patriotul Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 se vrea reforma in politie? sau libertate hotilor? fiindca in conditiile actuale daca vor fi facute disponibilizari se va ajunge doar la favorizarea hotilor. Aceasta reforma prin restructurare nu v-a ajuta deloc cetateanul de rand care are nevoie de protectia politiei ci va favoriza doar infractorii, va devenii "LIBER LA INFRACTIUNI" Azi noapte in Timisoara toate echipajele de politie au urmarit circa o ora un MERCEDES din anul 2000. Cand vor fi mai putini politisti, oare vor mai prinde acesta vechitura de MERCEDES? Alertă de gradul zero în noaptea de joi spre vineri, la Timişoara. Zeci de poliţişti s-au chinuit mai bine de o oră să oprească un trafic un taximetrist aflat sub influenţa substanţelor halucinogene. STIREA COMPLETA (daca nu era drogat, nu il mai prindea nimeni, numai fiindca conducea o vechitura de MERCEDES din 2000, iar loganul politiei ....) Haideti sa postam aici toate spetele in care din cauza dotarii si a lipsei de personal, infractorii scapa nepedepsiti Link to comment
username Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 http://www.jurnalul.ro/stiri/observator/igas-lasa-internele-fara-operativi-toata-lumea-fuge-si-da-interviuri-581947.html Restructurarea operată în Ministerul Administraţiei şi Internelor de fabulosul Traian Igaş capătă accente groteşti. Astfel, în dorinţa acerbă de a scăpa de prezumtivul balast uman, procedura adoptată (şi dezvăluită Jurnalului Naţional de surse din interiorul sistzemului) este realmente halucinantă. Înainte de toate, angajaţii care nu pleacă benevol vor fi obligaţi să dea câte o declaraţie scrisă în acest sens. Pasul următor este, în vederea reducerii cheltuielilor salariale, punerea la dispoziţia conducerii instituţiei (exact cum se întâmplă în cazul celor urmăriţi penal), adică fără dreptul de a participa la misiuni şi numai cu salariul de bază ca sursă de câştig, a întregului personal al Ministerului Administraţiei şi Internelor (inclusiv a celui operativ). Prezenţa obligatorie, dar fără posibilitatea de a întocmi acte procedurale, va fi de 4 ore pe zi. Ulterior, selecţia va consta într-un examen fizic (viteză, rezistenţă, săritură în lungime, toată lumea, plus tracţiuni - bărbaţii şi flotări - femeile) şi un interviu, iar rezultatul nu va putea fi contestat. Întrebarea de bun-simţ, dincolo de interzicerea dreptului legal şi democratic la contestaţie, e ce se va întâmpla, în perioada în care toţi cei din MAI vor fi puşi la dispoziţie, cu urmăririle penale şi cu restul misiunilor operative (jafuri, violuri, incendii etc.)? Link to comment
moro Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) @patriotul 1. Da, se vrea reforma in politie si disponibilizarea celor care nu muncesc. Nu o sa fie o reforma perfecta, nicaieri in lume nu exista politie care sa nu aiba coruptii ei, cu atat mai mult la noi. Problema noastra sau, mai degraba, a coruptilor nostri e ca ei nu au invatat sa se ascunda si sa isi acopere actiunile la fel de bine ca aia de afara care au experienta capitalismului. De aici si perceptia ca la noi e mai rau ca la ei - la noi e mai pe fata decat la ei. Revenind la problema disponibilizarilor, atat timp cat or sa plece din politie macar jumate (desi e un procent pesimist, statistic vorbind) din cei care stau degeaba 8 ore pe zi si nu isi fac datoria, eu o consider o reforma reusita. 2. Restructurarea ajuta cetateanul de rand pentru ca nu mai e plimbat pe la 30 de persoane din 5 compartimente diferite cand are nevoie de ceva. In plus, cum subliniam mai sus, vor disparea frecatorii de menta, deci va aparea o imbunatatire a eficientei muncii de politie. Eliminand ceea ce este de eliminat, media de productivitate a muncii va creste. 