Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Anulare permis conducere


Daniel73
 Share

Question

Buna ziua,

Poate ma ajutati si pe mine in lamurirea urmatoarei situatii:

Acum multi ani am avut un accident rutier si permisul de conducere mi-a fost retinut. Dupa un timp, am devenit rezident al unei alte tari UE, unde am dat din nou examen pentru permis auto (legislatia permite) si l-am obtinut.

In urma cu putin timp a fost emisa hotararea judecatoreasca in urma procesului in care am fost implicat, am fost gasit vinovat si permisul de conducere anulat, impreuna cu interdictia de a conduce auto timp de 8 ani.

Interdictia de a circula in RO se refera la orice permis, din cate stiu eu, deci in niciun caz nu voi mai conduce pe teritoriul RO.

Intrebarea mea se refera daca interdictia de a conduce se aplica si in alte state UE, in conditiile in care am un permis de conducere valabil.

Multumesc anticipat

Am vazut pe acest site o situatie oarecum similara cu a mea, cineva care locuieste acum in GB, si-a actualizat permisul acolo si acum vrea sa circule cu el in RO, chiar daca permisul romanesc a fost anulat.

In cazul meu e oarecum diferit, eu am dat examen pentru un permis nou in alta tara, si nu intentionez sa conduc in RO. Vreau doar sa stiu daca am dreptul sa conduc in UE cu permisul cel nou. Cu alte cuvinte, suspendarea dreptului de a conduce in RO se aplica peste tot?

Multumesc,

 

Ceva ajutor ar fi binevenit, altfel risc sa-mi pierd jobul.

Multumesc,

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Depinde de legislaţia ţării unde ai obţinut ultimul permis. În principiu anularea permisului de conducere se recunoaste pe bază de reciprocitate între ţările membre UE, dar în cazul tău tu ai obţinut permisul de conducere înainte de pronunţarea instanţei.
Te sfătuiesc să nu conduci pe teritoriul României. În restul statelor nu cred că vei avea probleme atât timp cât ai domiciliu în străinătate.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Momentan in UK, poti sa conduci in conditiile expuse de tine (nu imi dau clar seama daca ai obtinut permisul in UK sau nu). Oricum asa cum a zis si Marius trebuie sa te interesezi daca statul in care doresti sa conduci are sau nu acorduri bilaterale cu Romania. Spre exemplu UK are cu Irlanda dar nu si cu restul statelor membre UE.

Link unde poti gasi mai multe informatii despre UK: http://www.cps.gov.uk/legal/l_to_o/mutual_recognition_of_driving_disqualification/

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Va multumesc pentru raspunsuri.

Locuiesc in Olanda (ca si rezident) si permisul este obtinut aici. Nu am cetatenie olandeza.

Problema este ca angajatorul mi-a luat masina de serviciu - au vorbit cu nu stiu ce avocet care le-a spus ca in caz de accident, asiguratorul nu plateste nimic.

La astia banul e lege, asa ca s-au speriat si mi-au luat masina. Vor hartie oficala (din RO) care sa spuna ca am dreptul sa conduc. N-am nici cea mai mica idee cine si daca poate elibera asa ceva. Nici accord bilateral RO-NL pe aceasta tema n-am gasit nicaieri.

Deci tot nu stiu ce pot face, de asta am apelat la dvs.

Multumesc si seara buna va doresc.

Poate maine ma puteti ajuta cu ceva mai concret, deh, sper si eu.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Din România primeşti dovadă că nu ai dreptul de a conduce, care nu te ajută cu nimic. Mai bine soliciţi la ei, de la autorităţile olandeze o confirmare a permisului, că a fost obţinut legal şi ai dreptul să conduci. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.