Jump to content
POLITISTI.ro

Circulatia pe drumurile publice cu o masina avariata


MedAdvert

Recommended Posts

Buna seara,

Exista vreo reglementare sau o modificare a legii prin care se interzice circulatia pe drumurile publice a unui autoturism avariat (nu accident) fara a avea dovada de reparatie? 

Daca eu, sofer, dau cu spatele si lovesc un copac si imi sparg tripla sunt obligat sa merg la Politie sa declar faptul ca am fost neatent si mi-am spart sticla? Nu pot merge la un Service Auto si sa schimb pur si simplu tripla? 

Un broker de asigurare mi-a comunicat faptul ca aceasta "faradelege" se poate pedepsi cu inchisoare pana la 1 an. Este real? 

Link to comment
  • Moderator

Este adevărat.

Art. 99

1. Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de catre persoane fizice:

...7) conducerea unui vehicul avariat peste termenul de 30 de zile de la data eliberarii documentului de constatare a avariei;

 

Art. 100

1. Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice

...g) neprezentarea la unitatea de politie competenta pe raza careia s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, cu exceptia cazurilor prevazute la art.79 alin.(2).

Link to comment
  • Moderator

Mai mult, rişti şi o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare.

Codul penal 

Art. 340
...
(4) Repararea autovehiculelor, remorcilor, tramvaielor sau mopedelor având urme de accident, fără a fi îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

 

PS: Ai sărit prea repede peste Regulamentul acestui forum unde este precizt destul de clar că NU este permisă înregistrarea folosind că username/nickname denumirea unor firme sau orice altă denumire ce are conotaţii comerciale. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.