3. Ajungand la aspectul practic, ce relevanta are anul de fabricatie al masinii? Sunt atatia factori care pot influenta functionarea unei masini si inca mai multi care pot influenta o urmarire cu masinile. Prea multe variabile, nu poti sa arati cu degetul un factor sau doi care par mai relevanti si sa ii gasesti de tapi ispasitori. In contraargument, iti pot desemna si eu factori subiectivi de tipul incapacitatii de a conduce a politistilor (fara a sugera ca ar fi vina lor, statul poate foarte bine sa asigure cursuri de condus d-asta pretentios asa cum se face si prin alte state) sau a deciziilor proaste luate de acestia (la fel, fara a ii invinovati catusi de putin - poate lipsa de experienta si-a spus cuvantul sau incapacitatea de a lua decizii oportune in situatii tensionate) sau factori obiectivi cum ar fi starea proasta a masinilor de politie (pentru ca, sa fim seriosi, pe langa uzura normala, si persoana din spatele volanului abuzeaza de multe ori de tehnica pusa la dispozitie - stii cum e, "ce, ba, e-a mea? e a statului!" si noi ne permitem sa ne bagam picioarele in ce ne da statul). Si daca stai sa analizezi asa poti gasi multe "vicii de procedura" in rationamentul tau. 4. Ca tot vorbeam de vicii de procedura si de gandire analitica. De multe ori, gandirea analitica de tipul despicarii firului in 4 e blamata. In munca de politie (ca si in argumentare, cum se poate vedea mai sus) nu ai voie sa nu gandesti analitic. Trebuie sa ai in vedere orice detaliu, oricat de insignifiant. Altfel, te poti trezi cu vicii procedurale in fata instantei sau a procurorului. Si in loc sa iti formezi un turn de fildes si sa te izolezi acolo mintindu-te ca procurorul sau judecatorul au o problema cu politistii, mai bine te-ai uita in dosar si ai remedia greselile (nu, nici aici nu sunt atat de absurd incat sa cred ca nu exista niciun procuror sau judecator care sa aiba astfel de probleme). Asta ca tot vorbeam de oameni care isi fac treaba. 5. Vezi cum scrii. Nu vreau sa fiu eu grammar nazi si sa nu vad fondul din spatele formei, dar in primul rand la fond am dat raspuns si in al doilea rand daca vrei sa contesti o masura pentru ca iti pare irationala, conteaza mult si forma, pentur ca interlocutorul sa nu te califice la categoria "iarta-l, ca nu stie ce face". Si asta e valabila si in dezbateri cu reprezentantii guvernului, chiar daca de multe ori sunt mai... nestiutori sa le spunem, decat majoritatea. @username N-am ce sa zic la o asemena stire... atat de lirica, atat de bine documentata... m-a lasat fara replica. Edited June 17, 2011 by moro 1 23 Link to comment
Moderator Marius Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 moro, trezeste-te la realitate pentru ca vorbesti de lucruri despre care habar nu ai. Privesti prea mult la TV si chiar crezi ce se spune pe acolo, din cauza asta tin sa te anunt ca in realitate disponibilizarile se fac din randurile politistilor operativi, cei ce isi fac treaba si muncesc mai mult de 8 ore. 3 Link to comment
moro Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 @marius Nu vorbeam de prezenta fizica la munca timp de 8 ore. Vorbeam de activitatea concreta pe care o intreprinde politistul. Exemplu: Cati proximisti ai vazut tu sa stea cel putin 4 ore in strada asa cum e prevazut? Una e sa fii in operativ si alta e sa iti faci treaba conform fisei postului. Asta vreau sa zic prin "politisti care nu isi fac treaba". De asemenea, cum de ai descoperit tu ca nu am habar despre ce vorbesc? Eu, ca regula generala, vorbesc numai despre subiecte despre care am oarecare habar si, chiar daca nu am, ma documentez un pic inainte de a spune vreo tampenie. Ergo, asta am facut si acum. De asemenea asemenea, eu nu m-am mai uitat la TV de ceva luni bune (doar la HBO la niste filme). Deci argumentul pica. De asemenea asemenea asemenea, sunt destul de conectat la realitate incat sa spun ca nu sunt multumit de ce se intampla in Politia din Romania, oricare ar fi cauza acestei neplaceri - proasta guvernare, incompetenta etc. 21 Link to comment
