Jump to content
POLITISTI.ro

Reforma in politie sau libertate infractorilor?

patriotul

Recommended Posts

@moro. Stai linistit. Dupa ce termini Academia si ai sa ajungi printre politistii adevarati, eu cred ca in maxim 2-3 zile se vor prinde ca au de-a face cu un papagal si te vor trata in consecinta.

Si daca nu te vei trezi din visarile tale ai sa o tii asa toata cariera! Din acest punct de vedere sistemul e nemilos! :ner:

@Silviu Mda, stiu ca astea sunt riscurile, dar e nasol daca stai si incasezi pentru ca iti e frica sa iei un pic de atitudine. E greu, nu zic ca ar fi usor, dar de aia ziceam ca e bine sa cunosti la perfectie toate legile si sa aiba acoperire legala pentru orice activitate. Daca faci asta, eu cred ca nu iti poate face nimeni nimic. Faci contestatie la orice ar arunca impotriva ta si nu ai cum sa nu castigi. Macar in instanta daca nu prin control ierarhic.

@crysmary Multumesc de apreciere. Intotdeauna fetele au fost mai atente la detalii si au vazut adevarul din spatele cuvintelor mai repede (cred ca e treaba de orgoliu masculin, competitie pentru dominatie sau ceva :rolleyes: ). Asa e, fix cum spui, dar acum treaba e ca "the damage is done". Au facut-o, ce mai poti sa faci ca sa dai inapoi? Daca se incearca o alta modalitate mi-e ca se ajunge si mai rau. Si despre proximisti perfect de acord, dar eu cred ca o interfata mai eficienta intre politie si comunitatea pe care o deserveste, plus capitalul de imagine pe care il poate crea institutiei, se poate realiza mult mai bine prin prezenta in teritoriu. Desigur, nu ceva absurd cum ar fi sa pui omu' sa stea la 40 de grade in teren, atunci oricum nu e nici dracu' pe strada si nu e rolul lui sa fie o interfata intre politie si asfalt sau pomii din parc. Nici nu ma gandeam sa il tirmiti in teren doar asa, de dragul de a fi acolo, fara sa faca nimic. La fel cum e stupid sa trimiti oamenii la talpa prin oras pe 40 sau -25 de grade, fara sa ii lasi sa se adaposteasca pe undeva.

@SandoKhan Nicio problema, am incredere in capacitatea mea de a rezista in fata vicisitudinilor destinului. :clip: Destul de optimist sunt eu, de felul meu.

Edited by moro
  • Downvote 2

da, așa e, probabil fetele sunt mai atente la detalii, o să testez asta și la fetele mele (de la numele lor provine nick-ul) când vor crește mai mari.

răul a fost făcut... un rău nu se îndreaptă cu alt rău, și vinovați nu pot fi în niciun caz cei asupra cărora se răsfrânge acel rău, fără a avea ei vreo vină.

• Upvote 1
  • Moderator

moro contextul economic de care tot vorbesti e o alta aberatie folosita pentru manipularea romanilor, iar tu ai preluat-o asa pe nemestecate.

Tara asta a intrat in criza la ordinu' băşitului, daca iti aduci aminte. Spre deosebire de america, la noi nu a dat faliment nicio banca ori fond de investitii, ba din contra, au un profit substantial, chiar mai mare decat in tarile lor de origine. In plus, sa fim seriosi, tara noastra nu este vreun mare exportator pe pietele unde criza a existat intradevar si consumul a scazut, pentru ca in "privatii" nostri nu colcaie capitalismul si de aceea intr-o concurenta directa cu privatii de prin alte tari sunt un fel de zero barat. Toti capitalistii autohtoni "de succes", daca nu ai observat, sunt exclusiv cei ce s-au abonat printr-un fel sau altul la bugetul statului, mai exact, in tara asta capitalistii de succes sunt numai cei ce fac afaceri cu statul.

De asemenea, daca ai uitat, iti reamintesc, ca cei ce se afla acum la putere, au mintit cu nerusinare vreme de o jumatate de an, desi erau la putere, pana au trecut alegerile si băşitul a fost reales. Abia dupa aceea s-au trezit si au inceput sa ne povesteasca despre criza, asa la comanda băşitului, folosind aceasta "criza falsa" ca scuza pentru a se imprumuta in acesti doi ani, mai mult decat s-au imprumutat toti ceilalti ce au condus tara in decursul a 20 de ani. Deci băşitul ne-a indatorat pe noi toti, in doi ani de zile mai mult decat au reusit ceilalti in douazeci.

E greu, nu zic ca ar fi usor, dar de aia ziceam ca e bine sa cunosti la perfectie toate legile si sa aiba acoperire legala pentru orice activitate. Daca faci asta, eu cred ca nu iti poate face nimeni nimic. Faci contestatie la orice ar arunca impotriva ta si nu ai cum sa nu castigi. Macar in instanta daca nu prin control ierarhic.

Mai usor te rog cu sfaturile teoretice. In realitate lucrurile nu stau intodeauna precum in spetele din scoala. Iti pot da destule exemple cu colegi de-ai nostrii care au ramas cu dreptatea in brate. :clip:

• Upvote 1
  • Member

Copilu' vezi ca cei ce nu muncesc sau fac probleme nu trebuie disponibilizati. Acest proces de curatenie trebuie sa se desfasoare in mod continuu, nu asa la ordin, cand i se nazare unuia. Disponibilizarea nu are nicio legatura cu curatenia acestei institutii.

Tu nu ai aflat pana acum ca NU tot ce zboara se mananca?

@crysmary Hopa, my bad. :lol: M-am repezit intr-o treaba ce parea evidenta. Oricum, mesajul ramane, cu exceptia erorii de fapt asupra sexului tau. :D Vinovati nu sunt aceia asupra carora se rasfrange raul fara a avea vreo vina, evident. Asta e si rolul justitiei, sa indrepte orice abuz al autoritatii administrative. De aia nici nu sunt de acord ca politistii muncitori, care isi fac treaba sa fie dati afara fara nicio explicatie. Si tot de aia insist pe cunoasterea legilor.

