Jump to content
POLITISTI.ro

Avansare după concediul de creștere copil


OanaCh

Recommended Posts

Bună ziua.

Sunt subinspector de poliție la un Inspectorat județean din iulie 2010 (data terminării Academiei de Poliție). Pe 16 ianuarie 2013 am intrat în concediu de maternitate, iar în mai 2013 în concediu creștere copil. Am revenit la muncă în 2 martie 2015, iar în 2 septembrie 2015 am intrat din nou în concediu de maternitate, născând cel de-al doilea copil în 18 septembrie. Am fost evaluata profesional pe perioadele iulie-dec 2010, dec 2010-dec 2011, dec 2011-dec 2012 si martie - sept 2015.

Cei de la resurse umane nu doresc sa îmi întocmească documentația pentru avansare la termen acum motivând că nu am 4 ani împliniți și că nu am evaluări pe anii 2013 și 2014. Menționez ca nu am fost evaluată pe perooada 1 dec 2012 - 16 ianuarie 2013 întrucât s-a considerat că am lucrat prea puțin și am fost și în concediu de odihnă două săptămâni.

Este corectă decizia lor? Ce pot face în cazul în care nu procedează corect?

Link to comment
  • Moderator

Din cate stiu, trebuie sa ai vechimea efectiva (facand suma zilelor lucrate sa ai cei 4 ani) si nu ani calendaristici.

Cat despre evaluarea profesionala, chestiunea este discutabila si interpretabila, intrucat nu se precizeaza ca trebuie sa ai evaluarea pentru o perioada de x luni, ci doar calificativul minim.

  • Upvote 1
Link to comment

Art. 16. - (1) Pentru obtinerea gradului profesional urmator politistul trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa aiba implinit stagiul minim in gradul profesional detinut sau sa il implineasca in cursul anului calendaristic respectiv;

b) sa fi fost apreciat pe intreaga perioada a stagiului minim in grad cu calificativul de cel putin «bine». Anii in care politistului i s-au acordat calificative inferioare acestuia sau nu a fost evaluat nu intra in calculul stagiului minim in grad.

Iti lipsesc niste calificative in anii de concediu.

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.