Moderator Catalin Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 Habar nu ai despre ce vorbesti, doar ai cazut intr-o admiratie basesciana si te lasi manipulat de gogosile pe care le vand cei ce ne conduc. In primul rand reforma nu presupune neaparat disponibilizari, la fel cum disponibilizarile nu sunt deloc o reformare a unui sistem. Disponibilizarea politistilor o sa afecteze cetateanul, din moment ce in aceasta institutie chiar si inainte exista un mare deficit de politisti. Daca traiesti cu impresia ca se va reduce catusi de putin aparatul birocratic, esti naiv. Poate o ne explici care va fi eficienta si cum va castiga cetateanul de rand in urma disponibilizarii unuia dintre cei trei politisti de la un post de politie, care si pana acum, fiind obligati sa asigure permanenta la un post de politie, aveau ore suplimentare pe care e imposibil sa si le recupereze prin timp liber, dar guvernul asta destept nici nu li le plateste. Oare dupa ce vor ramane numai doi, cum va mai fi posibil sa asigure permanenta si cetaeanul cand are o problema sa poata gasi la orice ora un politist? Un manager adevarat, daca are oameni care nu muncesc, in primul si primul rand trebuie sa schimbe ceva in sistem si sa-i determine sa munceasca, nu sa-i dea afara dupa ce statul a cheltuit bani pentru a-i califica. Obsesia asta conform careia "trebuie dati afara", NU are nicio legatura cu profesionalismul unui manager, ci doar demonstreaza mediocritatea si incapabilitatea lui de a lua masurile necesare astfel incat oamenii sa-i sa aiba un randament mai bun. Cand spui ca politistii nu au grija de masinile statului, nu trebuie sa pierzi din vedere ca majoritatea acelor masini inca circula datorita SPONSORIZARII din buzunarul propriu al fiecarui politist, cu piese de schimb, reparatii si carburanti. Dupa cum spuneam, nu ai nici cea mai mica idee despre realitatea din aceasta institutie. 5 Link to comment
maxu08 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) @moro - am un exemplu de prejudiciu adus statului ptr ca politia la sate este deja in deficit de oameni: am un dosar de contrabanda in care inculpatii au adus in tara, montat si pus in functiune 4 fabrici de tigari. Toate au fost montate in sate unde nu era nici picior de politist - lipsa de personal,e vident. Imagineaza-ti ca aceste fabrici nu le cari in Dacia Papuc ci cu trailere. Prejudiciul statului - 2 milioane de euro. Sunt sigur ca daca exista un sef de post in acele locatii nu se puteau aduce si monta fabricile respective fara sa fie intrebati de sanatate. Asa ca statul s-a zgircit la 2800 ron / lunar salariu ptr 4 sefi de post (presupun ca atita este, nu stiu sigur) si a pierdut 10 milioane lei. tare afacere!! Edited June 17, 2011 by maxu08 2 Link to comment
drAGO5 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) moro, nici nu sti ce vorbesti.Daca erai informat un politist de proximitate trebuie sa fie prezent in teren 6 ore,nu 4 cum spui tu. Nu cumva tu esti consiliera aia a lui Boc de se baga peste tot ca un ob, Vass sau cum o cheama? Edited June 17, 2011 by drAGO5 2 Link to comment
Moderator Marius Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 Esti pe langa subiect draga moro si am remarcat ca nu ai facut referire la prezenta fizica, vorbesti doar sa te aflii in treaba, doar incerci sa te faci remarcat, sa barvezi fara a avea vreo idee despre ce inseamna acesta munca. Se vede de la o posta ca nu esti politist, doar faci pe interesantul. 1 Link to comment
Horia Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 @moro se vede ca esti un "expert" care stie din ce in ce mai mult despre din ce in ce mai putin, pana cand ai ajuns sa stii totul despre nimic. Link to comment
moro Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) @Catalin Eh, acum vad si eu niste argumente pertinente. Hai sa lansam dezbaterea deci. Numai o rugaminte as avea: hai sa nu cadem in politicianisme ieftine. Nu sunt basescian (cel putin nu in sensul peiorativ al termenului), sustin orice incercare de eficientizare a sistemului, atata tot. Din moment ce nu am facut nicio apreciere concreta cu privire la vreun partid politic as vrea sa pastram discutia asta intr-o sfera mai civilizata, fara murdarii ideologice. Nici eu nu o sa te acuz de populisme ieftine pesediste sau mai stiu eu ce, chiar daca la un moment dat in discutia noastra vei sugera in vreun mod asta, asa