Jump to content
POLITISTI.ro

Ministrul de interne Petre Tobă


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

Vă propun să strângem si să discutăm aici despre mandatul în functia de ministru de interne a Chestorului general de politie Petre Tobă.

Primul ministru desemnat Dacian Ciolos a anuntat cu câteva minute în urmă că propunerea sa pentru functia de ministru al internelor este chestoul Petre Tobă.

Dacă e bine sau rău, timpul o va demonstra. Cert este că asistăm la o premieră (din câte stiu eu, sper să nu gresesc), e prima oară când un politist este numit ministru, după '89.

 • Upvote 1
Link to comment

Uitati ce zice presa:

Pete Tobă este varianta lui Dacian Cioloş pentru Minsterul de Interne.

Tobă a fost numit de la începutul anului 2009 în fruntea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Acesta şi-a început cariera în MAI în 1990, în timpul guvernării Năstase, 2000-2004, deţinând primele funcţii importante: adjunct al Directorului General şi şef al Direcţiei Poliţiei de Sigurantă Publică din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În perioada 2005-2009, a fost numit, iniţial Director general adjunct al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ulterior adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Link to comment
 • Member

Excelent, avem ministru de interne singurul inspector general din istoria IGPR care a fost incadrat direct. :) E primul politist care devine ministru de interne, deci sa speram la mai bine.

Link to comment

Problema nu este că este angajat direct. Chiar și absolvent al Academiei apare o problemă. Câți polițiști cunoașteți care după 10 ani de experiență au ocupat o funcție de conducere la nivel înalt?  ” în timpul guvernării Năstase, 2000-2004, deţinând primele funcţii importante: adjunct al Directorului General şi şef al Direcţiei Poliţiei de Sigurantă Publică din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”. Nu cumva este aceeași persoană cu șeful I.G.P.R. a cărui nume apare în dosarul Duicu în legătură cu numirea unui anume Ponea pe o funcție de conducere în I.G.P.R.? Și nu este vorba de prea cinstitele guverne Năstase și Ponta? Întrebările sunt retorice.                                                                                                                                                                                                              P.S. Stimate moderator, nu este vorba de primul polițist numit ministru de interne după 1989. Primii miniștri de interne după decembrie 1989 au provenit din vechea miliție rebotezată poliție. Așa că .... Asta dacă te interesează și nu cumva ai deschis topicul doar pentru a sonda (și eventual să încerci influențarea ) opiniilor. Posibilitate pe care nu o exclud având în vedere numărul de postări.

Edited by puiu100
 • Downvote 5
Link to comment

Asa se numesc ne-absolventii unei scoli de politie? Politisti?

Sau daca ai o pila care te face sef peste sefi in Politie, esti automat politist? :)

Nu s-a tarat prin santuri ca voi, nu a luat-o de jos, din strada ca sa ajunga unde este acum..

Este absolvent al Facultatii de Mașini și Utilaje pentru Construcții, Institutul de Construcții București (1989) și Facultatii de Drept din cadrul Academiei de poliție ”A. I. Cuza” (2000).

Spoiler

Petre Tobă s-a născut la 18 iunie 1964. A absolvit Facultatea de Mașini și Utilaje pentru Construcții, Institutul de Construcții București (1989) și Facultatea de Drept din cadrul Academiei de poliție ”A. I. Cuza” (2000). A urmat un curs postuniversitar în ”Mecanisme valutare și fiscale internaționale” la Academia de Studii Economice (1999). A absolvit cursuri masterale în ”Securitate și apărare națională” (2007), postuniversitare în ”Securitate și buna guvernare” (2010) și doctorale în ”Științe militare și informații” (2011), în cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”. A obținut specializarea pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici (2011).

A fost ofițer operativ de poliție la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) (1990-1994), șef birou la Secția 8 Poliție — DGPMB (1994-2000), șef al Secției nr.10. Poliție — DGPMB (2000-2002), șef al Direcției Generale de Evidență Informatizată a Persoanei, Sector 1 (2002-2003), adjunct al directorului general și șef al Direcției Poliției de Siguranță Publică din cadrul DGPMB (2003-2004), prim — adjunct director general al DGPMB (2004-2005), director general adjunct al DGPMB (2005-2007), adjunct al inspectorului general al Poliției Române (2007-2009), inspector general al Poliției Române (2009-2010), secretar general adjunct al Ministerului Administrației și Internelor (2011-2012), secretar de stat, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică (martie-mai 2012).

