Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere - revocare/anulare


s2drivers

Recommended Posts

Buna ziua,

As dori să știu dacă există vreo prevedere legală prin care Poliția Rutieră ar putea să-mi anuleze/revoce permisul de conducere în mod VOLUNTAR. Mai simplu, pot să merg să-mi predau permisul de conducere în mod voluntar? Menționez că nu am săvârșit niciuna din contravențiile prevăzute în OUG 195/2002 și nici nu am fost condamnat la vreo infracțiune pentru care să-mi poată fi anulat permisul de conducere. Știu că pare o situație bizară, dar vreau să știu dacă vreo prevedere  legală îmi permite acest lucru.

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Articolul 114
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;
c) abrogată;
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal.
e) permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă.
f) permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.
(2) Permisul de conducere se anulează şi în cazul în care titularul acestuia a decedat.

Link to comment

Buna seara,

Urmare a unei Hotarari Judecatoresti definitive, am primit amanarea aplicarii pedepsei cu un termen de supraveghere de 2 ani. Intrebarea mea este cum pot intra in posesia permisului ?  Ma pot prezenta cu un certificat de grefa la Politie pentru ridicare ?

Multumesc anticipat,

Toate cele bune!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.