cum am sugerat eu prin adeziunea fata de masurile guvernamentale. Sunt de acord, reforma nu presupune disponibilizari si nici reciproca nu e valabila. Dar nu esti de acord ca niste oameni care sunt platiti sa isi faca treaba si nu si-o fac in mod corespunzator/satisfacator trebuie lasati la vatra? Ia exemplul meu cu proximistii - am dreptate? In ceea ce priveste posturile de politie, asa este, e un mare deificit de personal din tot felul de motive pe care nu are rost sa le analizam. Si nici nu sunt de acord cu disponibilizarea in vreun fel a politistilor de la posturile de politie, atat timp cat isi fac treaba asa cum trebuie si cat le permite deficitul de personal. Ar fi stupid sa sustin ca trebuie dat un om afara pentru ca nu poate asigura permanenta din lipsa de personal. Despre plata politistilor... e la fel de greu pentru toti bugetarii. Si e normal in perioada asta dificila din punct de vedere economic. [paranteza] Ca o adaugare la treaba asta, eu cred ca cetateanul de rand este mult mai vinovat decat orice guvern care s-a perindat pe la conducerea tarii, fie el pesedist, liberal, pedelist sau basescian, pentru situatia economica a tarii si gradul de indatorare. Datoria publica (in speta, gradul de indatorare, nu cifrele absolute) e mult mai mica decat gradul de indatorare al cetateanului de rand. Pentru ca romanu' s-a vazut cu bani dupa o perioada de lipsuri acute si neavand educatia financiara capitalista s-a apucat sa cheltuie bani pe care nu ii are. [/paranteza] Concluzia mea din toata treaba asta e ca trebuie sa fim cu totii un pic mai solidari... e greu, nu o vezi ca pe ceva normal, dar nici nu cred ca se poate altfel. Si acum ajungand la capacitatile de manager ale dragilor nostri ministri... Nu pot sa ma pronunt asupra lor inca, totul e la inceput, o sa vedem peste cativa ani daca o sa fie mai bine sau mai rau. Da' statu' nici nu are cum sa asigure in momentul de fata vreo alta modalitate de imbunatatire a randamentului politistilor. Plus ca acum, in mijlocul anului, nici nu poti sa mai majorezi vreo cheltuiala cu personalul ca esti tu Igas ministru la interne. Oricum nu asta e prioritatea guvernului actual din cate am vazut, ci pomparea de fonduri in investitii in infrastructura si alte asemenea (si hai sa nu intram in problema deturnarilor de fonduri si a regimului clientelar existent ca discutam pana la pensie - suficient de spus ca sunt multe probleme si acolo pe care le recunosc si oricine cu o minte cat de cat lucida le poate vedea). Despre masini... da, asa e. Dar: 1. daca nu le-ar mai chinui atat poate nu ar avea nevoie de reparatii din buzunarul propriu, 2. e greseala politistului daca a sponsorizat in vreun fel ministerul si 3. raportat la grupul politistilor, este o majoritate sau o minoritate cea care a cotizat pentur buna functionare a masinilor? @maxu08 Am vorbit despre problema posturilor de politie mai sus. Ai dreptate. @drAGO5 Scuza-ma, asa e. 6 ore. Argumentul ramane, cu atat mai mult. @Marius Ce e cu replicile astea ad hominem? Eu nu m-am legat de persoana Marius, ci de opiniile exprimate de ea. Nici nu o sa fac asta, de altfel. De asemenea, nu voi mai raspunde la vreo acuza strict personala daca nu e sustinuta de un argument logic. Plus ca te cam inseli in privinta mea. @Horia Foarte poetic, multumesc de aprecieri. Si problema pe care voiai sa o atingi era... Edited June 17, 2011 by moro 2 14 Link to comment
SandoKhan Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) Dragi colegi, nu va mai catadicsiti sa ii rapundeti lui moro. V-ati convins. Tipul e papagal rau de tot. Emite pareri aberante despre sistem fara sa il cunoasca. Pe prost il omori cu tacerea, zice un vechi proverb romanesc. @moro vrei sa iti iau postul anterior si sa iti demonstrez ca nu ai dreptate in nici una dintre ideile exprimate acolo? Merita sa pierd timpul cu tine? Pana acum mi-ai demonstrat ca nu! Edited June 17, 2011 by SandoKhan Link to comment
