Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot afla care este perioada de suspendare?


Gaju

Recommended Posts

Salut. Am o intrebare sau mai multe.pe data de 04.11.2015 mi-a fost suspendat drepul de a circula. Motivul?? "Nerespectare indicatii politist" asa scrie pe dovada. Mi-au fost solicitate actele etc etc am prezentat toate actele mai putin asigurarea masinii si cartonasul tin sa mentionez ca circulam cu dovada care o puteam prelungii. Asigurarea era expirata (masina de serviciu). Acum intrebarea mea este: unde scrie pe dovada aceea  de 15 zile  durata suspendarii?? Nu inteleg scrisul. va rog ajutatima. Din ce imi amintesc politistul mi-a zis 30 de zile dar ulterior  sefa mea a fost la politie sa ridice placutele de inmatriculare si spune ea ca am fost suspendat 60 de zile nu stiu ce sa fac am nevoie de permis/dovada. Asa imi castigam painea.am fost dat afara de la locul de munca din aceasta cauza. 

Link to comment
  • Marius changed the title to Cum pot afla care este perioada de suspendare?

Poate ai învățat ceva din asta, sigur ai făcut pe deșteptul cunoscând mai bine legislația decât polițiștii care asta fac zi de zi. Perioada de suspendare este după ce au trecut cele 15 zile. Ai avut cam multe de pierdut, loc de muncă și permis. Bravo tipic. 

Link to comment

Nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se sanctioneaza cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Exact asa scrie in lege.

Ori nu stie sefa ta ce perioada de suspendare ai primit, ori tu nu esti sincer si nu povestesti tot, e posibil sa mai existe si alta sanctiune.

Link to comment
  • 3 years later...

Salut. In legatura cu suspendarea unui permis de conducere eliberat de poliția română, suspendare pe teritoriul româniei. In august 2017 am fost prins cu peste 50km h peste viteza legală, automat mi au reținut permisul si suspendat dreptul de a conduce 90 de zile. Am depus congestie si astfel mi am recuperat permisul. Procesul s a încheiat în 20 mai 2019, cu hotare definitiva. Am pierdut. Normal ar trebui sa primesc acasa O înștiințare, ceva si sa ma duc la poliție sa predau permisul. Intre timp, în 2018 am plecat din tara iar la începutul anului 2019 mi am schimbat permisul românesc cu unul englezesc. Eu nu voi ajunge în țară pana in iarna 2019. Ce este de facut dupa ce voi primi acasa hotărârea definitivă? Permisul meu englezesc este valabil. Am verificat pe site ul englezilor. Va trebui sa predau acest permis englezesc in romania ? Suspendarea dreptului de a conduce se aplica doar pe teritoriul româniei?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.