@Catalin Nu cred ca basitul are atata putere incat sa opreasca o criza comandata de americani, sa fim seriosi. :lol: Mai ales ca politica lui externa e proamericana, deci sunt cam prieteni. Tara noastra a devenit un mare exportator pe pietele occidentale prin Dacia, in timpul crizei. Deci na, parte pozitiva. In plus, avem si noi niste privati care fac bine fata rigorilor din Vest (din astia vizibili, Patriciu si Tiriac, plus alte multe nume care nu ies in presa mainstream si fac bani). Si, in plus, daca tot e sa punem problema la modu' "toti oamenii de succes din Romania au facut bani din afaceri cu statul", pai scuza-ma, e vina omului de succes care a cerut sau a statului ca i-a dat fara sa il intrebe nimic?

Si daca tot vorbim de indatorare... Romania are datoria publica de vreo 30% din PIB. Ce datorie are romanul de rand, raportat la produsul sau brut? Situatia tarii e cauzata si de politrucii astia, dar si de romanul de rand care nu are educatie capitalista si s-a apucat de cheltuit bani pe care nu ii are de cum i s-a oferit posibilitatea. Eu zic sa invatam din toate experientele si sa nu stam sa ne uitam in urma la ce am avut.

Da-mi exemple, te rog. Si eu cunosc exemple de oameni care in contencios au castigat drepturi care le fusesera restranse abuziv. Sigur ca exista si erori judiciare, dar e un risc pe care eu as fi dispus sa mi-l asum.

@Octavian Da, asta tot incerc si eu sa spun pe aici de vreo 3 pagini, ca trebuie sa fie un proces continuu. Da' stai putin. Ai zis cumva ca cei ce fac probleme NU trebuie disponibilizati? Pai cum asa, ramai cu o mana moarta si ii mai si dai bani pentru asta?

Edited by moro
  • Downvote 2
  • Member

Cei ce fac probleme trebuie cercetati, judecati si dati afara, NU disponibilizati. Pentru ca de aia avem consilii disciplinare si tot tacamul. E o mare diferenta intre a fi exclus din motive imputabile tie si a fi disponibilizat.

@Octavian Corect, scuza-ma de potential abuz de autoritate. :D Nu mi-am dat seama ca te referi la stabilirea vinovatiei lor. Sigur ca trebuie sa existe documente justificative pentru orice disponibilizare. Pacat ca, in general, nu se prea aplica treburile astea... Cum spuneam, e lipsa de viziune atat la nivelul conducatorilor, cat si al executantilor.

• Moderator

Nu prea pricepi mare lucru din cate observ. Am sa incerc sa-ti explic altcumva, poate avem noroc, cine stie ...

Criza aia financiara de la americani, nu ne-a afectat pe noi in realitate. Pentru a ne afecta, trebuia ca noi sa fim niste mari exportatori, iar americanii sa fie o piata de desfacere pentru produsele noastre. Intelegi? Abia atunci, cand consumul la ei a scazut, pe noi ne-ar fi afectat intrucat nu aveam unde sa ne mai vindem produsele.

Dar cum in realitate, noi suntem un zero barat in ceea ce priveste exporturile pe piata americana si chiar pe piata comunitara, intrucat cu o floare (uzinele Dacia) nu se face primavara, poti spune linistit ca nu suntem deloc conectati la economia pietelor dezvoltate.

Apropo, sa stii ca Patriciu, tot datorita unor tunuri pe care le-a dat statului a ajuns un asa mare magnat. Iar cand "capitalistii de succes" cer de la stat, o fac in complicitate cu cei pe care-i admiri si venerezi tu, pentru ca ei sunt la butoane acolo sus si datorita "reformelor" si a "modernizarii" deschid robinetul ...

moro Din cauza unora ca tine a ajuns tara asta in halul asta! Eu nu te consider un pustan si nu voi purta o disutie cu tine ca si un pustan, fiindca eu cred ca esti mai in varsta decat mine, ai in jur de 30-35 ani si esti angajat la DGA. Numai cei de la DGA vad asa politistii din cauza ca se iau dupa gura targului (primesc reclamatii numai de la infractori),

Nu stiu din ce judet esti, dar tare mi-ar placea sa lucrez macar o zi cu tine, sa vad daca tot asa portocalii vei mai vedea lucrurile. Eu spre deosebire de tine cand plec la lucru imi fac cruce si ma rog la Dumnezeu sa am o zi buna si sa ajung intreg acasa, ci nu intre patru scanduri. Imi risc zi de zi viata pentru un salar de 1027 Ron cat am luat eu luna asta.

Pana sa iau salariul am confiscat 80.000 Ron si am dat amenzi de 230.000 Ron, deci in 14 zile eu am dat la stat salariul meu pe 10 ani, si rasplata a fost 1000 ron, mi-am intrebat seful daca primesc o prima, fiindca cel caruia i-am confiscat 80.000Ron si l-am sanctionat cu inca 3.000Ron a vrut sa imi dea 5000 euro numai sa nu i-au masurile legale impotriva lui, iar seful mi-a raspuns sa fiu bucuros daca imi vad salariul luna viitoare, ce prima mai vreau (nu am primit prima dar in schimb de la contravenient am fost umplut de amenintari) ...atunci asta este reforma???

Eu iti spun clar ca asta nu este reforma, este bataie de joc sau incompetenta combinata cu furturile guvernului portocaliu...reforma nu se face taind salariile.

Tai cota de benzina si dai afara angajati in momentul in care ai in scadere infractionalitatea, dar infractionalitatea este in crestere tocmai din cauza numarului mic de politisti si a dotarii neadecvate! Dar tu cum esti de la DGA nu ai cum sa simti aceste efecte fiindca, voi aveti masinile cu plinul facut de benzina tot timpul.

Edited by patriotul

@Catalin Suntem cam offtopic, dar here goes: Nu am contestat ca teoretic noi nu aveam treaba cu criza. Si Romania nu o fi mare piata de desfacere, dar asta nu inseamna ca nu exista si pe aici ceva interese geostrategice ale americanilor. Deci sa nu ne pripim in declaratii. Plus ca acum suntem in zona favorabila a americanilor, le-am intrat in gratii de cand a inceput sa se duca Turcia de partea cealalta a baricadei de prin 2003, cu Erdogan asta al lor. O fi bine, o fi rau... ramane de vazut.

