- 0
Valabilitate RCA in vederea inmatricularii
-
Similar Content
-
By Dan138
Buna ziua ! Se poate sa înmatriculez și să conduc legal o mașină care a fost trimisa la fier vechi? Sunt dispus sa cumpăr o masina de la fier vechi care nu are acte , și sunt dispus sa bag bani in aceasta pentru a fi restaurata si pusa in functiune . Daca masina se prezinta ok , fără rugină , complet funcțională in toți parametrii , efectiv ca o mașină nouă , se poate să o înmatriculez ? Nu îmi pasă cât de greu va fi , vreau doar să știu sigur că se poate face acest lucru . Vă mulțumesc !
-
By Marius
TRANSCRIEREA dreptului de proprietate
Înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în Romania
Documentele necesare pentru transcrierea dreptului de proprietate - (înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în România pe numele noului proprietar):
1.) Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, datele acesteia se vor înscrie în cuprinsul cererii;
2.) Dovada înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale în a cărui rază de competență proprietarul (sau utilizatorul în cazul vehiculelor care fac obiectul unui contract de leasing financiar) își are domiciliul, sediul ori reședința în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate. Aceasta constă în înscrierea numărului de înregistrare în Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, pe actul de înstrăinare-dobândire;
3.) Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare - 49 lei. Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau numerar la sucursalele BCR în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar RA-APPS. Atenţie: pentru confirmarea tranzacției prin internet banking este necesară o perioadă mai mare de 24 de ore.
4.) Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se vor prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie.
5.) Procura specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât proprietarul vehiculului.
6.) Copia contractului de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA), încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia;
7.) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local; În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie. În cazul în care vehiculul este folosit în sistem leasing se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor, în original şi copie;
8.) Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
9.) Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
10.) Certificatul de înmatriculare emis pe numele fostului proprietar;
11.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare, inclusiv în situația în care combinația numărului de înmatriculare a fost păstrată de fostul proprietar. Acestea se restituie pe loc solicitantului, când se transferă automat noului proprietar, precum și în situația în care fostul proprietar a optat pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare, numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
12.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare a cărui combinație a fost păstrată anterior de către solicitant, în măsura în care acesta intenționează atribuirea combinației păstrate, cu ocazia transcrierii transmiterii dreptului de proprietate. Acestea se restituie pe loc solicitantului numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
13.) Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (cu excepţia cazului în care acestea se transferă automat noului proprietar, sau a cazului în care acesta solicită atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare păstrate anterior) Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului (vezi lista conturi - unitati teritoriale) sau numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
-
By robye89
Buna ziua. am o masina in uk care este asigurata la tesco insurance.
urmeaza sa plec in romania dar am doar o hartie A4 drept asigurare care am primito pe email de la asigurator
am incercat sa cer "green card" pentru ca asa am inteles ca se procedeaza
dar mi-au zis ca nu am nevoie si aceasta hartie este valabila in toata europa
timp de 90 de zile.
este adevarat? nu as vrea sa ma aleg cu dosar penal si amenzi etc....
-
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
Question
andreibaboi 0
Buna ziua,
Cat de legala este o polita RCA "in vederea inmatricularii" inchieiata pe o perioada de o luna pentru o masina care este deja inmatriculata (definitiv) in romania?
Din cate stiu eu acele asigurari sunt valabile doar pentru auto cu numere rosii, dar cei de la firmele care incheie asigurari sustin contrariul.
Multumesc
Link to post
Share on other sites
4 answers to this question
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now