Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Sobranieee

Soluționare tamponare ușoară

Question

Sobranieee

Bună seara ! Am și eu o nedumerire. Acum aproximativ, o săptămână, eram afară cu un prieten și aveam mașinile parcate una în spatele celeilalte. Peste ceva timp am vrut să îi arat ceva la mașina mea, m-am urcat în ea, am porniit-o și am băgat în marșarier când deodată a început să o ia la vale ( uitând că nu am tras frână de mână ) și s-a oprit în bara din față a mașinii lui ( mai mult de 1-2 m nu a mers la vale ), am dat-o repede în față,  ne-am uitat la ele, a mea nu are nicio zgârietură iar a lui grila de protecție foarte puțin infundata,  dabea se observă. Atunci pe loc, l-am întrebat dacă a pățit ceva și dacă vrea să îi dau RCA-UL meu ca să o facă, însă a refuzat și a spus că nu are nimic. Azi m-am trezit cu el că vrea să își facă bara pe asigurarea mea ținând cont că atunci a refuzat. Întrebări mea este: am ce să pățesc dacă el se duce la politie să declare după 1 săptămână evenimentul ? ( precizez că atunci după eveniment, el nu a fost la politie să declare că I-am atins-o )

Share this post


Link to post

17 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Catalin

Nimic deosebit sau grav. Doar că veţi rămâne amândoi fără permisele de conducere.

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
Sobranieee

Am înțeles. Dar, dacă cer o expertiză să se uite la mașini, adică, totuși, să se ia permisele pentru simpli fapt că am atins mașina mea de a lui puțin, ținând cont că eu nu am nicio zgârietură... și încă o întrebare: dacă am merge să depunem cererea de soluționare amiabilă la o săptămână de când s-a întâmplat, mai poate primii despăgubirile ? Ținând cont că mașina și RCA-UL nu sunt pe numele meu, mă gândesc că ar trebuii nu știu ce acte de la proprietar...

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

Pentru informatii referitoare la conditiile de acordare a despăgubirilor, mergi si întreabă la compania de asigurări. 

Share this post


Link to post
 • 0
Sobranieee

Ok. Mulțumesc! 

Share this post


Link to post
 • 0
VladSoare
în urmă cu 7 ore, Sobranieee a scris:

totuși, să se ia permisele pentru simpli fapt că am atins mașina mea de a lui puțin

Nu pentru asta, ci pentru nedeclararea evenimentului în termenul legal de 24 de ore. ;)

 

 • Upvote 2

Share this post


Link to post
 • 0
Anda90

Buna ziua,

As avea o intrebare. Am fost implicata intr-un accident. Masina mea era parcata, o alta masina m-a lovit provocandu-mi avarii destul de serioase. Soferul vinovat a plecat, dar i-am luat nr de inmatriculare si am fost la politie si am declarat. Mi-au dat o dovada valabila 30 de zile. A durat 2 saptamani pana l-au gasit pe vinovat, care a recunoscut fapta, prin urmare masina mea se va face prin asigurarea lui. A mai durat o sapamana si cateva zile pana m-au programat la asigurari, apoi am fost la mecanic si inca nu mi-au venit toate piesele. Intre timp dovada mi-a expirat. Am fost la politie si mi-a spus ca nu se poate prelungi. In acest caz cum pot circula legal cu masina? Specific ca masina mea funcitioneaza, si nu pune in pericol circulatia celorlalti. Cu toate astea din moment ce politia are 30 de zile termen sa il gaseasca pe vinovat cum este posibil ca eu sa imi repar masina in acelasi 30 de zile? Ce ar fi de facut? Pentru aceasta contraventie se poate da avertisment? Sau cat ar costa amenda?

Edited by Anda90

Share this post


Link to post
 • 0
Marius
1 minut în urmă, Anda90 a scris:

In acest caz cum pot circula legal cu masina?

Nu poţi.

Share this post


Link to post
 • 0
Anda90

Si daca politia l-ar fi gasit in a 29-a zi, eu ar fi trebuit sa imi repar masina intr-o zi? Mi se pare aberant, avand in vedere ca am nevoie de bara fata noua. aripa nou, reparat capota, far si proiector nou, plus grilaje si capace. Se poate da avertisment pentru acest lucru?