Cu Patriciu ce vrei sa spui? Rompetrol si Petromidia? Da, bun, le-a luat cu pret derizoriu, scazut prin emiterea de obligatiuni de stat si cand se apropia scadenta a vandut la pret de cateva sute de ori mai mare decat cel platit unor kazahi nestiutori sau foarte bazati (probabil a doua varianta) care nici acum nu au platit banii aia statului roman. Acu' spune-mi tu, ce a facut ilegal Patriciu? Eu zic ca omu' e un capitalist adevarat.

@patriotul Bai, felicitari, serios. (observa ca eu nu suspectez oamenii de intentii obscure si ii cred pe cuvant cand spun ca au facut ceva). Tu esti unul din oamenii care merita sa ramana in Politia romana, in viziunea mea si, cred, a majoritatii oamenilor. Pentru oameni ca tine vreau eu sa ajung sa lucrez in politie si cu oameni ca tine o sa reusim sa schimbam ceva in sistemul asta. E nasol cu salariile si am fost de acord cu asta... Da' am tot spus pana acum, nu cred ca se poate face ceva mai bine in situatia data. Si in plus, tu oricum nu o sa fii in pericol de a fi disponibilizat daca ai rezultatele astea, deci nu mai fi asa pesimist. :D

• Downvote 1
  • Moderator

E o mare diferenta intre a fi exportator si a fi o piata de desfacere. Din pacate nu prea ai priceput si o iei pe aratura, cu "interese geostrategice" si "declaratii". Ai citit si tu cate ceva, dar nu ai priceput mare lucru si de aceea nu esti nici coerent. Romania este o piata de desfacere, de accea ne-au si primit astia in UE, pentru a-si vinde produsele aici.

Patriciu nu e un capitalist, ci doar un hot abil, ce a stiut pe cine si cand sa manjeasca. Cand a cumparat rafinaria si-a asumat prin contract ca va plati intr-o anumita perioada niste bani, pe care nu i-a platit, tot prin niste smenuri a obtinut amanarea lor. Asta nu inseamna ca e capitalist, ci doar un excroc abil.

moro eu cred ca tu esti unul din cei ce nu au ce cauta in Politia Romana.

Ai o atitudine asa de ipocrita incat iti permiti sa ne tii lectii despre munca de politie, cand tu nu ai nicio legatura, vorbesti doar din auzite si din inchipuirile tale.

Ai umplut acest topic cu mizeriile tale de slavire a politicienilor, probabil ai facut parte din cei ce lipeau afise in campania electorala. Tipic romanesc, unul care nu a muncit o zi in viata lui tine lectii despre eficenta profesionala. :doh:

@Catalin Din nou scuze de offtopic. Normal ca e o diferenta - piata de desfacere importa, exportatorul... exporta. :lol: Si, mda, ai dreptate, acum am vazut ce am scris, my bad. Citisem gresit si ce ai scris tu, de aia am spus tampenia. Oricum era vorba de americani, nu de comunitari. Ei erau cu interesele geostrategice.

Si cu Patriciu e cum am zis eu, a luat pe bani putini pentru ca i-a dat statu' si cand trebuia sa ii dea inapoi a vandut. Si pe deasupra pe bani multi. Asa se fac afacerile (sau, mai teatral - "ca asa-i in tenis"). Ramane faptul ca a dezvoltat compania aia petroliera destul de frumos si in timp scurt...

@Horia Nu vorbesc din inchipuiri, vorbesc din ce am vazut cu globu' meu ocular. Daca eram ipocrit cred ca nu as fi recunoscut ca nu am pus o semnatura pe vreun document in viata mea. A, si daca nu am facut asta nu inseamna ca nu am muncit nicio zi in viata mea. Si in plus, cum ai vrea sa lipesc afise avand in vedere statutul meu? Si uite-ma ce simpatizant al PDLului sunt, il apar pe capitalistul si antibasescianul Patriciu. Si in plus poate observi, daca citesti tot, ca am fost impotriva unor masuri ale puterii, fie ea actuala sau trecuta. In rest ai dreptate... Ah, stai putin. Nu a mai ramas nimic necombatut. Asta e, mai cauta argumente. Poate gasesti ceva pana la urma.

• Upvote 1

un sfat pentru moro....daca am citit bine ai 21 de ani...daca la 21 de ani ai vocabularul si cunostintele care eu le vad din posturile tale te rog eu mergi si fa-i altceva...nu politie...ai viitorul in fata

• Upvote 1
  • Downvote 1

dragi colegi nu inteleg ce va mai consumati cu MORO Un om de la DGA nu are cum sa stie in ce mocirla lucra un politist!

MORO toti colegii mei merita sa ramana in politie si sa fie respectati, gandestete ca eu toata meseria am invatat-o de la cei pe care guvernul vor sa-i dea afara, rezultatele le-am avut alaturi si cu sprijinul colegilor mei si aveam mult mai multe rezultate daca aveam mai multi colegi si o dotare adecvata!

Eu am luat 1027 Ron salariul, daca tu crezi ca eu ca si alti colegi de-ai mei o sa ne mai riscam vietiile pentru un asemenea salariu, te inseli amarnic! Oricat de mult imi iubeam tara si meseria pe care o fac, acest guvern m-a facut sa imi fie scarba de tot cei jurul meu, am ajuns sa imi urasc tara si aproapele, am ajuns sa ma urasc si pe mine fiindca am fost un patriot prost, am gandit cu sufletul, ci nu cu mintea in momentul in care m-am angajat, mai bine lasam sentimentele deoparte si plecam in alta tara, iar acum nu eram obligat sa o iau de la zero si toate astea sau intamplat doar datorita reformelor facute! Asa ca lasama cu reformele astea facute de niste oameni care stau la masa cu infractorii,

@gyk21 Nu orice functie in politie sau in ministerul asta presupune sa umbli dupa tot felu' de elemente dubioase, gainari si analfabeti. De altfel, nici nu ma atrage partea asta a meseriei pentru ca stiu in ce conditii se lucreaza. Si aici ma refer si la salarii, si la dotari materiale, in unele cazuri si la colectivul in care se lucreaza (in majoritatea locurilor pe unde am fost era mare mancatorie intre colegi... din fericire @patriotul imi demonstreaza ca mai exista si zone unde chiar exista coeziune si sustinere) si la orice alte dezavantaje care mi-au fost prezentate si teoretic, le-am si experimentat practic. Am in vedere orizonturi ceva mai ridicate, da' asta nu inseamna ca nu o sa fiu tot politist. Cel putin pentru 10 ani.