Din mai 2012, a deținut funcția de inspector general al Poliției Române. Din 11 martie 2015, chestorul general Petre Tobă deține și rangul de secretar de stat, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care șeful Poliției Române primește acest rang, fiind numit de premier.

A fost distins cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, Ordinul ”Bărbăție și Credință” în grad de Ofițer, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, Crucea pentru merit Clasa II — acordată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Semnul onorific ”În Serviciul Patriei pentru Ofițeri” pentru 15 ani de activitate și rezultate meritorii, Semnul onorific ”În Serviciul Patriei pentru Ofițeri” pentru 20 ani de activitate și rezultate meritorii, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, Emblema de Onoare a Statului Major General al Ministerului Apărării Naționale, Placheta de onoare a Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Sursa: Agerpres

 

 • Upvote 1
Link to comment

Politia este singura institutie, dintre celelalte institutii cu atributii in vederea punerii in aplicare a prevederilor NCP NCPP, care nu a cerut nimic la intrarea acestora in vigoare(logistica, resursa umana, finante, etc.) spunand ca are de toate. Deci, trageti si voi concluziile ce ne asteapta.

 • Upvote 5
Link to comment

A fost distins cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, Ordinul ”Bărbăție și Credință” în grad de Ofițer, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Ofițer, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Cavaler, Crucea pentru merit Clasa II 

Curios cum a facut sa merite atatea decoratii..mai ales ala Barbatie si Credinta...oricum politica lui e capu jos si liniste deplina. Am vazut in 10 ani  cum si cui se dau ordine, salarii de merit, placi onorifice...pe cand altora nici pixuri nu li se dau... este inca la putere celebra expresie ORIENTARE...am ramas muult tare in urma

 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator

Ordinul Naţional Steaua României, Bărbăţie şi Credinţă, Serviciul Credincios, Calavaleri şi alte asemenea au fost aruncate în derizoriu de multă vreme. Politicienii ajunşi preşedinţi le acordă aşa la foc automat în ultimii 20-25 de ani. Dacă o astfel de decoraţie a primit secretara domnului general Oprea Gabriel, cred demonstrează clar cam cum se acordă aceste decoraţii. 

 • Upvote 4
Link to comment
în urmă cu 3 ore, Catalin a scris:

Primul ministru desemnat Dacian Ciolos a anuntat cu câteva minute în urmă că propunerea sa pentru functia de ministru al internelor este chestoul Petre Tobă.

Deci, trepadusii din conducerile ipj-urilor pot rasufla usurati. Nu se va schimba nimic!
Dl. Toba nu a facut nimic notabil pentru Politia Romana, nu s-a "batut" pentru noi. Nu cred ca va face altceva ca ministru de interne, desi multe sunt de facut.

 • Upvote 8
Link to comment
 • Member

Sigur a dat si da dovada de multa "barbatie si credinta"... altfel nu avea cum sa ajunga si sa se mentina la acel nivel din sistem  unde ar fi trebuit sa se decida marile schimbari spre normalitate!!!

 • Upvote 1
Link to comment

A fost "catelusul" lui Oprea, nu a avut nimic de spus. A fost interesat doar de functie si atat.

Normalitatea la noi a devenit anormalitate si invers. Trebuiesc schimbate mentalitati, trebuiesc schimbati unii oameni din functii, unii trebuie sa plece acasa definitiv, este nevoie de o reforma reala a sistemului de ordine si siguranta nationala.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Sa vedem totusi partea plina a paharului: bine ca nu a propus vreun jandarm in fruntea ministerului.

In ultimul timp se pare ca jandarmii sunt foarte capabili si sunt numiti in functii cheie prin ministerul nostru :doh:

 • Upvote 9
Link to comment

Nu doar in ultimul timp, ci de vreo cativa ani buni. Oricum, cei numiti au facut totul ca sa ii promoveze pe jindari, prin orice mijloace, iar politistii au fost marginalizati.
Politia Romana este principala componenta a MAI si asa trebuie sa ramana, dar acest lucru trebuie sa se vada si in realitate pentru politisti.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Corect, să vedem partea plină a paharului.

