Jump to content
POLITISTI.ro

Mi-e frică să mai ies din casă. Ce pot face?


nicablue

Recommended Posts

După cum am scris și în titlu, mi-e frică să mai ies din casă. Ieri, mă plimbam cu un prieten pe o stradă, destul de populată, pe la ora 20:30, cu aproximație. Ne-au oprit trei băieți, unul de etnie rromă, spunând "v-am zis că vă prind odată și odată". Unul din ei l-a lovit pe prietenul meu, acesta a ripostat și el, lovindu-l pe el, după care a fugit. L-au prins și l-au bătut în mijlocul străzii. Totul s-a încheiat când o mașină i-a claxonat pentru că mai avea puțin și îi călca. Eu am fugit și ei au venit după mine. Am intrat într-un magazin, au intrat și ei, și am primit un pumn pe la spate (în magazin) după care au ieșit, spunând "Nu plecăm de aici, stăm toată noaptea dacă e nevoie până ieși". Am luat un taxi și am reușit să ajung întreg acasă.  
 
 M-am interesat și am aflat cine sunt dar nu știu ce vor, pur și simplu caută scandal și mi-au promis că ne "omoară" dacă ne prind pe amândoi. Acum întrebarea mea e : ce e de făcut ? Sunt pacifist, pe lângă faptul că nu încurajez violența, nu mă pot bate cu ei și sunt conștient de faptul că odată și odată tot o să mă prindă singur pe stradă. Am vrut să merg la poliție dar cineva mi-a spus că degeaba, că la astfel de bătăi, poliția nu are ce să facă și dacă nu am scos certificat medico-legal sau n-am vreun martor, nu am ce face si o sa inrautatesc situatia pentru ca o sa ii enervez si mai tare. Mi-e frică să mai merg la școală (am 17 ani) și sunt disperat, ce ar trebui să fac ? Nu vreau să vorbesc nici cu părinții, încă, deoarece o să spună că intru în probleme aiurea, dar EU n-am făcut nimic.
 
 Am niște conversații în care o persoană mi-a spus cine sunt și că vor să mă bată și etc, dar nu cred că va putea fi considerat un instrument de ajutor..

*Inca ceva, cel de etnie rroma e cel care cauta scandal, dar este romanizat si cunoaste foarte multa lume in orasul meu si are relatii, si din cauza asta imi e foarte frica.*

Link to comment
  • Moderator

Explică-le şi povesteşte-le părinţilor tăi despre această problemă. Asta e tot ce trebuie să faci pentru început. Iar cu timpul, ar trebui să încerci să-ţi schimbi anturajul, obiceiurile şi îndeletnicirile.

Link to comment

Mulțumesc de răspunsuri.
 

Cătălin, nu cred că e vorba de anturaj aici. Am numai doi prieteni apropiați care sunt la locul lor și nu caută scandal și evită problemele. Nu am avut antecedente de genul acesta in trecut, niciodata.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.