@patriotul De aia nu imi ridic eu standardele de asteptari de la stat mai mult decat e cazul, pentru ca apoi o sa am parte de o mare dezamagire. Plus ca eu sunt pentru un stat minimal in economie si nu imi place sa stau cu mana intinsa pentru tot felu' de ajutoare de la stat. (sa nu intelegi prin asta ca eu consider ca cei 1000 de lei pe care ii ai salariu iti sunt suficienti sau ca nu meriti o prima pentru activitatea ta... ma refer la alte categorii sociale acum, nu la politisti).

Dragii mei colegi, ma gandesc cu groaza ca Academia ar putea fi plina cu astfel de papagali, asa ca moro! Daca a reusit el sa intre acolo, sigur mai sunt si altii. Mi se face pielea gaina cand ma gandesc ca peste 15-20 de ani astia ar putea fi sefii din sistem. :huh:

• Upvote 3
  • Downvote 1
  • Moderator

@gyk21 Nu orice functie in politie sau in ministerul asta presupune sa umbli dupa tot felu' de elemente dubioase, gainari si analfabeti. De altfel, nici nu ma atrage partea asta a meseriei pentru ca stiu in ce conditii se lucreaza. Si aici ma refer si la salarii, si la dotari materiale, in unele cazuri si la colectivul in care se lucreaza (in majoritatea locurilor pe unde am fost era mare mancatorie intre colegi... din fericire @patriotul imi demonstreaza ca mai exista si zone unde chiar exista coeziune si sustinere) si la orice alte dezavantaje care mi-au fost prezentate si teoretic, le-am si experimentat practic. Am in vedere orizonturi ceva mai ridicate, da' asta nu inseamna ca nu o sa fiu tot politist. Cel putin pentru 10 ani.

Adica practic, ne consideri limitati? Sau cum vine treaba asta? Tovarase, tu inca nici nu ai dat cu nasul in munca de politie cum trebuie si ai inceput sa faci pe desteptul pe un forum al politistilor. Hai sa iti explic eu cate ceva, pana acum m-am abtinut. Ai orizonturi inalte? Crezi ca noi nu avem orizonturi inalte? Crezi ca unii dintre noi, daca nu majoritatea, nu avem cate una-doua facultati terminate(la stat!!!), cu vreun master sau chiar vreun doctorat? Crezi ca unii dintre noi nu stiu ce inseamna exegeza exhaustiva si nu pot folosi un limbaj de "academician"? Fratioare, sa vorbesti din spatele cortinei e usor, insa sa joci pe scena vietii e o arta. Chibiti ca tine vor exista tot timpul, dar hai sa iti explic putin din prisma psihologica ce e cu acesti chibiti. Acesti chibiti se considera buricul pamantului, definitia egocentrismului a fost bazata pe caracterul acestora. Acesti chibiti sunt, prin natura atitudinii si a ideologiilor pe care le adopta, niste perfectionisti ai propriilor ineptii pe care le debiteaza, niste teoreticieni ai unui holocaust ideativ. Acesti chibiti sunt indoctrinati de mediul in care au trait, nu au maleabilitate in gandire, considera ca totul este cuantificabil, intrucat lumea este o rezolutie perfecta a celor care o compun, fapt pentru care se inseala amarnic. Acesti chibiti sunt de obicei oameni slabi, atat in gandire cat si in caracter, oameni care, in momentul in care sunt jefuiti pe strada, strica neputinciosi : Nu e corect! Tu hot, trebuia sa ma rogi frumos sa iti cedez portofelul, nu sa ma bati cu ranga, pentru ca, nu-i asa, in lumea perfecta in care acesti chibiti traiesc, hotii sunt politicosi si au aspiratii inalte, spre deosebire de politisti.

Imi pare sincer rau pentru tine, cu astfel de idei vei ajunge persona non grata in societate, un activist fervent al propriilor fantasme ideologice.

Sa iti exemplific diferenta dintre ideal si practic, poate acum te prinzi : Ideal ar fi sa ne scutesti de aberatiile tale. Practic, vei continua cu ele. :doh:

• Upvote 4

@Kmcoio Evident ca oricine e limitat. :D Dar nu, nu va consider limitati in sensul pe care l-ai prezumat tu. Si nu am pus la indoiala studiile nimanui. Era strict o chestie de optiune. Am si spus, mie nu imi place munca operativa in marea ei majoritate si in plus pentru multe din liniile de munca nici nu sunt tocmai omul potrivit. Sunt limitat, cum s-ar spune. :P Ideea fiind ca decat sa ma duc undeva doar pentru ca imi place munca prestata acolo, in schimb eu sa nu ma pricep, sa nu am vreo aptitudine sau vreo inclinatie pentru asta, mai bine ma duc undeva unde pot sa fac fata fara probleme. Cum spuneam, orizonturi inalte ala e o expresie strict relativa pe care am adoptat-o doar in corelatie cu propriile mele capacitati, aptitudini si posibilitati, nu pot spune ca un maturator de pe strada are orizonturi mai inguste decat mine doar din cauza meseriei lui. Am spus si mai sus ca eu incerc sa nu judec opiniile oamenilor in functie de persoana care le emite.

Egocentrism exista in oricare din noi cand e vorba de convingerile proprii, pentru ca toti suntem convinsi ca ideile noastre sunt cele mai bune. Conteaza, cum spuneai si tu, maleabilitatea in gandire, adaptabilitatea la situatii noi. Iar eu nu cred sa fi demonstrat contrariul, chiar am recunoscut existenta problemelor acolo unde ele nu pot fi negate sau relativizate in vreun fel. Cat despre cuantificabilitatea tuturor lucrurilor... te asigur ca am sustinut punctul de vedere contrar in atatea discutii, ca nici nu le mai pot tine numarul. Poate ai observat cum sustineam mai sus, relativ la evaluarea politistilor cu niste cifre pe hartie, ca este aproape imposibil de realizat o evaluare obiectiva tocmai din cauza incompatibilitatii activitatii politistului cu o cuantificare concreta. Si hai sa fim seriosi, cine ar putea sa sustina ca hotii trebuie sa fie politicosi? Actiunea infractionala irationala si imprevizibila presupune un raspuns represiv adaptat. De aia nici nu poti sa iti faci treaba ca politist, pentru ca exista un cadru legal care presupune ca infractorii sunt politicosi cu tine.

