Jump to content
POLITISTI.ro

Problema cu un autocar din ELVETIA


Titel77

Recommended Posts

Buna ziua.. Vreau sa cumpar un autocar din Germania cu acte de provenienta din Elvetia. Vanzatorul din Germania are certificat eliberat de autoritatile elvetiene EUR 1 si a achitat tva-ul de 19 % in Germania. Ideea este ca nu poate scoate TUV si mi-o poate da cu numere provizorii austriece si cu factura germana. Certificatul EUR1, tranzitul pentru UE si ordinul de plata al tva-ului a spus ca mi le da in copie xerox stampilata de firma lui ca nu are cum sa-mi dea originalele ca ii trebuiesc lui in contabilitate. Azi am fost la Anaf directia vamilor sa intreb daca platesc TVA si vama 10%, bineinteles ca nu au stiut si m-au indrumat catre un comisionar vamal care mi-a spus ca daca masina este pusa in libera circulatie in UE in speta in Austria provizoriu, nu trebuie sa platesc TVA si vama dar sa intreb la Directia Inmatriculari Auto daca provizoriu inseamna ca este pusa in circulatie in UE. Am fost la Pipera Tunari si de la Informatii mi s-a spus ca daca este inscrisa provizoriu in Austria trebuie sa platesc vama si tva, daca ar fi inscrisa provizoriu in Germania nu trebuie sa platesc nimic !!!!!!!

Sunt bulversat total va rog sa ma indrumati dumneavoastra corect, eu inteleg ca actele provizorii germane sunt bune dar actele austriece provizorii nu sunt bune, cu toate ca si Austria este membru UE. De la serviciul inmatriculari mi-a spus ca in amandoua cazurile imi trebuiesc tranzitul, EUR1 si ordinul de plata nu stampilate conform cu originalul ci copii legalizate la notar ( nici nu stiu daca se face asa ceva in Germania).

Va rog sa ma ajutati cum pot aduce masina fara sa mai platesc si eu inca odata tva si vama deoarece tva-ul a fost platit de neamt in Germania si certificatul EUR1 este o certificare ca masina este produsa in UE tocmai sa nu se plateasca vama.

P.S. Actele provizorii austriece sunt recunoscute in Romania ca sa nu ma trezesc si cu dosar penal. De la Serviciul inmatriculari nu au putut sa-mi spuna ca nu stiau, mi-au zis sa intreb la circulatie.

 

Va multumesc

Link to comment
  • Moderator
On 02.12.2015, 20:36:36, Marius a scris:

Poliţia Română nu are nicio legătură cu ANAF-ul sau cu direcţiile de taxe şi impozite, la fel cum nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule). Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele vamale, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.