Share this post


Link to post
 • 0
genessys30

După cum observi, polițiștii și-au făcut treaba în ceea ce-i privește. Au găsit vinovatul și l-au sancționat. Restul... Nu ține de ei ci de firmele de asigurări. Cu toții știm că în aceste "timpuri" mașina este mai mult decât o necesitate dar și tu trebuie să înțelegi că sunt niște reguli care trebuie respectate și că nu poți circula cu un autovehicul avariat. Altfel, îți asumi răspunderea acelor fapte. Articolul care prevede această contravenție este 148/20 din HG 1391/2006 iar cel care sancționează, art. 99/1/7 din OUG 195/2002. Amenda este 210 lei. Tu hotărăști dacă merită însă trebuie să ții cont de faptul că legislația este destul de clară într-o astfel de situație. 

Edited by genessys30

Share this post


Link to post
 • 0
Anda90

Multumesc mult tuturora de raspuns si de trimiterile la legislatie. O zi buna, cu cat mai putine incidente sa avem :)

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

În cele 30 zile aveai posibilitatea să-ti repari masina, iar toate cheltuielile (dovedite cu facturi, chitante, etc) erau decontate ulterioar de compania de asigurare.

Share this post


Link to post
 • 0
Anda90

Da, aveam posibilitatea, doar ca reparatia ma costa cam 1000-1300 euro, si nu dispun de acesti bani in momentul de fata. Este motivul pentru care am ales sa merg pe varianta ca masina sa fie reparata direct prin societatea de asigurari, ca sa nu platesc eu, ci societatea de asigurari sa platesca celui care imi repara masina. Prin urmare procedura a durat mai mult.

Share this post


Link to post
 • 0
Catalin

După cum îi spune şi numele, autorizaţia de reparaţie, de fapt spune service-ului că accidentul a fost declarat, înregistrat, investigat, etc la o autoritate a statului şi maşina poate fi reparată legal. Pentru că dacă un service auto repară maşini avariate ce nu deţin autorizaţie (sau document similar de la asigurări) fapta aceasta constituie infracţiune.
Dreptul de a circula, este doar o consecinţă adiacentă sau secundară cu un caracter temporar, ce are ca principal scop posibilitatea de a duce maşina la un service auto unde să fie reparată. Deci scopul acelei valabilităţi este de a putea duce maşina la service, nu de a circula în voie sau în alte scopuri pe drumurile publice. Numai că o astfel de diferenţiere în legislaţie ar fi complicat inutil actul normativ. 

Share this post


Link to post
 • 0
silviu1393

Se da urmatoarea problema. O intersectie semaforizata. Doua benzi pe sens, in apropierea intersectiei 3 benzi pe sens. Banda 1 mers inainte, banda 2 inainte sau la stanga, banda 3 la stanga. Pe banda 2 un autoturism, pe banda 3 un autotren(tir). Se face verde, demareaza amandoi, dupa 10 metri( cand incepe virajul la stanga propriu-zis) autoturismul vireaza inaintea autotrenului (ii taie calea) si il acroseaza(?) Cu usa stanga spate si aripa stanga spate in usa dreapta fata cap tractor si bara fata. Soferii nu se inteleg, merg la politie unde politistul cand aude ca e vorba de autotren decide: soferul autotrenului e vinovat ca a luat virajul larg pentru a se inscrie in viraj si a intrat peste autoturism. Nu se accepta alte explicatii, nu se accepta martori de pe trotuar care au vazut impactul. Cum ar fi trbuit procedat? Ce parere aveti de colegul in cauza? Multumesc!

Share this post


Link to post
 • 0
Marius

Dacă eşti nemulţumit, ai dreptul să formulezi contestaţie la judecătorie împotriva procesului verbal în termenul legal (15 zile). 
Mai departe trebuie să ştii că nu putem să stabilim noi aici pe forum vinovăţia, ori dacă s-a procedat corect, pentru că nu avem toate datele necesare, putem cel mult doar să oferim o părere. Vinovăţia o poate stabili doar poliţistul care soluţionează un astfel de accident la serviciu. Eventualele opiniile prezentate pe acest website au un caracter general, pentru că putem să exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), situaţie ce nu poate fi substitutită de postările/răspunsurile publicate pe forum.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
 • 0
Radu11

In cazul in care am fost implicat intr-o tamponare in care nu am fost eu vinovat, la solutionarea evenimentului la politie primesc si eu copie dupa pv-ul de contraventie intocmit pe numele vinovatului? 

Share this post


Link to post
 • 0
Rusin

Bună seara!!!Am avut o tamponare in seara aceasta...stateam la stop si m-am trezit cu un deștept care era atent in telefon mai mult ca sigur si s-a oprit in mine deplasându-mi bara spate stânga si stramband-o am sunat poliția nu a vrut sa imi dea bani sa imi fac bara mi-a ras in nas a zis ca sa facem amiabiala si nu am acceptat si acum urmează să ne vedem la poliție ce se va întampla acolo????

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.