:lol: Buna exemplificarea cu teoria si practica. Si se pare ca si veridica. :D

• Downvote 5

moro eu cred ca tu esti de la DGA, dar din pacate esti doar un papagal de la DGA care sta si raspunde la telefone (primeste reclamatii, iar fiindca doar raspunzi la telefon ai un salar de minim 5000 ron) , Asa ca tot ce spui tu e praf in ochi si denota incompetenta angajatilor DGA pe salarii colosale.

De ce va bateti capul cu el? Lasati-l in plata lui si vedeti-va de ale voastre! El va intarata si apoi rade ! A iritat toti forumistii si credeti ca ii pasa? Du-te mai Moro pe alt forum si lasa-ne pe noi in pace! Incerarca pe forumul zootehnistilor, daca o exista!

Inca de la inceput imi cer scuze Administratorului, dar m-am abtinut cat de mult am putut.

Marturisesc ca ma asteptam la orice, ministrii care habar nu au ce inseamna munca de politie, consilieri care traiesc in lumea lor etc, dar ca un elev sau student , viitor politist, o sa ne dea lectii cum trebuie facuta reforma in politie chiar intrece orice masura a bunului simt.

O sa imi permit draga moro, cu scuzele de rigoare, pentru ca vad ca esti imun la argumentele colegilor mei, sa fac putina ,,analiza pe text".

Inca de la inceput vreau sa iti spun ca am facut un liceu militar, mi-am ,,satisfacut" stagiul militar ca soldat in termen, scoala de politie si de 17 ani sunt politist in operativ.

Treaba cu ,,ideologiile" si ,,doctrinele" te rog sa ma crezi ca ma lasa rece dupa ce ani de zile am dormit prin internat si cazarma iar masa am servit-o la cantina patriei.

Si iti spun asta pentru ca eu cred ca esti un copil inteligent, care mai are timp sa puna mana pe o carte, dupa cum sesizez din ce tastezi pe aici.

Nu vreau sa fiu rautacios si nu as vrea sa interpretezi .

Te rog frumos doar sa fi atent.

,,Muncesc 8 ore pe zi..."

Vreau sa lamuresc de la inceput acest aspect.

Niciun politist sau angajat civil, nici macar sefii nu muncesc decat strict 8 ore pe zi in Politia Romana.

Astia sunt elucubratii ale unora cu care mama natura a fost nedreapta.

Chiar si ,,frecatorii de menta" cum le spui tu nu isi permit sa faca acest lucru.

Acesti ,,frecatori de menta" conform ,,ideologiei" si ,,doctrinei" viitoarei reforme din Politia Romana vor continua , sper eu ca nu pentru multi ani, sa faca ,,ceiutul de menta" sefutului.

,,Media de productivitate va creste.."

Pote ai auzit bancul cu magarul care a murit cand se invatate sa nu mai manance .

La momentul cand vorbim, conform unor ,,studii elaborate" si a unor ,,concepte" emise chiar de catre cei care acum vor sa faca reorganizarea, Conceptia 2010 - 2013, in Politia Romana era un deficit de -13% (minus 13%) ,iar ca numar de posturi undeva la 8000-9000.

Productivitatea muncii despre catre tocmai vorbeai a avut foarte mult de suferit deoarece aceste posturi lipsesc tocmai din operativ.

Operativ ,adica din acel loc unde ninge, ploua, e frig, nu faci ceaiuri sau cafele, te scuipa nenorocitii, nu ai un cadru legal adecvat nu ideal, nu ai sambete si duminici, nici sarbatori legale, nu ai viata de familie, lucrezi fara norma, esti platit decat 174 de ore, faci permanenta precum calul lui Berila etc si nu in ultimul rand iti risti viata in fiecare secunda murind zi de zi cate putin.

Daca nu stiai media sperantei de viata a politistilor din operativ, dupa ,,studiile" facute de catre Directia Medicala din minister este undeva la 62,5 ani .

Iti inchipui care este media reala?

Ar trebui sa faci niste calcule simple ,sunt convins ca poti, sa vezi cam cum va influenta aceasta restructurare, reforma, reorganizare sau ce o fi ea, vor pleca acasa 1600 de politisti din operativ, productivitatea muncii.

,,Lipsa de experienta sau incapacitatea de a lua decizii oportune in situatii tensionate.."

Fara falsa modestie iti spun ca am trecut prin multe situatii ,,tensionate", chiar as putea sa le spun limita.

Te rog sa faci un exercitiu de imaginatie sa incerci sa te pui intr-o asemenea ,,tensiune". Nu cred ca poti dar incearca.

Negura bezna, multe umbre in jurul tau, foarte multe obiecte taietoare sau intepatoare fluturand in jur si colac peste pupaza sa sti ca nimeni nu va putea ajunge in urmatoarele 10 minute la tine.

Singurul sprijin fiind colegul tau care se tavaleste pe jos cu un infractor periculos.

Trebuie sa iei decizii in fractiuni de secunata , decizii de care depind atat viata ta cat si a colegului ,pe care domnii procurori ,judecatori si avocati, nu mai vorbim de presa si societatea civila, le vor analiza si intoarce pe toate partile zile ,saptamani sau ani . E usor a scrie versuri...........

,,Ce e ba a mea ,e a statului......."

Vreau sa te informez ca la ora la care vorbim majoritatea autovehiculelor din Politia Romana nu mai au combustibil decat circa 20 de litri pana la sfarsitul lunii in curs.

La judetul unde eu imi desfasor activitatea s-a patentat Loganul care consuma 2 l la suta de km si avem promisiuni certe ca se va patenta si cel care consuma -3 l (minus 3 l) la suta de km!! Ca tot vorbeam de masini te rog sa dai o simpla cautare pe google sa cauti masina care va intra in dotarea politistilor americani Carbon E7.

