Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Sa zicem ca X , detinator de anvelope partial uzate , vinde / doneaza lui Y , fara documente , fara garantie .

Y le socoteste bune si le monteaza pe auto propiu . 

In trafic , una din ele explodeaza si se produce un eveniment neplacut .

In acesta situatie , X are vreo responsabilitate ? poate fi acuzat de vreo vina din culpa ?

Toata responzabilitatea , a utilizarii , controlului preventiv , deciziei de circulatie revine lui Y , adica conducatorului auto ?

Publicat

Am inteles . 

Dar in cazul ca exista un document la cumparare ? am inteles ca sint firme care dau garantie 2 luni !

• Moderator
Publicat

Despre ce vorbeşti, despre vânzare între prsoane fizice sau cumpărare de la un operator economic (persoană juridică)? Tu faci referire la Legea 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, numai că vânzătorul este definit ca "persoana fizică sau juridica autorizată", care, în cadrul activităţii sale, comercializează produse în condiţiile unui contract încheiat cu consumatorul. Pentru tranzacţiile între persoane fizice, nu se aplică prevederile acestei legi. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.