Jump to content
POLITISTI.ro

Dacă renunţ la Academie mai pot susţine admitere?

Postare recomandată

Publicat

Salutare! Am fost admis la Academia de politie Al. I. Cuza specializarea drept si am realizat ca nu mi se potriveste aceasta specializare. Din cate am inteles nu se poate ca un student de la Drept sa treaca la O.S.P. . Daca renunt la studii este posibil sa mai dau admitere anul urmator la specializarea O.S.P. ? Multumesc!

Publicat

Nu renunța man, probabil ai muncit foarte mult să ajungi acolo și acum vrei sa dai cu piciorul? 

Daca renunți trebuie să plătești cheltuielile de școlarizare pentru perioada în care ai fost student și apoi nu te oprește nimeni sa dai iar admiterea dar nu te sfătuiesc sa renunți. La SAPVLC am avut și eu un coleg anul trecut care după câteva luni s-a hotărât să renunțe și acum regretă enorm decizia de luată în acel moment. 

• Membru
Publicat

Din cate am auzit, cei de la drept isi aleg arma in anul 4 in functie de medie. Asa ca daca esti la drept ai sanse sa lucrezi la jandari sau pompieri chiar daca tu te-ai gandit ca vei lucra in Politie. 

Probabil asta il nemultumeste pe el si pe multi altii de la drept.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Omule, nu te lăsa! Unii se chinuie cu anii să ajungă acolo iar tu te gândești că nu ești sigur dacă ți se potrivește? Stai liniștit că deodată ce ai intrat în sistem, trebuie să ai răbdare că probabil se mai pot face schimbări în timp...

Publicat

Vreau sa știu dacă mai poți sa susții admiterea in cazul in care părăsești instituția.  Oricum nu cred ca o sa renunț. E destul de complicat acum. Acum vreau sa știu mai mult așa de curiozitate. :)

Publicat

Anul acesta am fost admis la Academia de poliție specializarea Drept. Am realizat ca nu mi se potrivește aceasta specializare, deoarece nu vreau sa fiu îngropat in legi si sa lucrez ca jurist. Comandanții ne-au spus ca nu se poate trece de la Drept la O.S.P. . Dacă încetez studiile pot sa dau iar admiterea la O.S.P. ? Mulțumesc!

• Marius a modificat titlul în Dacă renunţ la Academie mai pot susţine admitere?
  • Moderator
Publicat

Nu ştiu ce v-au spus "deştepţi" ăia de "comandanţi", dar după cum se vede v-au speriat rău.

• Moderator
Publicat

Caută în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere al Academiei şi verifici dacă există vreo prevedere în acest sens.

Publicat

Am căutat si nu exista o astfel de prevedere. A zis un comandant ca dacă ești exmatriculat poți sa susții iar admiterea. Dar dacă încetezi studiile se aplica tot aceasta procedura?

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

Probabil se poate.Cand renunti la studii practic tot exmatriculat vei fi.Acum nu stiu in ce masura plata cheltuielilor ar afecta posibilitatea de a candida din nou.Totusi daca tot v-au dat sansa asta , sa va refaca profilarea la sfarsitul anului universitar, mai bine tragi putin sa ai medie de orice altceva in afara de vestita 206 :naughty:, decat sa dai admiterea din nou si sa pierzi un an aiurea.

Modificat de BogdanAlx

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.