Se vehicula în presă numele lui Constantin Dudu Ionescu, care numai tehnocrat nu este. Sau uitaţi-vă la ministerul justiţiei unde a fost nominalizată o doamnă ce n-are nicio legătură cu sistemul juridic, e o fostă activistă prin diverse ONG-uri. Chiar nu au găsit un judecător sau un procuror capabil !? Parcă şi văd o avalanşă de acte normative iniţiate de ministerul justiţiei care să dea şi mai multe drepturi infractorilor, că doar ONG-urile ce activează pe acest domeniu se pricep de minune la aşa ceva.

Aţi fi preferat un politician vopsit în tehnocrat? Că pe la alte ministere aşa s-a întâmplat.

Link to comment

Nu! Eu sunt de parere ca ar trebui sa discutam despre ce a facut sau nu ministrul Toba peste vreo trei-patru luni, cel putin, asta daca ajunge ministru.

Link to comment
 • Moderator

Pici in capcana alora care au iesit in strada sa dea jos pe unii pe care sa ii inlocuiasca cu... nimeni !

Cine crezi ca ar fi fost bun pentru functia de ministru de interne?

Concret, cu nume, prenume si cateva dintre faptele care l-ar recomanda!

Link to comment
 • Moderator
47 minute în urmă, Sache a scris:

 Nu se va schimba nimic!

...
Nu cred ca va face altceva ca ministru de interne, desi multe sunt de facut.

Deja te-ai pronuntat!

Credeam ca ai vreo propunere pertinenta, ca de "Jos CUTARE" fara alte optiuni suntem satui...

 • Upvote 2
Link to comment
în urmă cu 1 oră, puiu100 a scris:

Primii miniștri de interne după decembrie 1989 au provenit din vechea miliție rebotezată poliție.

Greșit. Primul ministru de interne după 1989, a fost Mihai Chițac care a fost general în M.Ap.N , au urmat Doru Vorel Ursu și Victor Bagiuc. Abia în 1992 a fost general George Ioan Dănescu care a provenit din Poliția Română și care până acum a fost și singurul. În rest am avut miniștri numiți pe criterii politice și care au avut diverse meserii, care nu aveau nimic în comun cu M.I-ul (ingineri de aviație, ospătari, e.t.c), dar toți au fost civili.

Acum mi-am dat seama că de când activez în ministerul acesta am schimbat circa 20 miniștri( pe unii chiar de două sau trei ori). Sunt dat naibii.:naughty:

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Ar trebui sa ne bucure ca a ajuns sa ne conduca unul, care chiar stie cu ce se mananca politia, in principiu unul de-al nostru. Acum sa vedem daca este in avantajul sau in dezavantajul nostru...

Link to comment

Petre Tobă a ocupat funcţii de conducere în diverse structuri din cadrul MAI de 20 de ani încoace. Totodată, Tobă a fost şi coordonator al proiectului "Capital City Project", implementat la nivelul municipiului Bucureşti împreună cu Scotland Yard. În 2004 a fost decorat cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, iar în 2006 cu Ordinul "Bărbaţie şi Credinţă" în gradul de "Ofiţer". 

Este prima dată în istoria Poliţiei Române când la conducerea acestei instituţii este un şef care nu a absolvit Academia de Poliţie. Petre Tobă a absolvit în 1989, ca subinginer, Facultatea de Maşini şi Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti. În 1990, a intrat în rândul poliţiştilor şi ulterior a avut o ascesiune fulminantă datorită faptului că este finul fostului secretar de stat, Toma Zaharia. Acesta este noul ministru de interne, scrie Evz.ro.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member
acum o oră, LORD a scris:

Petre Tobă a absolvit în 1989, ca subinginer, Facultatea de Maşini şi Utilaje pentru Construcţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti. În 1990, a intrat în rândul poliţiştilor

... si de bun ce a fost ca inginer s-a facut politist. Trageti concluziile.

 

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.