Jump to content
POLITISTI.ro

Permis supendat in UK

evomacosoft

Recommended Posts

Buna seara, am o intrebare !

Am fost oprit intr-o seara de politia din UK , am fost dus la sectia de politie si acolo am fost pus sa suflu in aparatele lor. Nu am reusit asta , am fost judecat si am ramas cu foaia asta.

Sunt acuzat ca am refuzat probele biologice. 

12287238_1098633440156440_175279671_o.jp

Sunt curios , mergand in romania eu mai am permis sau nu ?

Tin sa spun ca eu inca am permisul in buzunar si mi s-a spus la curte sa intreb in Romania daca il mai am !

Ei nu au putut sa ma lamureasca !

Sa le luam pe rand:

1. Nu puteti conduce pentru 18 luni in UK. Mai mult, daca vreti sa conduceti din nou, trebuie sa ii sunati pe cei de la DVLA si va explica cum trebuie sa procedati mai departe.

Daca sunteti prins la volan in aceste 18 luni, sau dupa ele, dar fara permis, riscati sa fiti arestat si trimis in instanta din nou. 

2. Pentru ceea ce ati expus dvs mai sus, nu sunteti "disqualified" imediat si pentru 18 luni. Povestea este clar mai lunga dar ati omis cateva "detalii".

3. Va sugerez sa nu conduceti in Romania. Acceptati consecintele actiunilor dumneavoastra si nu incercati sa fentati sistemul.

4. Mai multe informatii despre pedeapsa aici: https://www.gov.uk/driving-disqualifications/overview

• Upvote 2
  • Moderator

Poliţia Română (iar Poliţia Rutieră e o structură a acesteia) NU mai eliberează permise de conducere încă din 2002 (de mai bine de 13 ani).

10 minutes ago, Marius said:

Poliția Română (iar Poliția Rutieră care e o structură a acesteia) NU mai eliberează permise de conducere încă din 2002 (mai bine de 13 ani).

Probabil este eliberat de SRPCIV ...nu are importanta , banuiesc ca ai idee unde a fost eliberat. Eu astept un raspuns la intrebarea mea !.

Am sau nu am in romania PERMIS !

• Downvote 3

Apreciez ca e foarte important sa primiti raspunsul dar rabdarea e o virtute. Faptul ca imi scrieti aici cat si in privat pentru a va raspunde mai repede nu ma face sa ma grabesc.

Daca nu va convine termenul de raspuns, sau raspunsul dat sunteti liber sa intrebati in alte "locuri" pe internet. Nici colegii de forum si nici eu, nu avem vreo obligatie sa raspundem intr-un anumit termen sau sa raspundem defel.

Permisul respectiv pe care dumneavoastra inca il aveti trebuia ridicat in momentul in care erati in instanta. Daca s-a intamplat asta sau nu (si din ce cauza) este o alta problema.

Avand in vedere ca acel permis trebuia sa fie ridicat si pe urma trimis la autoritatea care a emis permisul (impreuna cu motivul pentru care v-a fost suspendat) dumneavoastra nu ati avea alt permis pentru a conduce in Romania. Deci in Romania ati conduce fara permis.

Mai mult, la nivelul Uniunii Europene exista o conventie prin care statele membre s-au gandit la situatiile de genul acesta.

Va sugerez sa cititi articolul 65 din linkul de mai jos (unde se explica ceea ce v-am spus mai sus):

http://www.legislation.gov.uk/ukpga/2003/32/contents

• Upvote 5