Jump to content
POLITISTI.ro

Fuga de la locul accidentului sau nu?


Alexaza21

Recommended Posts

Buna ziua! Acum aproximativ o saptamana opresc masina pentru 30 de secunde intr-o statie de autobuz pentru a lasa un prieten, cand dau usor cu spatele sa ies pe banda de mers apare un taximetrist care opreste brusc sa lase un client in spatele meu si ii acrosez extrem de minor aripa. Sunt vinovat, recunosc, impreuna cu taximetristul si un alt prieten cu care eram in masina mergem la politie unde ni se da respectiva fisa de completat, moment in care taximetristul spune sa o lasam asa, ne intalnim la asigurari si rezolvam acolo direct. A doua zi vorbim la telefon(eu sun), la fel de doritor sa rezolvam, in timp ce el afiseaza nepasare si da impresia ca isi baga picioarele, ieri ma suna de doua ori, nu aveam semnal, si am avut si niste probleme cu telefonul dupa accident pierzandu-i numarul. Astazi primesc de la el mesajul pe care l-am atasat. Ce e de facut? Daca declara fuga de la locul accidentului cum procedez?

2015-12-08 12.24.48.png

Link to comment
  • Moderator

Veţi suporta consecinţele legale, atât tu cât şi taximetristul. Primeşti o citaţie acasă şi vei merge la poliţie la data şi ora precizată, unde vei preda permisul de conducere.

Link to comment
  • Moderator

"Şi, cu ochii pironiţi în drobul de sare de pe horn şi cu mânile încleştate, de parcă le legase cineva, începură a-l boci amândouă, ca nişte smintite, de clocotea casa."

Ce facem? Discutăm situaţii ipotetice ori imaginare? 
Reţine că tu ai obligaţia să mergi şi să spui adevărul.

Art. 292 - Codul penal
Falsul în declaraţii - Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Link to comment

Eu nu sunt absolvent nici de Agenti nici de Drept nici de Academie de Politie, prin urmare sunt pus in fata unui fapt in care un individ ma ameninta ca declara FUGĂ de la locul accidentului, cand eu am cooperat si am vrut sa rezolvam legal, corect si amiabil, cu tot cu martor dupa mine. Taximetrist fiind e clar ca n-o sa declare accidentul acum ca sa ne suspende permisele, asta e painea lui. Iar eu din mesaj si din "crede-ma ca stiu cum sa fac" ce ar trebui sa inteleg? Ca face cumva sa scape ok si eu prost, singura cale fiind declararea accidentului cu producere azi sau ieri, nu?!

Link to comment
  • Moderator

Faptul că îţi spune că se duce şi anunţă producerea accidentului NU constituie o ameninţare.De fapt acest lucru trebuia să îl faceţi în 24 de ore, dacă nu aţi încheiat înţelegerea amiabilă, acolo pe loc, imediat după accident. Pentru că aşa spune legea.
Dacă spune "crede-mă că ştiu cum să fac" nu e nimic atât de deosebit pe cât ţi se pare. Nu trebuie decât să cunoşti legea, care este publică, ba mai mult cei ce deţin permis de conducere sunt chiar obligaţi să o cunoască. Iar acolo în aceea lege, scrie foarte clar: dacă ai fost implicat într-un accident fără victime, ai două posibilităţi. Prima este încheierea înţelegerii amiabile (care se încheie acolo pe loc), iar dacă acest lucru nu este posibil, nu se întâmplă, nu vă înţelegeţi, nu sunt aliniate planetele, nu îţi place faţa lui sau din orice alt motiv, (nu contează motivul) atunci intervine a doua posibilitate, în termen de 24 de ore trebuie să te prezinţi la poliţia rutieră. 
Ceea ce ţi-am spus mai sus, nu e niciun secret. Nu trebuie să fi absolvit vreo şcoală pentru a le cunoaşte. E suficient să fi obţinut permisul de conducere. Pentru că aceste lucruri sunt prevăzute în legea pe care ar fi trebuit să o cunoşti, când ai dat acel examen.

Taximentristul poate să zică şi că a fost răpit de extratereşti sau că accidentul se va întâmpla în viitor (nu că n-ar exista şi astfel de specimene) tu nu ai de ce să-ţi faci griji dacă vei spune adevărul. Colegii noştrii de acolo au destulă experienţă şi vor afla adevărul.

Link to comment

Eu cred ca tu incerci sa te fofilezi:

Dupa o saptamana de la accident:

" ieri ma suna de doua ori, nu aveam semnal, si am avut si niste probleme cu telefonul dupa accident pierzandu-i numarul."
Cum i-ai pierdut numarul cand te-a sunat? Aveai numarul in telefonul tau. De fapt pe tine te intereseaza cun sa scapi. Ai asigurare valabila?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.