Jump to content
POLITISTI.ro

E necesara identificarea RAR in acest caz?

Postare recomandată

Publicat

Salut.

Am o masina in leasing iar contractul de leasing e facut cu PFA-ul pe care-l detin. As vrea sa inchid acest PFA si sa trec contractul de leasing pe mine ca persoana fizica -> asadar un contract cu PFA Ionescu se transforma intr-un contract cu Ionescu. In talon e trecut acum PFA Ionescu la utilizator.

Stiti cumva daca mai e necesara identificarea RAR in acest caz?

Multumesc!

• Moderator
Publicat

Blomar

In primul rand nu poti inchide PFA-ul daca ai datorii (iar leasing-ul se incadreaza la aceasta categorie). Ca sa treci contractul de leasing pe persoana fizica, trebuie ca banca ori societatea de leasing sa accepte acest lucru, mai exact, persoana fizica sa indeplineasca conditiile impuse de creditor.

Publicat

Pai nu-l inchid cu datorii - transfer contractul pe persoana fizica intii si apoi il inchid :). Nu e clar cu RAR-ul insa - i-am sunat si nu stiu ce se face in cazul asta. Au zis sa intreb la Politie, dar suna ocupat continuu.

• Moderator
Publicat

Aaaa ... daca creditorul (ma refer la banca sau socetatea de leasing) accepta transferul, proprietarul autovehiculului ramane acelasi, nu se modifica decat utilizatorul.

Nu cred ca e nevoie sa mergi cu masina la RAR, intrucat nu se face transcrierea dreptului de proprietate.

Publicat

Contractul asta de leasing l-am preluat de la cineva, deci proprietarul (firma de leasing) nu se modificase nici atunci. Totusi a fost necesar sa merg la RAR pt identificare. Bine, asta a fost acum 2 ani, poate s-or mai fi schimbat reglementarile.

• Moderator
Publicat

Blomar, cine e proprietarul autovehiculului in certificatul de inmatriculare?

Publicat

este o cesiune de contract + novatie de debitor, totul se rezuma la acte. nu este nevoie de RAR decit la vinzarea masinii, ceea ce nue ste cazul tau. Nu uita sa preiei si debitele fata de firma d eleasing daca vrei sa inchizi PFA

• Moderator
Publicat

Eliberare certificat de înmatriculare în urma modificării unor date despre proprietar sau vehicul

Documente necesare :

1. cartea de identitate a vehiculului, cu modificările tehnice operate de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român”, original si copie;
  2. fişa de înmatriculare a vehiculului, vizată de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale, numai în cazul modificărilor care se referă la schimbarea domiciliului, sau, după caz, a reşedinţei, pentru cetăţenii străini, ori a sediului în cadrul aceluiaşi judeţ sau la schimbarea motorului cu altul de o capacitate cilindrică diferită;
  3. vechiul certificat de înmatriculare cu inspecţie tehnică valabilă;
  4. dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare;
  5. actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;
  6. alte acte necesare pentru clarificarea unor situaţii particulare.
Persoana juridică solicitantă a înmatriculării trebuie să depună la serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor competent, pe lângă documentele prevăzute şi acte care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea, sediul şi reprezentantul legal, în copie.
Publicat

Multumesc mult, Marius si Maxu08 - e clar acum, nu trebuie identificare la RAR.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.