Jump to content
POLITISTI.ro

Am spart baia de ulei pe un drum public


dauingropi
Go to solution Solved by Cristi,

Recommended Posts

buna seara,

intr-o groapa nesemnalizata, ce se termina in unghi de 90 de grade, plina cu apa, am reusit sa-mi sparg baia de ulei, iar dupa aproximativ 1km sa-mi avariez si motorul masinii. o situatie trista. am sunat la 112 sa se prezinte un organ competent sa-mi elibereze un proces verbal in care sa constate cele intamplate, si anume prezenta acelei gropi nesemnalizate, urmele de ulei de pe sosea, urma de ulei dupa ce am tras pe dreapta, etc. m-au sunat imediat de la politia rutiera in care mi se spunea ca nu are cum sa apara un agent in cazul in care nu exista victime, si sa ma prezint a doua zi la serviciul rutier, sa fac o reclamatie, si acolo mi se va elibera un proces verbal.

ma prezint la politie, mi se da sa completez acea declaratie in care relatez cum s-a intamplat, iar la sfarsit mi se elibereaza o dovada de reparatie :) cu atata m-am ales, dupa 2 ore pierdute la politie, doar cu o amarata dovada de reparatie, dovada care nu-mi serveste la nimic, eu putand sa-mi repar masina si fara sa fi avut nevoie de vreo dovada de reparatie, tinand cont ca s-a spart baia de ulei, si nu am capota, bara sau alte elemente avariate.

aveam nevoie de acel proces verbal, pentru a-i da in judecata pe cei de la drumuri, ca sunt satul sa platesc atatea taxe, pentru nimic. acum cu acea dovada de reparatie, pot sa mi-o bag undeva, ca nu v-a cantari catusi de putin intr-o instanta.

chiar nu exista nici o portita sa pot obtine un proces verbal care sa-mi ateste cele relatate? eu dau in judecata pe cei de la drumuri in baza a ce? noroc ca am facut poze, ca am filmat, si ca am martor, ca altfel cu ajutorul politiei romane, mi se spulberau toate sansele mele sa rezolv ceva in instanta

  • Downvote 2
Link to comment
  • Member

Serviciul politienesc nu e la dispozitia nevoilor tale personale si nu poate sa emita alte documente decat cele prevazute de lege. 

Mi se pare culmea tupeului sa suni la 112, sa tii o linie de urgenta ocupata si sa vina un echipaj de politie la cheremul tau ca sa-ti dea tie hartii pentru a avea cu ce sa actionezi in instanta, timp in care poate o persoana chiar avea o urgenta. Bine ca nu ai chemat Politia sa te tracteze de acolo. Oricum, nu inteleg de ce esti suparat pe cei de la drumuri si vrei sa se faca dreptate, sa se aplice legea, cand chiar tu nu esti dispus sa o respecti din moment ce ne spuneai ca oricum reparai masina fara autorizatie de la politie.

Username-ului tau ii mai lipsesc cumva doua cuvinte?

  • Upvote 3
Link to comment
  • Moderator

Numele de utilizator îl reprezintă perfect şi i se potriveşte ca o mănuşe. 

Fănică, ţine minte că doar cei "sclipitori" dau în gropi. :)

  • Upvote 2
Link to comment
în urmă cu 13 ore, dauingropi a scris:

chiar nu exista nici o portita sa pot obtine un proces verbal care sa-mi ateste cele relatate? eu dau in judecata pe cei de la drumuri in baza a ce? noroc ca am facut poze, ca am filmat, si ca am martor, ca altfel cu ajutorul politiei romane, mi se spulberau toate sansele mele sa rezolv ceva in instanta

Cele relatate sunt atestate prin declaratia pe care ai dat-o la politie, declaratie care a fost inregistrata si in baza careia ti s-a eliberat autorizatia de reparatie. Ai nevoie de autorizatie pentru a repara masina in service. Insa, nu ai nevoie de alte documente eliberate de politie pentru a te adresa instantei de judecata.

