Jump to content
POLITISTI.ro

Sanctiune pentru lipsa asigurarii obligatorii


vasile1996

Recommended Posts

Am o masina inscrisa in Germania si am venit cu ea acasa. Cand am ajuns in orasul meu ma oprit un domn politist si mi-a cerut actele, iam dat buletinul, permisul, talonul insa aveam o problema nu aveam asigurarea la mine (masina este inscrisa in germania de 2 saptamani si iti vine asigurarea prin posta in 30 de zile ) i-am explicat situatia dar domnul politist tot nu a inteles, mi-a dat amenda de 1000 de lei si mia luat si numerele de la masina cu tot cu talon. Maine vreau sa ma duc sa fac o contestatie. As dori sa stiu daca a procedat corect si cum as putea sa inscriu masina pe Romania daca nu am talonul (masina este pe numele unei persoane din Germania si nu stiu daca mai am posibilitatea sa iau legatura cu acea persoana)

 

 

Link to comment
  • Moderator

A procedat corect. Legea interzice circulaţia autoturismelor pentru care nu se poate face dovada că deţin o asigurare, pe drumurile publice din România.
Din ce spui reiese faptul că în documente nu eşti propietarul maşinii, e logic că nu poţi înmatricula în România o maşină în ale cărei documente apare ca proprietar o altă persoană. Trebuie să iei legătura cu respectivul şi să o cumperi printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Link to comment
  • Marius changed the title to Sanctiune pentru lipsa asigurarii obligatorii

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.