Jump to content
POLITISTI.ro

Ocupare parcare proprietate privata


johnye2e
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua,


In primul rand, ma bucur ca am intalnit un astfel de loc pe Internetul romanesc dedicat politistilor romani, realizat de politisti romani. Aveti respectul meu, domnilor politisti.

In al doilea rand, as avea nevoie de o lamurire in problema de mai jos.
Mai intai, as vrea sa detaliez situatia in care ma aflu. Sunt proprietarul unui loc de parcare privat in Popesti-Leordeni (detin urmatoarele acte: contract de vanzare-cumparare, plan de amplasament si delimitare a imobilului, factura / chitanta, dosar intabulare), deci nu am legatura cu locurile de la ADP sub nicio forma. Locul meu de parcare se afla pe un teren in proprietate privata (a fost al dezvoltatorului imobiliar) imprejmuit cu gard pe toate partile, inclusiv in zona accesului dinspre strada, acolo unde sunt doua intranduri fara bariera, iar gardul de delimitare chiar de langa locul meu este al unei case. Locul meu este delimitat pe jos stanga-dreapta cu vopsea si are un blocator functional doar partial (asa cum toate locurile din parcare au blocator), insa nu este marcat cu insemne specifice de proprietate privata. Blocatorul meu mai functioneaza doar partial, in sensul ca poate sta ridicat singur si se poate pune lacat la el, insa e destul de subred, pentru ca cineva a insistat sa-i testeze rezistenta si aproape i-a reusit...
Doar parcarea, ca teren imprejmuit, are marcaj pus pe gardul dinspre strada cu "proprietate privata". Blocul in care locuiesc si pentru care au fost construite locurile de parcare se afla la aproximativ 50 metri, insa terenul unde se afla parcarea nu a trecut la asociatia de proprietari, asa incat nu ma pot folosi de regulamentul intern al asociatiei.
Va dau toate detaliile acestea pentru ca as vrea sa stiu daca am facut tot ce trebuie sa fac sa las sa se inteleaga ca nu se poate parca acolo fara acordul meu, pentru ca este proprietate privata.

Problema mea a aparut de curand, cand un vecin mutat recent a inceput sa parcheze regulat pe locul meu, pe motiv ca nu a mai gasit blocatorul ridicat (nu l-am inlocuit inca pe cel subred, si nu l-am mai lasat ridicat pe cel actual ca sa nu-i mai testez pe insistenti) si nu a vazut nicio masina parcata acolo de obicei (nu detin inca masina. Situatie atipica pentru un proprietar de parcare, stiu...). I-am explicat politicos intr-o seara, cand l-am gasit ca tocmai isi parca masina, ca este proprietatea mea privata si as dori sa nu mai parcheze acolo, pentru ca nu-mi pot folosi parcarea atunci cand vreau sa las pe cineva (cunostinte, prieteni) sa-si lase masina pe locul meu. Nu si-a mutat masina, pentru ca era sceptic ca este proprietatea mea privata, desi a recunoscut ca a vazut in trecut blocatorul ridicat pe locul acela, iar eu nu aveam contractul de vanzare la indemana sa-i arat ca sunt intr-adevar proprietar. O sa-l mai abordez sa-i demonstrez cu contractul si planul de amplasament ca este proprietate privata.

Intrebarea mea este: ce pot face in situatia in care vecinul nu intelege pe cale amiabila ca nu doresc sa-l las sa parcheze pe locul meu, ci doresc sa dispun de proprietatea mea privata asa cum binevoiesc eu?


Va multumesc pentru bunavointa de a ma lamuri.

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Pentru început te sfătuiesc să-ţi înlocuieşti ori să repari dispozitivul de blocare a accesului pe locul de parcare, astfel încăt să nu mai permiţi accesul respectivului pe locul tău. Dacă nu înţelege, îţi distruge dispozitivul etc. mergi la secţia de poliţie de care aparţii şi depui o plângere împotriva vecinului.

  • Upvote 3
Link to comment
  • 5 years later...

Buna ziua! Dețin un spațiu comercial cu parcarea aferentă in fata acestuia ( proprietate privată conform cărții funciare dobândite prin cumpărare) și de cel puțin 6 luni de zile am o problema cu un domn care vine, parchează mașina pe unul din locul deținut clienților și o lasă ore bune acolo . L-am înștiințat verbal ca este parcare dedicată clienților magazinului și sa nu o mai parcheze, dar degeaba. Am montat ulterior niște plancarde informative parcare exclusiv clienților și durata maxima de staționare 15 minute, tot degeaba. Care sunt termenii legali pe care ii pot aplica pentru a scapă de acesta problema? Sunt continent ca este parcare comercială, dar acesta mi se pare un abuz voit. Sunt curios de îndrumările legale pe care le pot lua. Mulțumesc. 

Link to comment
  • Moderator

Pentru a exista o acţiune de pătrundere sau ocupare fără drept, în sensul legii penale, se impune ca locul respectiv să fie împrejmuit şi să fie posibilă dincolo de orice îndoială stabilirea zonei delimitate ca reprezentând spaţiul privat. Mai departe, atât timp cât spaţiul este accesibil publicului nu se poate discuta din punc de vedere legal de pătrundere sau ocupare fără drept. 

Link to comment
  • Active member

Date fiind conditiile de fata, eu as strange cateva dovezi in sprijinul celor afirmate si l-as actiona in instanta, incercand sa obtin o hotarare judecatoreasca prin care sa i se interzica sa parcheze acolo. Poate spun o prostie, dar nu prea ai multe modalitati la indemana. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.