Jump to content
POLITISTI.ro

Mi-e frică să mai ies din casă. Ce pot face?

Postare recomandată

Publicat

După cum am scris și în titlu, mi-e frică să mai ies din casă. Ieri, mă plimbam cu un prieten pe o stradă, destul de populată, pe la ora 20:30, cu aproximație. Ne-au oprit trei băieți, unul de etnie rromă, spunând "v-am zis că vă prind odată și odată". Unul din ei l-a lovit pe prietenul meu, acesta a ripostat și el, lovindu-l pe el, după care a fugit. L-au prins și l-au bătut în mijlocul străzii. Totul s-a încheiat când o mașină i-a claxonat pentru că mai avea puțin și îi călca. Eu am fugit și ei au venit după mine. Am intrat într-un magazin, au intrat și ei, și am primit un pumn pe la spate (în magazin) după care au ieșit, spunând "Nu plecăm de aici, stăm toată noaptea dacă e nevoie până ieși". Am luat un taxi și am reușit să ajung întreg acasă.  

M-am interesat și am aflat cine sunt dar nu știu ce vor, pur și simplu caută scandal și mi-au promis că ne "omoară" dacă ne prind pe amândoi. Acum întrebarea mea e : ce e de făcut ? Sunt pacifist, pe lângă faptul că nu încurajez violența, nu mă pot bate cu ei și sunt conștient de faptul că odată și odată tot o să mă prindă singur pe stradă. Am vrut să merg la poliție dar cineva mi-a spus că degeaba, că la astfel de bătăi, poliția nu are ce să facă și dacă nu am scos certificat medico-legal sau n-am vreun martor, nu am ce face si o sa inrautatesc situatia pentru ca o sa ii enervez si mai tare. Mi-e frică să mai merg la școală (am 17 ani) și sunt disperat, ce ar trebui să fac ? Nu vreau să vorbesc nici cu părinții, încă, deoarece o să spună că intru în probleme aiurea, dar EU n-am făcut nimic.

Am niște conversații în care o persoană mi-a spus cine sunt și că vor să mă bată și etc, dar nu cred că va putea fi considerat un instrument de ajutor..

*Inca ceva, cel de etnie rroma e cel care cauta scandal, dar este romanizat si cunoaste foarte multa lume in orasul meu si are relatii, si din cauza asta imi e foarte frica.*

• Moderator
Publicat

Mergi la poliție și depune plângere împotriva indivizilor care te-au agresat.

• Moderator
Publicat

Explică-le şi povesteşte-le părinţilor tăi despre această problemă. Asta e tot ce trebuie să faci pentru început. Iar cu timpul, ar trebui să încerci să-ţi schimbi anturajul, obiceiurile şi îndeletnicirile.

Publicat

Mulțumesc de răspunsuri.

Cătălin, nu cred că e vorba de anturaj aici. Am numai doi prieteni apropiați care sunt la locul lor și nu caută scandal și evită problemele. Nu am avut antecedente de genul acesta in trecut, niciodata.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.