moro Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 @SandoKhan Te rog. De asta am si deschis subiectul, ca sa dezbatem. Nu ma deranjeaza parerile contrare si nici nu le iau ca pe niste atacuri la persoana (asa cum vad ca face majoritatea). Desi uneori ma simt un pic calcat pe coada cand mi se spune ca-s papagal si prost fara sa fi facut nimic care sa dovedeasca asta. Ti-am zis, adu-mi un argument pertinent si sunt dispus sa te cred chiar si ca sunt papagal prost. [eu m-am uitat in oglinda, nu am pene pe nicaieri deocamdata] Si din nou vad opinia asta cum sa nu as cunoaste sistemul... 2 6 Link to comment
Moderator Marius Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 moro ti-am spus mai devreme, dar nu vrei sa intelegi. Daca aveai rabdarea necesara sa citesti mai multe subiecte de discutie din acest forum iti puteai face o idee despre aceasta asa zisa reorganizare. In mare situatia sta cam in felul urmator: Nu vor fi disponibilizati cei din structurile de suport sau cei ce "freaca menta", asta e doar o minciuna populista aruncat in media de PDL-isti. In realitate disponibilizarile se fac dupa cheremul sefilor, ei au decis deja ce functii vor fi radiate, iar spre surprinderea ta, te asigur ca acestea sunt din randul formatiunilor operative intr-un procent de peste 80-90%. Daca vrei neaparat iti pot oferii ca exemplu situatia din inspectoratul de politie unde lucrez. Aici cele mai multe functii radiate sunt de la posturile de politie, dupa care cele de la sectiile de politie si formatiunile de ordine publica, iar restul de la Investigarea Fraudelor si Investigare Criminala. Vrei sa stii cate functii sunt radiate de la formatiunile de Resurse Umane, Cabinet, Financiar si Logistica la IPJ-ul in cauza? Iti spun eu: una singura. Iar daca crezi ca cei disponibilizati din formatiunile operative sunt politistii cu probleme, tin sa te asigur ca e o eroare, nu e deloc asa, mai mult cei cu probleme (mai exact cei pusi la dispozitie, cei cercetati penal) nu se regasesc pe listele de disponibilizari, nu se atinge nimeni de ei. Nu exista criterii pentru disponibilizarea politistilor, intrucat legea ce prevedea acest lucru nu a trecut in Parlament. In concluzie, toti finii, nepoteii, cumetri ori verisorii (intr-un cuvant pilosii) nu au de ce sa-si faca probleme. Mai vorbesti despre cheltuieli bugetare, cheltuieli cu personalul, dar si acolo esti rupt de realitate, balmajesti despre solidaritate sociale si alte asemenea mizeii. Cum poti sa explici ca bugetele STS, SPP, SIE si SRI au fost majorate luna trecuta prin Hotarari ale Guvernului tocmai in privinta cheltuielilor cu persoanalul, ori cum poti explica infiintarea politiei locale pentru care sunt alocate sume importante de bani de la bugetul consolidat, in timp ce politistilor le sunt taiate fara drept salariile si sunt dati afara? Daca esti "Toma Necredinciosul", poti cauta in Monitorul Oficial si vei vedea ca ce am scris aici este perfect adevarat. Si asta nu e tot, dar m-am plictisit sa scriu si sincer sa fiu, nici nu meriti efortul ... esti doar un pustan (pot sa pun pariu ca nu ai mai mult de 20 ani), ai carui parinti sunt pe listele partidului aflat la guvernare. 2 Link to comment
Moderator Catalin Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 Sunt de acord, reforma nu presupune disponibilizari si nici reciproca nu e valabila. Dar nu esti de acord ca niste oameni care sunt platiti sa isi faca treaba si nu si-o fac in mod corespunzator/satisfacator trebuie lasati la vatra? Ia exemplul meu cu proximistii - am dreptate? NU ai absolut deloc dreptate. Si prin acest exemplu doar dovedesti ca nu ai nici cea mai mica legatura cu acest sistem si doar iti dai cu parerea in necunostiinta de cauza. Repet, dat-ul oamenilor afara NU este o solutie demna de un manager adevarat (si aici nu ma refer numai la ministru, ci si la imbuibatii aia de prin IGPR), doar DOVEDESTE incompetenta celor ce au ajuns acolo in capul trebii. Daca vei avea curiozitatea sa te interesezi cam ce presupune si cu ce se mananca munca de proximitate, te vei convinge ca tot ceea ce trebuie sa faca un astfel de politist, NU se poate contabiliza in niste indicatori trecuti