Jump to content
POLITISTI.ro

Tulburarea linistii publice, cand se sanctioneaza?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua,

Eu sunt chirias intr-un bloc iar batranul de sub mine ma ameninta pe mine si pe colegii mei de apartament ca va chema politia pentru ca il deranjam noaptea, nu este vorba de galagie sau de muzica sau de petreceri, noi nu avem covor deasupra parchetului in camera unde doarme dansul si el sustine ca facem prea multa galagie mutand singurul scaun din acea camera pe suprafata de parchet. La inceput am spus, ok ne pare rau si o sa inercam sa nu mai facem atat de multa galagie, insa dansul a inceput cu amenintari de genul nepotul meu lucreaza la politie. Mie mi se pare penibil avand in vedere ca si noi avem vecini pe langa noi care asulta muzica noaptea sau dau televizorul atat de tare incat poti sa intelegi ce spun aia de la talkshouri noaptea insa nu ne plangem. Azi pe un coleg de apartament l-a oprit din a iesi din bloc pentru a merge la lucru, timp in care a continuat cu tot felul de amenintari. Nu s-a mai plans nimeni ca mutam scaune noaptea si sunt satul de atacurile directe si indirecte pe care le face, exista vreo posibilitate prin care putem lua amenda pentru tulburarea linistii publice daca nu facem galagie? pentru un "mutat de scaun"? Banuiesc ca si daca vine nepotul sau nu poate chiar asa sa faca abuz de putere si sa ne dea amenda?

Modificat de nutzaalex
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Sigur că există şi această posibilitate. Studiază Legea 61 din 1991:

Publicat

Exista in comert bucati rotunde de pasla de diferite dimensiuni care se pot atasa (lipici) la picioarele scaunelor, meselor cu rolul de a proteja parchetul si impotriva zgomotelor.
Nu e mai simplu la a rezolva problema care deranjeaza vecinii? Dupa ce rezolvati problema, anuntati si vecinul (faptul ca e batran nu are nici o importanta).

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna seara, 
In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, mi-ar fi de mare folos sa aflu urmatoarele aspecte:
1. poate politia OPRI sursa tulburarii linistii publice si anume muzica?
2. poate politia CERE oprirea muzicii?
3. se poate sanctiona tulburarea linistii publice de mai multe ori in aceeasi noapte, la acelasi eveniment? - ma refer la muzica la intensitate mult prea mare

Intreb aceste lucruri deoarece la acest moment, la sesizarile mele ref la tulburarea linistii publice de restaurantul ce se afla la mai putin de 50 m de casa mea, soseste politia, aplica o sanctiune si pleaca, muzica ramanand la intensitate mare pana dimineata.
Pentru organizatorii petrecerilor amenda de 200 (maxim 500) lei e apa de ploaie, iar noi ramanem sa asteptam sa se termine petrecerile pentru a ne putea odihni. 

Multumesc!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.