Jump to content
POLITISTI.ro

Anulare permis conducere

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Poate ma ajutati si pe mine in lamurirea urmatoarei situatii:

Acum multi ani am avut un accident rutier si permisul de conducere mi-a fost retinut. Dupa un timp, am devenit rezident al unei alte tari UE, unde am dat din nou examen pentru permis auto (legislatia permite) si l-am obtinut.

In urma cu putin timp a fost emisa hotararea judecatoreasca in urma procesului in care am fost implicat, am fost gasit vinovat si permisul de conducere anulat, impreuna cu interdictia de a conduce auto timp de 8 ani.

Interdictia de a circula in RO se refera la orice permis, din cate stiu eu, deci in niciun caz nu voi mai conduce pe teritoriul RO.

Intrebarea mea se refera daca interdictia de a conduce se aplica si in alte state UE, in conditiile in care am un permis de conducere valabil.

Multumesc anticipat

Am vazut pe acest site o situatie oarecum similara cu a mea, cineva care locuieste acum in GB, si-a actualizat permisul acolo si acum vrea sa circule cu el in RO, chiar daca permisul romanesc a fost anulat.

In cazul meu e oarecum diferit, eu am dat examen pentru un permis nou in alta tara, si nu intentionez sa conduc in RO. Vreau doar sa stiu daca am dreptul sa conduc in UE cu permisul cel nou. Cu alte cuvinte, suspendarea dreptului de a conduce in RO se aplica peste tot?

Multumesc,

Ceva ajutor ar fi binevenit, altfel risc sa-mi pierd jobul.

Multumesc,

• Moderator
Publicat

Depinde de legislaţia ţării unde ai obţinut ultimul permis. În principiu anularea permisului de conducere se recunoaste pe bază de reciprocitate între ţările membre UE, dar în cazul tău tu ai obţinut permisul de conducere înainte de pronunţarea instanţei.
Te sfătuiesc să nu conduci pe teritoriul României. În restul statelor nu cred că vei avea probleme atât timp cât ai domiciliu în străinătate.

Publicat

Momentan in UK, poti sa conduci in conditiile expuse de tine (nu imi dau clar seama daca ai obtinut permisul in UK sau nu). Oricum asa cum a zis si Marius trebuie sa te interesezi daca statul in care doresti sa conduci are sau nu acorduri bilaterale cu Romania. Spre exemplu UK are cu Irlanda dar nu si cu restul statelor membre UE.

Link unde poti gasi mai multe informatii despre UK: http://www.cps.gov.uk/legal/l_to_o/mutual_recognition_of_driving_disqualification/

Publicat

Va multumesc pentru raspunsuri.

Locuiesc in Olanda (ca si rezident) si permisul este obtinut aici. Nu am cetatenie olandeza.

Problema este ca angajatorul mi-a luat masina de serviciu - au vorbit cu nu stiu ce avocet care le-a spus ca in caz de accident, asiguratorul nu plateste nimic.

La astia banul e lege, asa ca s-au speriat si mi-au luat masina. Vor hartie oficala (din RO) care sa spuna ca am dreptul sa conduc. N-am nici cea mai mica idee cine si daca poate elibera asa ceva. Nici accord bilateral RO-NL pe aceasta tema n-am gasit nicaieri.

Deci tot nu stiu ce pot face, de asta am apelat la dvs.

Multumesc si seara buna va doresc.

Poate maine ma puteti ajuta cu ceva mai concret, deh, sper si eu.

• Moderator
Publicat

Din România primeşti dovadă că nu ai dreptul de a conduce, care nu te ajută cu nimic. Mai bine soliciţi la ei, de la autorităţile olandeze o confirmare a permisului, că a fost obţinut legal şi ai dreptul să conduci. 

• Marius a modificat titlul în Anulare permis conducere
  • 7 ani mai târziu...
Publicat

Am fost azi la politia rutiera sa mi anulez permisul fiind necesar pentru a putea continua cu redobandirea.Acuma domnul politist nu mi a zis concret in cat timp intra in vigoare anularea. Intrebarea este cam cat timp e necesar pentru finalizarea anularii.

• Membru
Publicat

Stai un pic, ca nu înțelegem la ce te referi

În primul rand, Politia Romana nu anulează permise.

In al doilea rand, explica-ne mai detaliat despre ce e vorba.

Ce ai pățit/ce s-a întâmplat?

• Moderator
Publicat
24 minute în urmă, Roby a scris:

În primul rand, Politia Romana nu anulează permise.

Art. 97 [ ... ]
(5) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritățile române se dispune de către poliția rutieră pe a cărei rază de competență s-a produs una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) și (2).

Publicat

Bună ziua , revin și eu cu o problema ,

Acum o luna am avut un accident ușor între mine și un biciclist ( un livrator) din care el s a ales doar cu o tăietură la deget pentru ca el a intrat în mine , mai exact în oglinda dreapta și mi a zgâriat portiera

Totul s a întâmplat într-un giratoriu unde după noile reguli cel de pe prima banda are prioritate și asa ...dar sensul era presemnalizat cu semafor și săgeți 

Eu m am luat după săgeți și am intrat în giratoriu pe banda 2 , biciclistul a intrat pe banda 1 și voia sa facă la stânga 

După ce a intrat în mine , l am întrebat dacă e ok , a zis ca nu are nimic mai speriat sau mai îngrijorat era de masina mea dacă e ok 

Aici intervine greșeala mea sau a noastră,  ambii am părăsit locul accidentului   ne am mutat în parcarea apropiata sensului la vreo 10 m distanta de loc 

Am stat acolo , am chemat politia aceștia mi au dat dovada cu drept de circulatie pe care o sa o prelungesc 

Biciclistul nu a vrut sa meargă la spital , dar fiind minor cei de la smurd nu au încotro și l au dus cu "forta"

De atunci nu am mai vorbit cu el 

Ce credeți ca o sa se întâmple mai departe ? 

Sau care sunt pașii de urmat pentru mine ?

Scuzați atâta scris 

P.S. polițiștii ne au dat culpa comuna 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.