pe hartie. Munca lui presupune cunoasterea populatiei, apropierea de cetatean prin discutii purtate zilnic si alte astfel de activitati ce nu pot fi contabilizate. Cine oare crezi tu ca a adus acest concept de la elventieni? NU politistii de rand ci niste dobitoci ce se afla pe acolo pe sus. NU politistii au cerut sa le fie reduse comepetentele, ci tot niste "capete luminate" au preluat ca niste papagali un sistem dintr-o tara in care exista alta educatie, alta mentalitate, alta stare de fapt. Acum acei dobitoci, se uita precum broasca la sudura si in loc sa-si recunoasca greselile pe care le-au facut, arunca cu piatra, la fel cum o faci si tu, spunand ca cei de la proximitate nu fac nimic. Este total fals! Ei fac ceea ce li se cere de catre "mintile luminate", iar daca munca lor nu poate fi contorizata, NU inseamna absolut deloc ca nu muncesc. Daca "intelijentii" nu stiu ce masuri sa ia si ce sa le ceara, nu e vina politistului de rand si asta nu insemna ca trebuie dat afara. Majoritatea celor de la proximitate sunt fostii sectoristi, care pe vremea cand existau, erau coloana vertebrala a politiei. Nimic nu se facea fara ajutorul lor. Absolut toate serviciile operative apelau la ei si se foloseau de ei si de munca lor. Si treaba mergea incomparabil mai bine. Dar asa se intampla cand habarnisti patrund in sistem si fac reforma. Link to comment
alin2770 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 as fi vrut sa comentez si eu un pic, dar citind posturile lui....moro, am realizat ca nu mai vreau sa fac acest lucru 1 1 Link to comment
SandoKhan Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) Desi uneori ma simt un pic calcat pe coada cand mi se spune ca-s papagal si prost fara sa fi facut nimic care sa dovedeasca asta. Ti-am zis, adu-mi un argument pertinent si sunt dispus sa te cred chiar si ca sunt papagal prost. [eu m-am uitat in oglinda, nu am pene pe nicaieri deocamdata] Si din nou vad opinia asta cum sa nu as cunoaste sistemul... Sa stii ca sunt mari sanse sa nu fie vina ta. E posibil sa fie genetica treaba sau sa fi suferit un accident la nastere. Si faptul ca nu iti dai seama de asta (fara sa fi facut nimic?), e o dovada in sine. Si sa stii ca ai primit raspunsuri foarte pertinente, dar din cauza motivelor aratate de mine te incapatanezi sa nu le intelegi. Asta e, nu toti suntem perfecti. :ner: Edited June 17, 2011 by SandoKhan 1 Link to comment
moro Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 (edited) @Marius Da, stiu ca se fac dupa cum vor sefii. E normal sa se faca dupa cum vor sefii, ca doar nu o sa inceapa personalul de executie sa ia decizii... Problema e cum se fac disponibilizarile. Oricum cei disponibilizati abuziv de sefi au la indemana o actiune in contencios si normal ca instanta le va da castig de cauza, doar au existat atatea spete (nu numai in Politie, in tot sectorul bugetar). Nasol (din punct de vedere financiar) ca o sa ramanem si cu oamenii disponibilizati abuziv, dar si cu paduchii. Si da, sunt constient ca printr-o simpla anulare a deciziei de disponibilizare de instanta nu se prea rezolva faptul ca poti sta cateva luni acasa fara salariu, dar asta e situatia si despre asta discutam. Nu facem o analiza a "cum ar fi mai bine", ci analizam daca este o reforma oportuna ce se face acum in Politie. Discutam in concret, nu in abstract, in realitate, nu in imaginar. Despre compartimentele de MRU, Logistica, Financiar etc. nu poti spune ca nu este nevoie si de astfel de personal, deci si de acolo daca incepi sa dai afara asa anapoda e o masura la fel de abuziva ca si disponibilizarile din operativ. Ca in opinia mea si cred ca a multora serviciile astea ar trebui asigurate cu personal incadrat din surse externe, fara statut de politist e alta poveste. Pana la o eventuala modificare asta e realitatea si despre ea vorbim. Daca consideri solidaritatea sociala o mizerie... nasol pentru tine, ca reprezentant al puterii publice. Lipsa coeziunii sociale si a sentimentului de apartenenta la grup ne face sa nu avem o societate democratica