Jump to content
POLITISTI.ro

Anulare permis conducere


Daniel73

Recommended Posts

Buna ziua,

Poate ma ajutati si pe mine in lamurirea urmatoarei situatii:

Acum multi ani am avut un accident rutier si permisul de conducere mi-a fost retinut. Dupa un timp, am devenit rezident al unei alte tari UE, unde am dat din nou examen pentru permis auto (legislatia permite) si l-am obtinut.

In urma cu putin timp a fost emisa hotararea judecatoreasca in urma procesului in care am fost implicat, am fost gasit vinovat si permisul de conducere anulat, impreuna cu interdictia de a conduce auto timp de 8 ani.

Interdictia de a circula in RO se refera la orice permis, din cate stiu eu, deci in niciun caz nu voi mai conduce pe teritoriul RO.

Intrebarea mea se refera daca interdictia de a conduce se aplica si in alte state UE, in conditiile in care am un permis de conducere valabil.

Multumesc anticipat

Am vazut pe acest site o situatie oarecum similara cu a mea, cineva care locuieste acum in GB, si-a actualizat permisul acolo si acum vrea sa circule cu el in RO, chiar daca permisul romanesc a fost anulat.

In cazul meu e oarecum diferit, eu am dat examen pentru un permis nou in alta tara, si nu intentionez sa conduc in RO. Vreau doar sa stiu daca am dreptul sa conduc in UE cu permisul cel nou. Cu alte cuvinte, suspendarea dreptului de a conduce in RO se aplica peste tot?

Multumesc,

 

Ceva ajutor ar fi binevenit, altfel risc sa-mi pierd jobul.

Multumesc,

Link to comment
  • Moderator

Depinde de legislaţia ţării unde ai obţinut ultimul permis. În principiu anularea permisului de conducere se recunoaste pe bază de reciprocitate între ţările membre UE, dar în cazul tău tu ai obţinut permisul de conducere înainte de pronunţarea instanţei.
Te sfătuiesc să nu conduci pe teritoriul României. În restul statelor nu cred că vei avea probleme atât timp cât ai domiciliu în străinătate.

Link to comment

Momentan in UK, poti sa conduci in conditiile expuse de tine (nu imi dau clar seama daca ai obtinut permisul in UK sau nu). Oricum asa cum a zis si Marius trebuie sa te interesezi daca statul in care doresti sa conduci are sau nu acorduri bilaterale cu Romania. Spre exemplu UK are cu Irlanda dar nu si cu restul statelor membre UE.

Link unde poti gasi mai multe informatii despre UK: http://www.cps.gov.uk/legal/l_to_o/mutual_recognition_of_driving_disqualification/

Link to comment

Va multumesc pentru raspunsuri.

Locuiesc in Olanda (ca si rezident) si permisul este obtinut aici. Nu am cetatenie olandeza.

Problema este ca angajatorul mi-a luat masina de serviciu - au vorbit cu nu stiu ce avocet care le-a spus ca in caz de accident, asiguratorul nu plateste nimic.

La astia banul e lege, asa ca s-au speriat si mi-au luat masina. Vor hartie oficala (din RO) care sa spuna ca am dreptul sa conduc. N-am nici cea mai mica idee cine si daca poate elibera asa ceva. Nici accord bilateral RO-NL pe aceasta tema n-am gasit nicaieri.

Deci tot nu stiu ce pot face, de asta am apelat la dvs.

Multumesc si seara buna va doresc.

Poate maine ma puteti ajuta cu ceva mai concret, deh, sper si eu.

 

Link to comment
  • Moderator

Din România primeşti dovadă că nu ai dreptul de a conduce, care nu te ajută cu nimic. Mai bine soliciţi la ei, de la autorităţile olandeze o confirmare a permisului, că a fost obţinut legal şi ai dreptul să conduci. 

Link to comment
  • Marius changed the title to Anulare permis conducere
  • 7 years later...

Am fost azi la politia rutiera sa mi anulez permisul fiind necesar pentru a putea continua cu redobandirea.Acuma domnul politist nu mi a zis concret in cat timp intra in vigoare anularea. Intrebarea este cam cat timp e necesar pentru finalizarea anularii.

Link to comment
  • Active member

Stai un pic, ca nu înțelegem la ce te referi

În primul rand, Politia Romana nu anulează permise.

In al doilea rand, explica-ne mai detaliat despre ce e vorba.

Ce ai pățit/ce s-a întâmplat?

Link to comment
  • Moderator
24 minute în urmă, Roby a scris:

În primul rand, Politia Romana nu anulează permise.

Art. 97 [ ... ]
(5) Anularea permisului de conducere eliberat de autoritățile române se dispune de către poliția rutieră pe a cărei rază de competență s-a produs una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) și (2).

Link to comment

Bună ziua , revin și eu cu o problema ,

Acum o luna am avut un accident ușor între mine și un biciclist ( un livrator) din care el s a ales doar cu o tăietură la deget pentru ca el a intrat în mine , mai exact în oglinda dreapta și mi a zgâriat portiera

Totul s a întâmplat într-un giratoriu unde după noile reguli cel de pe prima banda are prioritate și asa ...dar sensul era presemnalizat cu semafor și săgeți 

Eu m am luat după săgeți și am intrat în giratoriu pe banda 2 , biciclistul a intrat pe banda 1 și voia sa facă la stânga 

După ce a intrat în mine , l am întrebat dacă e ok , a zis ca nu are nimic mai speriat sau mai îngrijorat era de masina mea dacă e ok 

Aici intervine greșeala mea sau a noastră,  ambii am părăsit locul accidentului   ne am mutat în parcarea apropiata sensului la vreo 10 m distanta de loc 

Am stat acolo , am chemat politia aceștia mi au dat dovada cu drept de circulatie pe care o sa o prelungesc 

Biciclistul nu a vrut sa meargă la spital , dar fiind minor cei de la smurd nu au încotro și l au dus cu "forta"

De atunci nu am mai vorbit cu el 

Ce credeți ca o sa se întâmple mai departe ? 

Sau care sunt pașii de urmat pentru mine ?

Scuzați atâta scris 

P.S. polițiștii ne au dat culpa comuna 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.