Jump to content
POLITISTI.ro

As dori sa ma ajute cineva


andreeaionut
Go to solution Solved by CITADELA,

Recommended Posts

Buna seara ,as vrea sa ma lamuriti cu ceva .Eu locuiesc la tara , de vreo 2 saptamani am vazut un catel mic pe drum ,imi era mila de el asa ca am decis sa il iau acasa.Ieri insa a aparut un om care fara sa il invit eu a intrat in ograda si a inceput a injura si a tipa (din cate stiu eu acest lucru se cheama violare de domiciliu),sustinand ca am luat catelu care era a lui .Deci catelul era langa mine ,respectivul om nu la recunoscut .Dupa vreo jumatate de ora de cearta si scandal a plecat sustinand ca se va duce la politie .Astazi insa cum a fost 1 Deciembrie la noi in sat sa dat un spectacol ,acolo insa sora barbatalui a inceput a tipa si a ma face hoata de fata cu tot satul ,zicand ca eu i-am furat cainele ,deci eu luasem cainele din drum ,deoarece l-am vazut de vreo 2 saptamani umbland lerla .A inceput a ma ameninta ,si a imi zice ca ea are leac pentru mine ca o sa vad eu ce patesc ,ca o sa intre noaptea in ograda si o sa imi ieie cainele.Injurandu-ma ,si strigand in gura mare ca sunt o hoata ,si ca asta nu va ramane deloc asa.Sincer sa fiu imi este frica sa mai ies in ograda noaptea ,deoarece nu stiu daca ma voi trezi sau nu cu o surpriza.As vrea sa va intreb daca e ilegal sa iei un caine de pe drum? Daca e cainele ei de ce si la lasat pe drum de atata timp si nu a avut grija de el?! Ar putea face ceva politia impotriva mea?Chiar daca dupa parerea mea nu am facut nimic rau.Va multumesc pentru cei care imi vor raspunde.O seara minunata!

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Cainele are microcip (sau ar trebui sa aiba, pentru ca asa obliga legea) cu ajutorul caruia se poate stabili cine este proprietarul de drept al animalului?

In alta ordinei de idei, proprietarul unui caine, fie el si rasa comuna/maidanez, are niste responsabilitati dupa cum precizeaza tot legislatia in domeniu, asa ca vecinul care sustine ca i-ai furat animalul ar fi trebuit sa aiba grija de el...

Probabil ca o sa aduca si niste martori care sa confirme ca patrupedul este al lui...daca nu i l-ai luat din curte (adica sa fie furt) nu ai de ce sa-ti faci probleme. Eventual ar trebui sa-i ceri despagubiri pentru cat a fost cazat animalul la tine...

 

Link to comment

Catelul este micut ,nu cred ca are microcip ,eu nu am intrat in curtea nimanui sa il iau ,ci l-am luat de pe drum. Insa eu nu sunt obligata sa ii dau catelul inapoi ,nu?Daca eu vreau sa il pastrez si el nu ar avea cip nu ar fii nici o problema ,zic eu.Multumesc pentru raspuns.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.