Jump to content
POLITISTI.ro

Masina furata prin amenintare


luciana

Recommended Posts

Buna ziua. Este pentru prima data cand apelez la dumneavoastra. Mi s-a furat masina acum 1 an jumate si de atunci sunt amenintata. Sa va spun cu inceputul; eu am o masina ieftina(sa ii spunem masina nr. 1), cu care am fost implicata intr-un accident. Cel care m-a lovit mi-a platit despagubiri pentru a cumpara una noua, prima fiind foarte avariata si eu avand nevoie sa circul zilnic, am achizitionat masina nr.2(care e acelasi model cu prima). 

Am circulat cu masina nr.2 pana cand mi s-au luat numerele de catre politie caci nu aveam asigurare de 2 zile la acel moment. In tot acest timp reparasem si masina nr.1 dar o tineam in garaj. Ca sa pot circula, am facut asigurare masinnii nr.1, urmand sa platesc si amenda pt nr.2 si sa rjdic numerele. Toate bune pana acum. Am fost sa iau si numerele, dar avand deja asigurare pe masina nr.1 am decis sa o folosesc pe aceasta si sa o tin pe cea de-a doua in curte. 

De aici incepe cosmarul. Eu si sotul meu ne-am imprietenit cu un vecin taximetrist, cu care am facut si sarbatorile impreuna. El s-a oferit sa ne tina masina la el in curte, deoarece noi nu dispunem de foarte mult loc si ne cam incurca intrarea. Am cazut de acord sa o tina pana expira asigurarea celeilalte. Cand a venit timpul sa luam masina inapoi, ne-a zis ca a vandut-o de mult, inca de cand am lasat-o la el. A zis ca a avut datorii si a vandut-o dar fara acte, caci actele(contractul de vanzare-cumparare, cartea masinii cat si o dublura la chei) sunt la mine. Normal ca ne-am cerut masina inapoi sau banii pe ea. Atunci a trecut la amenintari si noi am vrut sa mergem la politie. Am aflat ca el ca si taximetrist facea comisioane pentru un clan mafiot. Acestia ne-au terorizat sa nu depunem plangere. 

Stiu ca aici am gresit eu ca nu m-am dus la politie dar am un copilas bolnav care e imobilizat la pat si nu am vrut sa ii risc siguranta. Am fost amenintati ca ni se da foc noaptea si daca nu era copilul la mijloc sigur apelam la autoritati.

De atunci a trecut aproximativ un an jumate. Masina am vazut-o de mlte ori in oras. Eu nu am semnat nimic, deci nu exista un contract de vanzare-cumparare. Cand am platit impozitul, masina inca figureaza pe numele meu. Problema e ca masina nr.1 a inceput sa cedeze si am tot investit in ea. E buna de fier vechi acum. Eu am nevoie de masina zilnic pentru baiat. Acum nu imi permit una noua. 

Daca vad iar masina in oras o pot lua? Fara plangere ma refer. Fiind a mea si avand cheile o pot lua pur si simplu? 

Barbatul care ne-a furat, este acum cercetat penal alaturi de cei din clan pentru constituire de grup infractional si se afla in arest la domiciliu, in asteptarea sentintei.  

Stiu ca fiind si el si "sefii" lui anchetatti, nu vor risca sa ne faca ceva acum, dar mi-e teama de o razbunare cand se vor linisti apele.

Curiozitatea mea este: pot recupera masina fara sa fac plangere? Nu vreau sa am de-a face cu clanuri si amenintari. Vreau doar masina, fara sa ii fac rau. Repet, avand baiatul imobilizat la pat, imi este teama. Daca eram doar eu si sotul era altceva.

Ce ma sfatuiti sa fac? Caut cea mai buna varianta, fara a ne pune in pericol. Astept niste sfaturi si pareri. Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să depui plângere, nu îţi faci dreptate singură. Pentru asta există autorităţi şi singura modalitate legală este să depui plângere. 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Moderator

Dacă îți iei singură mașina din oraș, riști să fii acuzată de furt. Motivul ți-l dă Codul Penal. Oricum, povestea ta mi se pare cam dubioasă, e cam cusută cu ață albă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.