Jump to content
POLITISTI.ro

Valabilitate RCA in vederea inmatricularii


andreibaboi

Recommended Posts

Buna ziua,

Cat de legala este o polita RCA "in vederea inmatricularii" inchieiata pe o perioada de o luna pentru o masina care este deja inmatriculata (definitiv) in romania?

Din cate stiu eu acele asigurari sunt valabile doar pentru auto cu numere rosii, dar cei de la firmele care incheie asigurari sustin contrariul.

Multumesc

Link to comment
 • Moderator

Încheierea contractului RCA se poate face pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, în funcţie de opţiunea solicitantului

Poliţa RCA se poate încheia şi pentru:  

 • vehiculele înmatriculate / înregistrate în alte state membre, pentru care se solicită asigurarea în vederea importului în România, pe o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii proprietăţii, dovedită cu documente justi cative;
 • vehiculele care se înmatriculează temporar, după cum urmează:
 1. pentru vehiculele de provenienţă străină care beneficiază de regimul vamal de admitere temporară, anual ori semestrial, în perioada înmatriculării temporare, dacă proprietarul face dovada înregistrării fiscale a vehiculului respectiv pe numele său, mai puţin în situaţiile în care vehiculul este exceptat de la plata acestor taxe;
 2. pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maximum 30 de zile.
 • vehiculele care se autorizează provizoriu pentru circulaţie, pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile;
 • pe perioada autorizaţiei de circulaţie pentru probe, anual. 
Link to comment
 • 5 years later...

Va salut cu respect! Pe data de 10 decembrie 2020 am achiziționat un autoturism din București care avea deja numere roșii de București(masina a fost adusa din Germania), eu sunt programat pe data de 18 ianuarie la emiterea unui nou set de numere provizorii(Neamț, județul de domiciliu). Întrebarea mea este urmatoarea: desi masina a fost achizitionata de 10 decembrie, RCA-ul (RCA-ul fostului proprietar) este valabil pana la data de 20 ianuarie. Eu cat am voie sa circul pe drum cu un RCA care nu este pe numele meu? Eu știam ca doar 30 de zile(deci cu alte cuvinte ar trebui ca acum pe 10 ianuarie sa îmi fac alta asigurare) insa am mai primit alte informații cum ca pot circula cu RCA-ul fostului proprietar pana la eliberarea unui nou set de numere provizorii(și automat a unei alte autorizații provizorii de circulatie) Cum este corect?

Edited by RosuMarius
Link to comment
 • RosuMarius changed the title to Circulația pe drumurile publice cu RCA pe numele fostului proprie
 • Active member

Ai voie atat timp cat ai autorizație de circulație provizorie in termen si bineînțeles, RCA care trebuie sa fie făcut in vederea înmatriculării pe seria de șasiu. Nu contează ca nu e numele tău trecut.

Pt ca nu asta îi conferă valabilitatea, cu seria de șasiu si data.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.