Jump to content
POLITISTI.ro

Guvernul creşte salariile din Finanţe cu peste 60%


erasmus

Recommended Posts

 • Member

Majoare cu 60% a salariiloe angajatilor din cadrul Min.de finante si ANAF.Sursa realitatea.net. Bravor tata, halal!Cine-mparte parte-si face! Inca o data un sincer BRAVO!Pt.ai lor nu pt.ai nostri. Alor nostri, un sincer HUUOOOOOO! si petreceri cat mai frumoase la invitatiile partidelor politice.Sa nu stea vreun os in gat d-lor Surugiu, Vilnei sau Paraschiv.

Edited by erasmus
Link to comment
 • Active member

Sursa?

Eu cunosc pe cineva de la anti frauda care a fost angajat inca de la inceputul structurii, cat o fi trecut de atunci, oricum nu foarte mult si a sarit de la un salariu initial de 3000 lei la un venit de 7000 lei/luna in care erau probabil incluse si alte sporuri sau prime. Nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa aiba dupa marire. Poate mai mult decat un judecator.

Asa se intampla cand interesele tale sunt "reprezentate" de pensionari, militari sau vamesi. Ei sunt preocupati sa linga talpa stapanului.

Link to comment
 • Moderator

Am văzut și eu știrea asta pe Digi 24, în care se vorbește de o majorare a tuturor salariilor din Finanțe cu peste 60% printr-o derogare de la lege. Hotărârea de guvern a fost deja publicată în Monitorul Oficial și prevede o creștere cu peste 25 de clase salariale. 

Link to comment
 • Moderator

După o căutare rapidă pe net, am găsit câteva precizări:

Hossu: Guvernul creşte salariile din Finanţe cu peste 60%. MFP: majorarea medie va fi de de 22%

Peste 60.000 de angajaţi, în principal ai MFP şi ANAF, vor beneficia de o creştere salarială de peste 60%, după ce Guvernul a inclus în rectificarea bugerată o derogare care nu făcea parte din proiect şi nu a fost discutată cu partenerii sociali, potrivit liderului sindical Bogdan Hossu.

Ministerul Finanţelor susţine însă că numărul total al salariaţilor care vor beneficia de majorarea salariilor este mult mai redus, respectiv de aproximativ 5.700 de persoane, şi că majorarea medie a salariilor de bază va fi de 22%.

Prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie, funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută.

Hossu a declarat pentru MEDIAFAX că astfel salariile angajaţilor în cauză vor creşte cu peste 60% şi a estimat numărul beneficiarilor la mai mult de 60.000.

El a precizat că derogarea, inclusă în actul publicată în Monitorul Oficial, nu a fost inclusă în proiectul rectificării şi nu a fost prezentată nici partenerilor sociali.

"Modificarea a fost făcută ori în şedinţa de Guvern ori după. În mod normal o astfel de modificare nu trebuie făcută fără semnăturile miniştrilor Finanţelor, Justiţiei şi Muncii", a spus Hossu.

El a arătat că prevederea este discriminatorie şi va duce la o "explozie salarială".

sursă MEDIAFAX.RO

Link to comment
 • Moderator

Iar noi ne-am bucurat enorm cand s-a marit norma de hrana.Doamneeeeee, nu-mi vine sa cred ce categorie profesionala "stigmatizata" suntem.

Sigur ne-a fost mărită? Eu credeam că doar ne-a fost actualizată. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Trist, pentru că mulți colegi își exprimau susținerea în comentariile de pe Facebook față de domnul "interes național" la fel cum au făcut-o și dobitocii ăia de lideri sindicali, motivând chiar asta, că datorită izmenarului am căpătat câte ceva în plus la norma de hrană.

Asta e diferența, pentru că mulți polițiști din păcate se mulțumesc cu puțin.

 • Upvote 1
Link to comment

Guvernul a majorat pe şest salariile funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală , Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Majorarea medie este de 22%, potrivit Ministerului de Finanţe, şi ea apare în ordonanţa privind rectificarea bugetară, publicată joi în Monitorul Oficial, deşi în proiectul iniţial al Finanţelor nu apărea.

Guvernul a majorat pe şest salariile funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală , Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Majorarea medie este de 22%, potrivit Ministerului de Finanţe, şi ea apare în ordonanţa privind rectificarea bugetară, publicată joi în Monitorul Oficial, deşi în proiectul iniţial al Finanţelor nu apărea. Creşterile salariale vor fi aplicate începând cu 1 noiembrie şi de ele vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane.

Astfel, la articolul  63 din OUG se prevede: „Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 71/2015, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor Publice — aparat propriu, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală — aparat propriu, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută”.

În proiectul de ordonanţă pricind rectificarea bugetară această prevedere nu exista, ea apărând direct în Monitorul Oficial după ce actul normativ a fost aprobat în Guvern.

Majorările salariale se aplică doar pentru angajaţii aparatului central al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală , Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

Ministerul Finanţelor susţine, într-un comunicat de presă, că decizia de creştere a salariilor se datorează „activităţilor complexe” ale instituţiilor mai sus menţionate

„Activităţile complexe ale MFP, ANAF, Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, ANAP şi, precum şi imperativul asigurării unei stabilităţi a personalului specializat din cadrul acestora justifică acordarea unei majorări salariale prin acordarea unui număr de 25 de clase de salarizare succesive. Acordarea acestei majorări salariale este de natură să creeze o salarizare similară cu personalul din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, care are atribuţii în domeniul gestionării fondurilor europene nerambursabile, dată fiind complexitatea similară a activităţilor desfăşurate şi care în prezent beneficiază de până la 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută, conform Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare, cu modificările şi completările ulterioare. În plus, o egalizare a salarizării între aceste instituţii publice este necesară, deoarece nu trebuie să existe o diferenţă între cele două categorii de bugete, naţional şi cel al Uniunii Europene, şi nici între activităţile aferente funcţiilor acestor instituţii publice”, se arată în comunicat.

IAR NOI LA SFINTUL ASTEAPTA 

Noi norme de recompensare a politistilor si mai multi bani pentru mancare

Norma de hrana pentru militari si politisti va creste de la 25 de lei pe zi la 32 de lei pe zi, iar pentru personalul civil din domeniul securitatii nationale norma se va majora de la 19 lei pe zi la 25 de lei pe zi, incepand din octombrie.
 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Daca apare si noua lege a salarizarii la astia le vor fi aplicate maririle la ceea ce vor avea de acum iar noua din ce avem.Halal echitate!

Link to comment

Daca nu vom protesta in strada o sa fim bataia de joc a domnilor politicieni. Despre liderii de federatii ce sa zic, s-au aliniat, au pupat fundul si au demonstrat cat sunt de penibili.

 • Upvote 5
Link to comment

 A plecat si acest guvern  si cu el  sperantele ca vom primi si noi o marire de salariu.

Va multumim d-nl presedinti de sindicat pentru negogierile  purtate pentru binele celora pe care-i reprezentati ??????????????????????????????????????????

si suces ca moderatori tv unde va dati cu presupusul despre orice ,numai de problemele politistilor nu !

in_asteptarea_salariului.jpg

respectam-legea.jpg

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.