O sa iti fac o simpla insiruire de termeni: geamuri antiglont, terminal pentru verificarea pe loc a persoanelor suspecte, girofar incastrat in partea de sus a parbrizului, armament pentru doi politisti inclusiv pusca de asalt, camere de luat vederi etc. Si toate acestea la fabuloasa suma de 70000 de $.

Sa inteleg ca domnii guvernanti au considerat ,,dotarile" Loganului de 70000 de euro mult superioare?

Toti politistii care au masini in responsabilitate au bagat carburant sau au facut reparatii din buzunarul propriu.

Cred ca sti ca masinile din dotarea Politiei Romane,in marea lor majoritate, nu au Casco.

Eventualele pagube suferite in procesul muncii sunt suportate, surpriza , de catre politisti !

Si nu ar fi nicio problema daca aceste pagube s-ar produce la caratul porumbilor sau a mobilei celor care raspund de ele, adica in interes personal.

Nu, se produc pentru apararea intereselor cetatenilor care arunca cu noroi in necunostiinta de cauza.

,,Judecatorul sau procurorul..."

Intereb si eu nu dau cu parul: de ce domnii judecatori in loc sa greseasca si sa puna in libertate infractori deosebit de periculosi nu gresesc bagandu-i la puscarie?

,,Proximistii......."

Eu ca unul mai vechii, expirat deja, am avut onoarea sa lucrez cu sectoristii.

Nici nu iti inchipui cat de bine se evidentia activitatea lor in ,,productivitatea muncii".

Nu mai vorbesc despre cunosterea populatiei, prestanta, autoritate, profesionalism, competenta etc .

Sa nu crezi ca ne-a intrebat cineva daca suntem de acord cand s-au desfiintat sectoristii.

Nici acum nu ne intreaba cand se desfiinteaza posturile de politie.

Gresala de acum 10 ani, au trecut deja 10 ani ca sa isi dea seama cat de tampiti au fost, se incearca a fi reparata acum.

Sper sa nu treaca alti 10 ani ca sectoristii sa redevina ce au fost si toti atatia sa inteleaga ca desfiintarea posturilor pe langa deprofesionalizarea politistilor va crea un haos in mediul rural. De ce deprofesinalizarea politistilor? Pentru ca agentii de siguranta nu mai au calitatea de organ de cercetare penala.

Dar sa revenim la proximisti.

Crezi ca poti sa imbraci un motan in hainute cu clopotei sa-l trimiti sa prinda soareci dupa ce in prealabil l-ai legat de picioare?

Proximistul pana acum ,conform fisei postului, nu putea sa ia nicio masura impotriva celor care incalcau legea.

Trebuia sa informeze ,,structurile abilitate".

Si trebiuie sa iti mai spun ca ce faceau 20 de sectoristi care se bucurau de stima si admiratia cetatenilor, nu in ultimul rand ii stiau de frica, pe raza cartierelor unei sectii de politie nu cu mult timp in urma faceau 5 (cinci) proximisti legati de maini si de picioare! Ca sa revenim la productivitatea muncii.......

,,Despre plata politistilor - e la fel de greu ca pentru toti bugetarii..."

Serios? M-ai impresionat, foarte puternic argumentul tau ,as putea spune indestructibil.

Acesti bugetari sunt functionari publici, politistii pe langa asta sunt cu statut special, poate ai uitat si as dori sa iti reamintesc.

Au o serie de privatiuni si limitari ale unor drepturi prevazute , iti vine sa crezi, de Constituitia Romaniei!!

,,Serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu......"

Drepturi politice, economice ,administrative etc. Daca ai fi avut rabdare sa citeti mai mult pe acest forum si nu te aruncai asa.... le-am mai argumentat pe aici.

Dar sa il luam pe cel care ne doare cel mai mult. Dreptul la greva.

ARTICOLUL 43

Dreptul la grevă

(1) Salariaţii au dreptul la grevă pentru apărarea intereselor profesionale, economice şi sociale.

(2) Legea stabileşte condiţiile şi limitele exercitării acestui drept, precum şi garanţiile necesare asigurării serviciilor esenţiale pentru societate.

Macar pentru aceasta restrictie politistii ar trebuii sa fie platiti decent.

Domnii profesori, care se bucura de toata aprecierea mea, fara ei nu as fi putut sa incerc acum sa te conving ca gresesti, lucreaza 18-20 de ore pe saptamana, au vacante fara numar, sarbatori legale, sambete si duminci etc iar in plus pot desfasura alte activitati.

In Germania de exemplu meditatatiile date de profesori sunt asociate si pedepsite ca si cele de coruptie.

Parerea ea este ca daca vrei sa parchezi masina pe locul unui handicapat trebuie sa ii iei si handicapul.

Adica daca ceilalti bugetari vor salariu la fel ca politisti trebiuie sa isi asume si obligatiile lor.

Insa cand in cazul politistilor vine vorba despre drepturi suntem tratrati la fel ca toti bugetarii cand vine vorba desopre obligatii avem statut special.

,,E normal sa se faca cum vor sefii..."

Nu mai suntem militari! Asta cu sefii de echipa, de santier, de coloana, de stut etc trebuie sa ramana o amintire trista.

Legea Dialogului Social, pe care apropos portocalii si-au asumat raspunderea, spune ca noi palmasii ar trebui sa colaboram si sa ne consultam cu sefuletii tocmai pentru a imbunatatii conditiile de munca, relatiile interumane ,interpersonale si nu in ultimul rand productivitatea muncii ( ce imi place cum suna).

De 20 de ani ii lasam pe incompetenti sa ne conduca si uite unde am ajuns, la groapa de gunoi a istoriei.

,,Asta e regula....."

Cu cat regula este mai stricta cu atat capul din care a iesit este mai prost.

Totul este perfectibil, numai prostii nu isi schimba ideile atunci cand interlocutorul are argumente solide si realiste.

,,Nu am desfasurat munca operativa...."

Credeai ca nu ne-am dat seama? Daca ai fi facut acest lucru erai mai rezervat.

Deci nu ai fost agent de ordine si nici nu esti ca sa lucrezi noaptea sa poti tasta ziua pe forum.

