Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Inselatorie pe internet


Andrei94
 Share

Question

Buna ziua,recent am cumparat de la cineva o licenta pe internet. Nu conteaza valoarea tranzactiei, conteaza ca am trimis banii si nu am primit nimic. Ca mine mai sunt alte 50 de persoane. A facut usor peste 1000 lei in 2 zile. Ce pot face in acest caz? Vanzarea ilegala de jocuri, inselaciune? ...multumesc anticipat.

 

PS: am numele lui, adresa, factura de la posta, poza lui. La fel si ceilalti care au luat teapa.

Edited by Andrei94
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Din ce povesteşti, fapta nu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de înşelăciune aşa cum e prevăzută în Codul penal. Individul care ţi-a vândut produsele/produsul nu a respectat condiţiile înţelegerii dintre voi, iar drept urmare litigiul este de natură civilă, îl poţi da în judecată.

Pentru existenţa infracţiunii de înşelăciune este necesar ca făptuitorul să folosească la încheierea acţiunii respective vreun mijloc de inducere în eroare a părţilor vătămate, condiţie inexistentă în situaţia prezentă. Faptul că tu l-ai crezut pe cuvânt ce a spus, e doar o formă de naivitate. Ori altfel spus, simpla afirmare a unui neadevăr sau publicitatea mincinoasă NU sunt considerate ca fapte tipice de înşelăciune, aşa cum e prevăzută această faptă în legislaţia penală, pentru că lipseşte un element constitutiv ce ţine de latura obiectivă a infracţiunii.

Înţelegerea dintre voi are valoare contractuală conform Codul Civil, iar nerespectarea prevederilor contractuale este un litigiu civil care se află în competenţa instantei civile.

Succes.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Am facut cu un tip un schimb l-as putea numi in care eu ii dau lui ceva in schimbul altui serviciu, dar acesta peste 3 zile m-a blocat. Ce as putea face?

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.