Jump to content
POLITISTI.ro

Ma tem pentru siguranta mea & a prietenilor.


AndreiCristian

Recommended Posts

Salut, sunt civil, mai am putin si implinesc 18 ani si ma gandesc sa iau masuri serioase in ce priveste prevederea atacurilor de orice fel. Stiu ca Romania nu e o tara in care se intampla des incidente de genul, dar niciodata nu poti sa fii sigur de asta. M-am "documentat" pe net, am gasit o goraza de ghiduri cu "ce sa faci in caz de", am mai gasit cateva site-uri prin care pot sa-mi fac o idee despre ce pot sa achizitionez si ce nu pot, dar tot sunt de parere ca nu stiu destule, asa ca daca nu va deranjeaza sa raspundeti la urm. intrebari...

-ce fel de vesta antiglont ar fi cel mai recomandata pentru un civil ca mine? se ia in considerare faptul ca nu vreau sa iasa in evidenta prin haine dar sa ma si protejeze de gloante de calibru mai mare, de exemplu cel al armelor de asalt.

-din moment ce o sa imi iau permisul de port arma, pot sa detin arme letale pentru autoaparare? in czuri de genul : omori sau esti omorat, sau imobilizezi, niciodata nu mi-a placut ideea de a ucide sau chiar de a ranii pe cineva. ca si persoana fizica, zic.

-am strabism si canal optic nefuctional pe un ochi, dar totusi celalalt ochi face treaba pentru amandoi(verdictul doctorului oftalmolog), adica vad ca orice persoana normala, am orizontul la fel de deschis ca restul oamenilor care nu au complicatii. asta ar putea sa fie o problema la examenul oftalmologic?

-cum pot sa prezic o situatie din aceasta? deja am auzit zvonuri ca membrii ai IS sunt in Romania si pun la cale ceva, eu stau in capitala deci am toate motivele sa cred ca sunt in pericol, din moment ce frecventez prin zone publice aglomerate.

V-as ramane extrem de recunoscator daca mi-ati raspunde la intrebari.

 

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 5 ore, AndreiCristian a scris:

-ce fel de vesta antiglont ar fi cel mai recomandata pentru un civil ca mine? se ia in considerare faptul ca nu vreau sa iasa in evidenta prin haine dar sa ma si protejeze de gloante de calibru mai mare, de exemplu cel al armelor de asalt.

Vestele antiglonţ nu pot fi achiziţionate de către civili în ţara noastră.
Nişte "deştepţi" (cel mai probabil colonei cu mentalităţi comuniste) au introdus vestele antiglonţ în categoria "produselor militare" şi drept urmare, acestea se regăsesc pe lista cu produse militare supuse regimului de control. În consecinţă, conform OUG 158/1999 privind regimul de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni cu produse militare, republicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 601 din 26 septembrie 2013, un civil NU îşi poate achiziţiona o vestă antiglonţ cu un nivel de protecţie balistică serios.

în urmă cu 5 ore, AndreiCristian a scris:

-din moment ce o sa imi iau permisul de port arma, pot sa detin arme letale pentru autoaparare? in czuri de genul : omori sau esti omorat, sau imobilizezi, niciodata nu mi-a placut ideea de a ucide sau chiar de a ranii pe cineva. ca si persoana fizica, zic.

De asemenea tot datorită unor viziuni învechite, conform legii, în România un civil nu poate obţine permis pentru o armă letală pentru autoapărare.

Aşa că, pe cale de consecinţă celelalte întrebări nu-şi mai au rostul.

  • Upvote 1
Link to comment

Legat de ultimul punct, sa prezici cand/daca un atentat va avea loc e dificil (putin spus) si pentru cei care au aceasta menire zi de zi si care au access prin specificul muncii lor la informatii la care multi dintre noi nu avem. Nu stiu zvonurile alea de unde le-ai auzit dar nu uita ca sunt exact ceea ce ai spus: zvonuri. Legat de probabilitatea ca membrii unei celule teroriste sa se afle pe teritoriul tarii noastre, ea exista. Probabilitatea asta depinde de mai multi factori si sincer exista destul de putine sanse ca tu, ca civil in situatia de fata, sa o poti schimba.

Sfatul meu este sa inveti notiuni de baza de prim ajutor (sunt bune nu doar in eventualitatea unui atac terorirst). Mai mult fara a comenta sau a incerca sa comentez/cataloghez eficienta/atributiile SRI, la ei pe site exista nivelul national de alerta terorista curent precum si alte informatii de baza.

In final daca tot esti nelinistit ai doua linkuri aici:

1. https://www.sri.ro/ghid-de-autoprotectie.html#ghid3 

2.https://www.gov.uk/government/publications/recognising-the-terrorist-threat/recognising-the-terrorist-threat (-in engleza-desi este pentru o alta tara, indicatiile si principiile se aplica si in Romania)

  • Upvote 2
Link to comment
  • 8 years later...

Salut! Am o problema...

O persoana mi-a "confiscat" un cuţit pe care îl purtam la mine pentru apărare din cauza ca îmi era frica de el, nu l-am scos la vedere și nici nu știu de unde o aflat de el... el e mai golanas și știu ca sare la bătaie. aveam și o replica airsoft m4 electrica și vroia sa o ia și pe aia... da nu era la portul meu ci acasă. El acum știe unde stau și îmi este frica ca o întra peste mine sau familia mea și cine știe ce ne-ar putea face... dă-mi te rog un sfat ce sa fac, sa sun politia sau ...

PS. Eu am 16 ani,am voie sa folosesc pusca airsoft pt legitima apărare? El are 17 ani are forță de la baloti, ma omoară şi cu mana goala și faza ii ca ii "prieten" cu politia de la mine din oraș... cu parintii nu pot vorbi , imi este frica de reactia lor... 

as dori ca cineva sa ma poata consilia in privat pe retelele de socializare ( Lungu Emanuel Andrei ) is usor de gasit , am poza in uniforma militara... 

Link to comment
  • Moderator

@Lungue ai omis să citeşti Regulamentul acestui website, în care e precizat destul de clar faptul că: "Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore ce au obţinut calitatea de membru al forumului.".
Asta înseamnă că minorilor nu le este permis să-şi înregistreze cont de utilizator şi să posteze pe forum. Dacă ai întrebări, le poţi adresa părinţilor sau tutorelui. Ei pot să vină şi să-şi facă cont aici ,după care să stea de vorbă cu poliţiştii.
În consecinţă contul de utilizator va fi blocat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.