Jump to content
POLITISTI.ro

Problemă cu un autovehicul proprietate personală înscris în România

VictorL

Recommended Posts

Bună seara dragi colegi,

Mă adresez cu o speţă în faţa voastră cu speranţa că mă veţi putea ajuta.

În luna aprilie a anului 2012, am achiziţionat de la un "prieten" un autovehicul.

Am avut doar dreptul de folosinţă a acestuia până la finalul lunii iunie, când a expirat poliţa RCA a acestuia, după care s-a întocmit contractul de vânzare-cumpărare între părţi.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost făcut între mama acestuia şi tatăl meu. (ştiţi povestea cu asigurările)

Mi-a fost dat fiscalul de la primărie şi adevernţa ANAF cum că nu a fost recuperată taxa pentru autoturismul în speţă.

Respectivul, a acţionat statul în judecată în anul 2013 în vederea recuperări contravalorii taxei auto. În luna septembrie a anului 2015, acesta a intrat în posesia sumei de bani respective, fără a-mi aduce la cunoştinţă acest aspect.

Aflându-mă în situaţia de a vinde autoturismul în cauză, în urma eliberări adeverinţei de către ANAF, am constatat că taxa a fost recuperată.

Ce pârghii aş avea împotriva acestuia?
Ce ar fi de făcut în afara de a plăti din nou taxa auto de către viitorul proprietar?
Mai cunoaştei cazuri de genul? Cum s-au soluţionat? Care au fost paşii de urmat?

Vă întreb întrucât sunt în necunoştinţă de cauză.

Vă mulţumesc!

Edited by VictorL