Jump to content
POLITISTI.ro

Problemă cu un autovehicul proprietate personală înscris în România

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Bună seara dragi colegi,

Mă adresez cu o speţă în faţa voastră cu speranţa că mă veţi putea ajuta.

În luna aprilie a anului 2012, am achiziţionat de la un "prieten" un autovehicul.

Am avut doar dreptul de folosinţă a acestuia până la finalul lunii iunie, când a expirat poliţa RCA a acestuia, după care s-a întocmit contractul de vânzare-cumpărare între părţi.

Contractul de vânzare-cumpărare a fost făcut între mama acestuia şi tatăl meu. (ştiţi povestea cu asigurările)

Mi-a fost dat fiscalul de la primărie şi adevernţa ANAF cum că nu a fost recuperată taxa pentru autoturismul în speţă.

Respectivul, a acţionat statul în judecată în anul 2013 în vederea recuperări contravalorii taxei auto. În luna septembrie a anului 2015, acesta a intrat în posesia sumei de bani respective, fără a-mi aduce la cunoştinţă acest aspect.

Aflându-mă în situaţia de a vinde autoturismul în cauză, în urma eliberări adeverinţei de către ANAF, am constatat că taxa a fost recuperată.

Ce pârghii aş avea împotriva acestuia?
Ce ar fi de făcut în afara de a plăti din nou taxa auto de către viitorul proprietar?
Mai cunoaştei cazuri de genul? Cum s-au soluţionat? Care au fost paşii de urmat?

Vă întreb întrucât sunt în necunoştinţă de cauză.

Vă mulţumesc!

Modificat de VictorL
  • Moderator
Publicat

Singura posibilitate d.p.d.v. legal e să-l acţionezi în judecată pe fostul proprietar. 

Publicat

Da, ok. Si ce as putea sa invoc?
Care articol/alin/teza din care lege? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.