,,Subiecte ce nu au legatura cu munca de politie..."

Reforma din Politia Romana ar trebui sa aiba ca motiv primordial ,,munca de politie".

Tot ce tine de acest sistem ar trebui sa aiba legatura cu munca. Ca nu este asa nu suntem noi vinovati.

Prin discutiile de pe acest forum incercam sa deschidem ochii unora care se cred ,,intelijenti".

,,Cunosc oameni care au castigat in contencios.."

Dar suferinta lor o cunosti? Cum este sa stai prin instante ani de zile? Cum este sa ai opis sa nu cumva sa nu uiti termenele de judecata?

Cam cati bani cheltuiesti? Sau cum esti privit de niste dobitoci? Sau cum arata cicatricile dupa?

Si pentru ce? Pentru niste drepturi prevazute de Lege? Sti ce salarii au juristii ministerului?

Nu cred dupa usurinta cu care vorbesti.

,,Nu am pus o semnatura pe niciun document in viata mea......."

Ai rabdare sa pui semnaturi si te vei convinge, ce dureros va fi, ca numai profesorii dau lectii.

Noi politistii invatam uni de la alti. Incercam sa ne scolim unul pe altul.

Impartasim din experienta noastra tinerilor de 21 de ani care au timp sa fie atenti si modesti, dornici sa invete.

Iar acum moro o sa iti vorbesc putin despre buget.

Bugetul aprobat de catre Ministerul Finantelor pentru Ministerul de Interne, in speta Politia Romana, executia bugetara, s-a facut dupa multe ,,studii" si ,,ideologii" in luna decembrie 2010, dupa ce politistilor li se taiase, ilegal zic eu, 25% din salarii timp de 6 luni fiind anuntati ca vor mai suporta tot anul 2011 o taiere de 10 % care in realitate este de 15% nepunand la socoteala marirea TVA si inflatia, cresterea preturilor la alimente in primul rand, trebuie sa mancam in fiecare zi si ei stiu asta.

Cu toate aceste nedreptati , un lunetist a venit si a spus sa se reduca cu 10000 numarul functionarilor politisti, jandarmi si pompieri.

Dupa cum sti legea nu a trecut iar intr-o tara normala ministrul de interne trebuia sa isi dea demisia asumandu-si gresala facuta.

Pentru ca managerul , ministrul de interne, asta trebuie sa faca , rost de bani macar pentru salarii.

Spre exemplu sti ca atunci cand anumite institutii au primit ,,rectificari" la acea intalnitre MAI nu a avut niciun reprezentatnt prezent?

Or fi uitat? Curat -murdar Nene Iancule.

Insa Ministerul Finantelor nu a spus ca trebuie dati politisti afara, a spus sa ne incadram in buget.

De ce la SPP, SRI, STS etc s-au marit ,,bugetele" si s-au facut rectificari este alta discutie.

Prin simpla taiere a salariilor de merit ,excelenta si de studii sigur nu ar mai fi trebuit sa plece nimeni acasa.

Ce au facut,,intelijentii"? Ne-au taiat 550 din salariile ,,exorbitante" dupa ce la inceputul anului ne mai taiasera 15%.

Sa vorbim despre productivitate ?

Chiar si in aceste conditii batjocoritoare , pentru ca prin masurile aberante ne-au condamnat pe noi si ce este mai grav pe copilasii nostrii la infometare.

Dar sa-i feresca Dumnezeu cel sfant ,sa vrem noi sange nu pamant.....

Daca se dorea o reforma trebuiau lasati sa o faca cei care cunosc fenomenul.

Iar refornma se face in ani de zile nu la ordinul lunetistului, pe genunchi,

De ce trebuiau scolarizati 2800 de elevi cand trebuie sa dai afara 1600 de politisti ? Si intrebarile pot continua.

Si uite asa vor pleca acasa tot politistii din operativ iar reforma va fi un mare fas.

Daca nu m-am ridicat la nivelul asteptarilor moro, fara pic de ironie imi cer mii de scuze.

In speranta ca nu v-am plictisit dragi colegi forumisti imi cer scuze anticipat.

Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis
  • Upvote 5

Elvis ai pus din nou punctul pe "i".

Imi pare rau pentru degetelele tale :lol: insa eu nu m-as fi complicat sa ii explic atat de multe unei persoane care se autointituleaza un mic zeus in munca de politie si care dupa parerea mea este identic cu adimercea.

Pentru cine cunoaste :clip: . Aici ma refer la incapatanarea tipica a unui om care le cunoaste pe toate desi nu a "gustat" niciodata din ele.

Dragi colegi, daca ne vom face nervi si pe forum de fiecare data cand vom intalni astfel de persoane, inseamna ca o vom lua razna de-a binelea. Sa incercam sa-i raspundem "cetateanului", daca intelege, daca nu sa fie sanatos si cu ochii albastri. Intalnim destui oameni zilnic cu o astfel de gandire in ceata. Unde am ajunge? Pai?

@moro

In legatura cu atitudinea ta incearca sa intelegi ca cel care trece oamenii prin ciur va fi trecut de ei prin sită. Vei deveni enervant daca insisti cu ideile tale nedocumentate si imbrobodite cu sintagme din DEX. Probabil te-ai uitat prea mult la Moni si Jirinel. Nu incerca totusi sa creezi tensiune pe acest forum. Nu de alta dar s-ar putea sa incalci REGULAMENTUL. :clip:

@Elvis Imi pare rau daca a parut ca vin sa va dau lectii. Nu asta era intentia. Eu am venit aici sa discut si asta am si facut, ignorand toate prostiile care s-au aruncat spre mine.

Acum problema mea e ca mi-ai scos din context niste afirmatii care asa, stinghere si nesustinute de vreun argument par ridicole. O sa incerc sa raspund totusi:

Despre operativ, lipsurile si conditiile grele de munca pe care le infrunta politistii zi de zi am facut si eu niste precizari. Sunt cat se poate de constient de ele, dar eu spuneam altceva acolo, si anume ca se poate face treaba buna si cu personal mai putin, dar mai bine instruit/dotat. Una e sa cumperi masini pentru 10.000 de oameni si una e sa repari pentru 5.000 (aste presupunand ca se vor cumpara vreodata in viitorul apropiat).

