Jump to content
POLITISTI.ro

Autocolant pe geamurile laterale autoturism.


COSMINMAXF16
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara, este prima mea intrebare pe care v-o adresez si anume, pentru cazul dinn imaginea adaugata exista riscul retinerii talonului?

Se considera ca estompeaza vizibilitatea soferului? Si daca se poate o parere proprie, fara articole de lege, daca dumneavoastra ati retine talonul pentru acest motiv.
Stima si va respect pentru acest site.
 

bosssa.jpg

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Legea interzice şi rişti să rămâi fără certifictul de înmatriculare. 
Personal, eu nu aş aplica sancţiune în situaţia asta, pentru că sunt aplicate pe geamurile spate şi nu estompează direct vizibilitatea conducătorului auto.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Eu ți-aș reține talonul din trei motive :

- modificări neautorizate aduse mașinii de natură a afecta siguranța rutieră, adică spoilerul ăla oribil ce îți obturează vizibilitatea în oglindă sau oricând poate decola și lovi vreun participant la trafic, cine știe cum e prins.

- dimensiuni neconforme ale jantelor și cauciucurilor (zii pe cuvântul tău că le ai trecute în cartea mașinii).

- folie neautorizată pe geamurile laterale frontale, poate chiar și pe spate.

P.S. : O știi pe aia cu numele ”deștepților” pe toate gardurile? De ce vrei să te încadrezi aici? Poate chiar ești un om inteligent. 

Ah..da. Și e interzis să pui autocolante pe geamuri. Codul Rutier te poate elucida. Părere personală, nu ai vrut după lege.

Edited by Cristi
 • Upvote 1
Link to comment

 

Va multumesc amandurora pentru raspunsul extrem de rapid, la aceasta ora, as fi vrut ca acest mesaj sa contina doar multumirea, insa trebuie sa explic cateva lucruri domnului Cristi, doar pentru linistea mea.. 
Eleronul este prins atat in suruburi cat si in silicon de parbriz si a fost testat la tractiune de catre un individ destul de puternic.
In legatura cu jantele despre care vorbiti, in poza masina este echipata cu jante de otel pe 16", evident trecute in cartea masinii,  peste care au fost aplicate "capace" va inteleg de ce credeti ca sunt jante, calitatea pozei lasa de dorit.
Tot din cauza unghiului probabil si a camerei pare ca este aplicata folie pe geamurile fata dar nu este, iar pentru cea din spate am omologare.
Aceste detalii cred ca nu va interseaza catusi de putin, dar am precizat, doar sa nu ramana datele acelea. 
Va multumesc inca odata!
// Felicatari pentru numarul de postari pe care l-ati implinit cu acest raspuns domnule Cristi.

 

 • Downvote 4
Link to comment
 • Moderator

Văd că îți place să faci pe inteligentul, nu să fii inteligent, după cum te-am sfătuit mai sus. Poate să fie prins și cu ciocanul lui Thor, dacă îți obturează vizibilitatea rămâi fără certificat. Crezi că ești subtil și ironic, dar dai dovadă de umor de șantier. Lasă ”felicitările” pentru cei din grupul tău de prieteni pe care îi impresionezi cu numele de pe geamuri, la un moment dat vei crește, te vei maturiza și vei realiza cât de ridicol te purtai în tinerețe. 

O fi tot de la cameră și unghiuri, dar mi se pare mie că ai și triplele înnegrite? Becuri de care ai? Că sigur nu îți plac, la asemenea mașină, cele de 55 de wati cu lumină galbenă... 

Edited by Cristi
Link to comment

Nu stiu ce anume v-a facut sa spuneti asta, eu chiar am fost sincer.
La precizarile pe care le-ati facut dupa editare aveti dreptate.( fara ironie, nici de aceasta data! )

Edited by COSMINMAXF16
Link to comment
 • Moderator

Păi dacă ai triple înnegrite plus becuri de altă intensitate sau ne-omologate, din start rămâi din nou fără certificat, plus o amendă consistentă. Să nu mai spun că mașina iese în evidență de la distanță și nu în sens pozitiv. Dacă îți place să plătești amenzi și să faci drumuri la RAR, e alegerea ta.

Link to comment

<<Eleronul este prins atat in suruburi cat si in silicon de parbriz si a fost testat la tractiune de catre un individ destul de puternic.>>

Eleronul ala facut artizanal iti poate deteriora tinuta de drum la viteze mari. Probabil ca habar n-ai la ce foloseste si cum se calculeaza, dar "arata bine".
Vezi ca la RAR sunt indivizi "puternici" care fac teste la tractiune ale diferitelor componente auto montate aiurea pe vehicule, :lol:

Nu ai voie. Testul de omologare a prostiei alea din spate cuprinde mai mult decat ti-ai imagina. Sunt teste la vibratie, la anduranta, la soc, exista grade de inclinare cu un scop precis si nu se prinde pe tabla de pe portbagaj.
Presupunand ca nu participa la manuirea vehiculului (descarcarea puntii fata la viteza si incapacitatea vehiculului de a raspunde eficient comenzii directiei), se poate fisura si desprinde provocand un accident. Nu as dori sa vad pe nimeni intr-un proces in care firma de asigurare isi declina plata pentru ca ai facut modificari neautorizate care au dus la acel accident.

Numele poate sta acolo fara probleme. Ajuta foarte mult opinia publica sa te corecteze in cazul in care faci greseli/arogante. Pentru ca acest lucru sa fie si mai eficient, ai mai putea adauga un nume.

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.