa stiu unde pot verifica daca datele scrise acolo corespund realitatii, adica informatiilor din bazele de date ale RAR si Politiei. De exemplu, daca transmit telefonic seria de sasiu se poate verifica daca numele scris pe brief e cel real sau nu?

 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nu stiu daca exista in Germania, insa in Spania, cand faci actele de vanzare cumparare prin intermediul unei firme de mediere (un fel de notariat de la noi, care se cheama Gestoria), ti se pune la dispozitie contra unei sume de bani un extras de la DGT (organism similar DRPCIV din Romania) care sa ateste ca masina este inmatriculata (ori situatia ei la momentul respectiv), daca exista amenzi neplatite, daca exista vreo masura administrativa ori penala (sechestru, indisponibilizare etc). Poate ca ar fi bine sa intrebi daca exista asa ceva acolo...

Pe de alta parte, cand iei o masina de la un dealer second-hand ai un minim de certitudine cu privire la acte, insa cand iei de la particular - mai ieftin - risti sa te trezesti cu tot felul de probleme...

Insa nu trebuie sa iei numere de provizorii?! Mai bine nu faci plata pana cand nu iti scoti numerele si atunci ai certitudinea ca actele sunt ok.

 • Upvote 1
Link to comment

Citadela, da, trebuie sa ai nr temporare. Cred ca asta este solutia la intrebarea mea. Insa acolo de unde se iau nr provizorii se poate face o simulare inainte de semnarea contractului sa se verifice acele date daca sint ok?

 

 • Downvote 2
Link to comment
On 20.12.2015 at 2:52, Retelist a scris:

Insa acolo de unde se iau nr provizorii se poate face o simulare inainte de semnarea contractului sa se verifice acele date daca sint ok?

Inainte de a ti se elibera placutele cu numarul provizoriu, autoritatile germane verifica si autoturismul. Daca este in neregula nu ti se elibereaza placutele.

 • Downvote 1
Link to comment

Iata ce scrie pe site-ul Ambasadei Germaniei:
" Numere de înmatriculare provizorii
Numerele de înmatriculare atribuite de autorităţile germane, atât cele de culoare roşie cât şi cele provizorii (caractere de culoare neagră şi plăcuţă de culoare galbenă pe marginea din dreapta, pe care este înscrisă perioada de valabilitate şi care sunt eliberate pentru o perioadă de maxim 5 zile), nu sunt valabile în România. Punerea în circulaţie şi/sau conducerea pe drumurile publice din România a unui vehicul, pe care este aplicat unul din tipurile de plăcuţe sus-menţionate, atrage răspunderea penală."

Sursa: www.bucuresti.diplo.de/contentblob/2306808/Daten/4614966/ddatei_kfzummeldung.pdf

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, sunt cetatean roman si locuiesc in Constanta. Acum sunt in Spania ca si turist si vreau sa cumpar o masina second hand de la un cetatean spaniol inmatriculata in Spania pe numele acestuia, doresc sa stiu ce acte imi trebuiesc si cu procedez pt a cumpara masina si veni pe roti in Romania sa o inmatriculez. Multumesc anticipat.

Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua , de curand am achizitionat o masina inmatriculata in Bulgaria , cu gandul de a o inmatricula la noi. Am verificat asigurarea si itp-ul , ambele sunt valabile , dar am ceva dubii asupra certificatului . Exista vreo modalitate prin care se poate verifica ? Multumesc frumos . 

Edited by Alin1994
Adaugare
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.