Ne mai face afirmatii defaimatoare la adresa Politiei Romane! Suntem satui de otv-isti!

Nu uita, tu esti ... care a dat in gropi!

Edited by Marius
Link to comment
  • Marius changed the title to Am spart baia de ulei pe un drum public

O sa-i scriu lui Ciolos, sau noului ministru al invatamantului, ca, daca are in vedere o revolutionare a sistemului educational, sa dea si pe forumul asta sa citeasca EFECTELE sistemului actual, in care scoala nu numai ca se imparte in a mentine sau nu credinta la clasele primare, ci, se distanteaza pe zi ce trece de realitatea care ne inconjoara.

Acolo, la scoala ar trebui ca lumea sa fie deja programata si sa stie la o varsta la care poate conduce un vehicul care e rolul politiei in societate, care e rolul ambulantei, primariei si a celor de la drumuri si poduri. De acolo, din scoala, trebuie sa pleci deja cu aceste notiuni si, pentru cei mai "sarmani", chiar cu exemple pe caz, adica, "ce facem in cazul in care ne spargem baitza de ulei, si se aprinde beculetul?"
Lasand la o parte ca nu imi pot imagina cum o groapa se termina in unghi de 90°, stiind ca la 100° apa distilata, fierbe, tot imaginatia ma lasa in drum cand e vorba sa cred cum o baie de ulei se poate sparge in groapa inaintea distrugerii fuzetei, jentii, anvelopei. Paranoia ma poate insa ajuta sa vizionez cum cineva care se joaca cu masina si si-o distruge, sa incerce sa ia banii de reparatii sau dauna totala de la altcineva.

Sa las exercitiile de logica deoparte si sa te cred pe cuvant.

Se impunea un telefon la 112 in cazul asta?
Eu cred ca Da, dar nu pentru tine. Iei adresa exacta si/sau coordonatele GPS si suni sa anunti ca o groapa in drum camuflata si invizibila poate cauza un accident urat. Cam asa ar proceda un cetatean din tara mea ideala. Tot cetateanul meu de bun simt, in momentul loviturii in care s-a dus naibii si scutul (dac-o fi existat) si baia, NU MAI CONTINUA drumul inca 1km cu becul rosu din bord aprins (care probabil era aprins si inaintea incidentului), pentru ca tine la lucrul sau si vrea sa aiba cat mai putin de platit la reparatie si, mai mult, nu intinde uleiul pe jos pe care poate aluneca o ambulanta in misiune sau un motociclist. In tara mea de suflet "pilotul" care a intins uleiul pe jos, constient, este pasibil de cel putin amenda. 112 este un servici de URGENTA, si asta ar trebui invatat de mici copii.

Sa-ti povestesc si cum e in alte tari, in Canada, la serviciul 911 in mometul in care ai sunat, esti localizat si inainte sa povestesti, spre locul ala pleaza ambulanta, pompierii si politia. Daca nu e urgenta si se intorc din drum platesti si amenda si costurile de deplasare pana la momantul in care au ajuns, plus inapoi in pozitia "sand-by", in State, esti chestionat ca in Romania, ca astia-s mai eficienti, si serviciul SE PLATESTE. Intr-un caz cu ambulanta si stabilizare plus drumul la spital, scoti din buzunar pana pe la $2,000.

In cazul Romaniei, pentru fiecare telefon 112 care nu este o rugenta, as penaliza cu cate o suma modica, pana pe la 40% din salariu, si pe directorii din inspectoratul scolar.

Link to comment

Dacă circulai cu o viteză rezonabilă (cât mai aproape de viteza legală pe acel sector de drum) ai fi avut timp să reduci viteza și să eviți acea groapă nenorocită, iar dacă totuși ai fi dat în ea, puteai să oprești imediat în afară părții carosabile și nu după 1 km. Să înțeleg că aveai defecțiuni la sistemul de frânare ? Orice om normal după ce a dat într-o groapă mai mare oprește imediat autovehiculul să vadă ce avarii are.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.