Jump to content
POLITISTI.ro

Dacă renunţ la Academie mai pot susţine admitere?


zek123

Recommended Posts

Salutare! Am fost admis la Academia de politie Al. I. Cuza specializarea drept si am realizat ca nu mi se potriveste aceasta specializare. Din cate am inteles nu se poate ca un student de la Drept sa treaca la O.S.P. . Daca renunt la studii este posibil sa mai dau admitere anul urmator la specializarea O.S.P. ? Multumesc!

Link to comment

Nu renunța man, probabil ai muncit foarte mult să ajungi acolo și acum vrei sa dai cu piciorul? 

Daca renunți trebuie să plătești cheltuielile de școlarizare pentru perioada în care ai fost student și apoi nu te oprește nimeni sa dai iar admiterea dar nu te sfătuiesc sa renunți. La SAPVLC am avut și eu un coleg anul trecut care după câteva luni s-a hotărât să renunțe și acum regretă enorm decizia de luată în acel moment. 

Link to comment
 • Member

Din cate am auzit, cei de la drept isi aleg arma in anul 4 in functie de medie. Asa ca daca esti la drept ai sanse sa lucrezi la jandari sau pompieri chiar daca tu te-ai gandit ca vei lucra in Politie. 

Probabil asta il nemultumeste pe el si pe multi altii de la drept.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Cei de la drept nu isi aleg arma in anul 4 in functie de medie.Incadrarea  studentiilor de la drept care sunt anul 4 se va face pe compartimentul juridic ,IGPR, iar la  cei de anul 3 vor exista si cateva locuri la IGAV si la IGI.Problema este la anul doi  pentru ca profilarea pe arme s-a facut in anul intai dupa media de la admitere,cei cu ultimele medii ajungand la jandarmi.Acum au constatat ca au gresit facand astfel profilarea si o sa se faca din nou la sfarsitul anului universitar(cred) dupa media pe cei doi ani de studiu.Astfel se va proceda si la anul I Drept unde profilarea s-a facut in acelasi mod.

La publicarea locurilor pentru specializarea drept era mentionat faptul ca din numarul de locuri scoase pentru admiterea din 2013,2014 si 2015 cateva o sa fie repartizate la jindari,pompieri,DRPCIV,SPP,IGI,IGAv.

Zek 123 te sfatuiesc sa nu renunti si sa inveti foarte bine pentru ca in anul doi sa nu ai surpriza ca o sa te trezesti la grupa 206(jindari).

 • Upvote 5
Link to comment

Omule, nu te lăsa! Unii se chinuie cu anii să ajungă acolo iar tu te gândești că nu ești sigur dacă ți se potrivește? Stai liniștit că deodată ce ai intrat în sistem, trebuie să ai răbdare că probabil se mai pot face schimbări în timp...

Link to comment

Vreau sa știu dacă mai poți sa susții admiterea in cazul in care părăsești instituția.  Oricum nu cred ca o sa renunț. E destul de complicat acum. Acum vreau sa știu mai mult așa de curiozitate. :)

Link to comment

Anul acesta am fost admis la Academia de poliție specializarea Drept. Am realizat ca nu mi se potrivește aceasta specializare, deoarece nu vreau sa fiu îngropat in legi si sa lucrez ca jurist. Comandanții ne-au spus ca nu se poate trece de la Drept la O.S.P. . Dacă încetez studiile pot sa dau iar admiterea la O.S.P. ? Mulțumesc!

Link to comment
 • Marius changed the title to Dacă renunţ la Academie mai pot susţine admitere?
 • Moderator

Caută în Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere al Academiei şi verifici dacă există vreo prevedere în acest sens.

Link to comment

Am căutat si nu exista o astfel de prevedere. A zis un comandant ca dacă ești exmatriculat poți sa susții iar admiterea. Dar dacă încetezi studiile se aplica tot aceasta procedura?

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Member

Probabil se poate.Cand renunti la studii practic tot exmatriculat vei fi.Acum nu stiu in ce masura plata cheltuielilor ar afecta posibilitatea de a candida din nou.Totusi daca tot v-au dat sansa asta , sa va refaca profilarea la sfarsitul anului universitar, mai bine tragi putin sa ai medie de orice altceva in afara de vestita 206 :naughty:, decat sa dai admiterea din nou si sa pierzi un an aiurea.

Edited by BogdanAlx
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.