bine dezvoltata. Dar e ok, ne miscam si in directia aia, chiar daca unii dintre noi considera ca e o mizerie. Dar, ma rog, asta e alta treaba. Chiar si daca legea trecea in Parlament e foarte greu sa evaluezi munca unui politist... mai ales unul de ordine publica/proximitate. Atributiile sunt de asa natura incat sa nu poata fi facute strict cu niste cifre pe hartie si cred ca treaba asta e cunoscuta de toti, nu mai are rost sa detaliez. Cred ca evaluarea nu trebuie facuta strict dupa criteriile de pe hartie, ci si dupa ce gandesti bine si la calitatile si capacitatile profesionale, intelectuale si de orice natura ale persoanei in cauza. Oricum ar fi, foarte greu de facut o evaluare obiectiva. De majorarea cheltuielilor bugetare pentru serviciile alea nu stiu, mi-ar fi util un link daca ai. Oricum, niciunul din cele enumerate nu e in subordinea MAI. De asemenea, sunt curios ce relevanta are varsta unui om intr-o dezbatere. Chiar daca as avea mai putin de 20 de ani (ceea ce, te asigur, nu este cazul) am impresia ca trebuie sa judeci opiniile exprimate, nu persoana din spatele lor. Eu cel putin m-am saturat sa ma lovesc de mentalitati de tipul asta care te descalfica din start doar pentru ca nu ai 40 de ani si nu esti imbracat la costum. @Catalin Bun, eu am venit cu niste contraargumente la opinia ta ca asta nu e o activitate manageriala buna (si ti-am si dat dreptate pe fond, dar detaliile fac totul in cazul de fata). Daca inca sustii acelasi lucru spune-mi o masura manageriala pe care ai adopta-o tu. Proximitatea e adusa de la elvetieni si prost implementata la noi. De altfel, sunt de acord, nici nu trebuia adusa la noi ca altul e contextul social si criminogen de aici. Da' pana la modificarea legilor, asta e regula. 6 ore in teren. Repet, asta e regula din pacate. De evaluarea politistilor am mai zis si mai sus, deci nu mai repet... Iar de sectoristi nu pot sa ma exprim din experienta, ca nu am apucat vremea, dar din auzite (plus un pic de gandire, ca doar nu asimilez asa pe nemestecate opinii) iti confirm parerea. @alin2770 Duly noted. @SandoKhan Ba, omule. Eu am vrut sa nu fiu nesimtit cu tine, desi tu ai sarit cu opinia ca-s papagal prost fara ca macar sa ai cea mai mica idee despre cine sunt si care e capacitatea mea intelectuala. Ti-am raspuns civilizat, chiar daca cu ironie si sarcasm. Asa i-am taxat pe toti cei care au procedat ca tine. Uite, Catalin si Marius au inteles care e treaba si avem un dialog civilizat, chiar daca le mai scapa lor cate una la adresa mea. Da' tu zau ca esti un mare idiot, iti pun sincer la indoiala capacitatea de a face fata unei situatii sociale normale si sa iti adaptezi registrul stilistic in mod adecvat pentru o conversatie. Sper ca cetateanu' cand vine la tine cu o problema sa nu aiba parte de acelasi tratament, pentru ca altfel ma vad nevoit sa te includ in categoria profesionala a celor care trag Politia in jos din punct de vedere al performantei si in plus ii mai fac si imagine proasta. Ideea de baza ar fi ca esti nesimtit si ca nu o sa iti mai raspund. Edited June 17, 2011 by moro 2 3 Link to comment
Moderator Catalin Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 Pai din raspunsul pe care l-ai dat demonstrezi ca nu ai idee despre ce presupune o reforma adevarata in aceasta institutie si doar iti dai cu parerea in necunostiinta de cauza. Ti-am explicat ca tocmai masurile retardatilor ce ne conduc au avut ca efect reducerea eficientei actului politienesc, iar tu imi raspunzi cu "asta e regula" ?! Traiesti cu impresia ca cei de jos trebuie sa se adapteze intotdeauna si in orice conditii la ineptiile debitate de dobitocii ce au ajuns sa ne conduca? Crezi ca aia sunt niste stapani acolo, care chiar daca debiteaza numai aberatii, trebuie sa ne impacam cu aceasta idee si sa ne adaptam. Nicidecum, sunt doar niste impostori ce au ajuns acolo datorita unoara ca tine ce pun botul si se lasa manipulati. Tot multumita unora ca tine, ce nu au habar despre ce presupune aceasta munca de politie, dar isi dau cu parerea, am ajuns in situatia