Lipsa de experienta sau incapacitatea de a lua decizii in situatii-limita e din nou scoasa din context. Nu faceam nicio trimitere la vreun membru al forumului, cu atat mai mult la tine care nici macar nu postasei in topicul asta pana acum, deci nu are rost sa te justifici ca nu ti-a contestat nimeni aptitudinile. Ziceam doar ca exista astfel de politisti, si nimeni nu cred ca poate sustine contrariul, daca nu conform probabilitatii, macar conform zicalei aleia cu padurea fara uscaturi. De asemenea, nu vreau sa spun ca daca nu ai experienta nu esti bun de politist si nici ca daca nu te pircepi la luat decizii in situatii grele trebuie sa pleci din politie. Nu, doar ca sunt multi oameni care fac asta, desi ar exercita mult mai bine alte profesii/functii. Cum spuneam si mai sus dandu-ma exemplu pe mine, eu nu sunt bun de scos in strada ca ma bate si ultimu' infractor. Dar stiu ca nu sunt facut pentru asta si nu o sa o fac, o sa fac ceva la care sunt bun.

De masinile ministerului si suportarea cheltuielilor de politisti am mai vorbit. Cred ca ar trebui sa citesti tot ce am scris, pentru ca raspund exact la lucrurile pe care le expui tu. Si in plus, stiu de un domn politist care a lovit masina in timpul unei interventii si nu a trebuit sa plateasca nimic.

Despre judecatori si procurori... Pe langa ca e probabil sa existe si magistrati rau-intentionati, mai e de vina si cadrul legislativ prost facut.

De proximisti vs. sectoristi am spus deja ca stiu care e problema. Da' acum vin si eu cu o intrebare: Inainte toti ii stiau de frica cum bine subliniezi si tu, dar acum problema e ca nu prea mai merge cu frica, ca avem si noi niste reglementari europene la care trebuie sa ne conformam, plus cele nationale. Astea fiind bazate pe faptul ca nu poti sa ii dai cu pulanu' in dinti omului doar pentru ca e foarte probabil ca a facut ceva infractiune. Nu prea se pupa cu situatia din strada, dar asta e. Intrebarea ar fi: Se mai poate reveni la sectoristi asa cum erau inainte? Si daca da, ei mai pot folosi aceleasi metode pentru a obtine aceleasi finalitati?

De greva e foarte corect ce spui. La fel cu salariile care ar trebui sa fie proportionale cu ingradirile drepturilor. Din pacate pentru chestiile astea se mai primeau unele sporuri de care a avut grija guvernul. Oricum, si cu insuficienta salariilor pentru politisti am fost de acord de vreo cateva ori mai sus.

E normal sa se faca cum vor sefii, in limitele legale. Asa e afirmatia mea. Iar scoti din context.

Asta e regula si se poate perfectiona. Si asta am zis mai sus.

Si fenomenul cine il cunoaste astfel incat sa poata face o reforma cum trebuie?

Cu scolarizarea asta nici eu nu inteleg de ce sunt asa mari cifrele. Ele trebuiau sa existe pentru ca, cel putin la Academie (nu stiu cum e la Scolile de Politie), daca nu se scolarizeaza la licenta o promotie se pierde acreditarea ARACIS si de aici se pierde si acreditarea pentru master/doctorat, Colegiul de Afaceri Interne si cam toate cursurile pe care le tine Academia. Profesorii ar zice mersi daca nu ar scolariza un an pentru ca oricum sunt foarte aglomerati. Dar de la necesitatea de a scolariza o promotie pana la a scolariza iar 500-600 de oameni e cale lunga. Erau suficienti 100-200 daca se urmarea doar mentinerea acreditarii.

De inaltimea asteptarilor... nu poti sa ai asteptari de la un om pe care nu il cunosti, nu? Dar o impresie buna mi-ai facut, macar pentru ca nu ai sarit cu jigniri si alte adresari... inoportune la adresa mea. Plus ca, desi argumentele au fost pe niste afirmatii scoase din context, au avut substanta. :D

@Tyropol2000 Hai sa vedem cine a incalcat mai mult regulamntul.

Pe acest forum sunt acceptati numai oameni de onoare, care au ceva de spus, precum si cei cu bun simt care doresc sa intrebe sau sa invete ceva.

Nu avem nevoie de mistocari, infantili, complexati ori frustrati! Eu nu am facut misto, nu am dat dovada de infantilism (unii chiar nu m-au crezut ca am 21 de ani), nu am niciun complex si nici frustrat nu se poate spune ca sunt - nu sufar de nicio lipsa de orice fel.

Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar atacurile si jignirile intre membrii acestei comunitati sunt interzise. Membrii mai vechi sunt rugati sa raspunda cu solicitudine si sa-i ajute pe membrii mai noi. Intampinarea unui om abia intrat pe forum cu sarcasm ori atitudine de superioritate nu ii va fi de prea mare ajutor si nici nu il va apropia mai mult de aceasta comunitate. Cine a jignit? Cine a atacat? Eu cumva? Membrii mai vechi mi-au raspuns cu solicitudine sau cu sarcasm, superioritate si aroganta?

Nu permitem ca membrii nostri sa fie atacati sau insultati. Folosirea de expresii ofensatoare, obscene, abuzive sau indecente va fi sanctionata de catre administrator sau moderatori.

Trateaza-i pe ceilalti cu respect si mentine discutiile in limitele bunului simt! Este interzisa cu desavarsire folosirea unui limbaj vulgar, trivial, suburban, agresiv, precum si atacul unui alt membru fara argumente. Poti combate ideile membrului, insa nu ataca persoana! Nu uita ca jignirile nu inlocuiesc lipsa argumentelor, ci doar o evidentiaza! Ce spui de "papagal prost", "idiot", "portocaliu" si eu stiu ce alte cuvinte mi-au mai fost adresate? In rest, multumesc, regulamentule, asta spuneam si eu - sa ne respectam, sa aducem argumente, sa nu atacam persoana. Culmea e ca si adminii si moedratorii au fost printre cei care au recurs la asemenea actiuni. Adica cei care trebuiau sa taxeze orice scapare.

Ma rog, nu o sa mai continuu, cred ca se observa ce vreau sa spun.

Edited by moro