in care se fac experimente, dupa care tot impostorii sunt cei care ne tin prelegerii privind reforma sau modernizarea. Dar asta e drama noastra, am ajuns ca niste mediocrii si niste limitati sa "reformeze" sistemul. Apropo, NU exista solidaritate sociala, trezeste-te si nu te mai uita in gura chiorului si a acolitilor lui. Exista doar o doza incredibila de IPOCRIZIE din partea lor. Sau nu mai e vorba de solidaritate sociala atunci cand jumatate din bugetul statului se pompeaza in anumite firme private colorate, pentru a se construi telegondole, terenuri de fotbal in panta sau patinuare la preturi duble sau triple. Singurul de aici care discuta in abstract si imaginar esti tu, se observa foarte usor in urma parcurgerii randurilor pe care le-ai postat, de aceea tu nici nu poti vedea sau realiza care ar trebui sa fie masurile manageriale ce trebuiesc luate pentru eficientizarea activitatii politiei. Reactionezi exact ca impostorii ce ne conduc, pentru ca si ei la fel fac, solicita sindicatelor, patronatelor, opozitiei sau celor din mass-media solutii, in timp ce ei sunt cei care si-au asumat singuri conducerea acestei tari si sunt platiti pentru a-si stoarce creirasii si a veni cu solutii. 1 Link to comment
Moderator Marius Posted June 17, 2011 Moderator Share Posted June 17, 2011 moro Reorganizarea unor institutii de aceasta importanta trebuie sa se faca in baza unor legi, nu dupa cheremul sefilor, pentru ca si sefii aia sunt tot angajati ai institutiei respective. O societate intradevar democratica se conduce dupa legi, nu dupa cheremul unora care se afla temporar in anumite functii. Dar sunt sigur ca acest aspect depaseste orizontul tau si nu are rost sa intru in detalii. In niciunul din posturile tale nu se gaseste vreun argument viabil, doar baliverne emise de niste habarnisti la TV. Crede-ma ca esti pe langa subiect, doar incerci din rasputeri sa provoci un conflict doar de dragul de a fi remarcat. Intelege si tu ca acest site este dedicat politistilor, iar "povestile" pe care le expui nu au succes aici, cum probabil au in cercurile in care iti petreci timpul si unde faci pe grozavul. Incearca sa dai dovada de putin bun simt si nu ne mai irosi timpul, cauta-ti alt loc de joaca! Link to comment
jimny Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Eu cred ca @moro nu cauta raspunsuri aici. Ca sa intelegem si noi, vulgul, despre ce vorbim, te rog sa incepi prin a ne spune unde lucrezi si cit primesti diurna pentru activitatea pe forumuri. Apropo, la voi s-a taiat "sporul de antena" ? Link to comment
Membru cipri83 Posted June 17, 2011 Membru Share Posted June 17, 2011 (edited) si moro astai ceva comunitaur,sau vreun smecher care a fost sanctionat de politie.este exact ca si microbistii care stau in tribuna,si comenteaza de mama focului,chiar se dau mari fotbalisti,dar daca s-ar afla in teren ...pauza. te-as vedea moro in piele de politist,cu salar taiat,legi de rahat,de dotari si alte necesare pentru munca de politie nici nu mai vorbesc. dar cetateanul nu constientizeaza faptul ca dupa ce vor fi dati afara politisti ,care si asa sunt in numar mic,doar ei vor avea mai mult de suferit,pentru ca poate doamne fereste cineva drag va fi talharit,agresat implicat in accident rutier etc. nu iti spun decat doar ca la sectia unde lucrez intr-un oras mare,care se doreste sa fie sigur,in cartierul unde este zona mea de responsabilitate de multe ori in schimbul de dimineata suntem doar 2 oameni,adica un singur echipaj la 130.000 de locuitori.gandestete ca nu ai cum sa te imparti in 2 ,sau chiar trei locuri unde este nevoie neaparat de tine. Edited June 17, 2011 by cipri83 Link to comment
Horia Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Nu ma indoiesc nicio secunda ca moro asta nu stie vorba aia, tipic romaneasca: "cand doi sau trei iti spun ca esti beat, te duci sa te culci". Dar el nimic, o tine una si buna: 3 Link to comment
SandoKhan Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 De cate ori vad reclama rad cu hohote. E buna! :ner: Link to comment
Recommended Posts