Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Restituire certificat imatriculare retinut pt intirziere imatriculare


popo
 Share

Question

Buna ziua ,

  Pun intrebarea , poate gasesc un raspuns.

Deci , certificatul retinut pentru ca sint depasite cele 30 de zile de la vinzare ,si  transcrierea este  nerealizata .

Ultimul proprietar , vrea sa imatriculeze , dar nu poate pentru ca nu are certificat imatriculare vechi.

Cere la proprietarul initial , sa se duca sa recupereze certificatul , ca asa i s-a spus de la birou imatriculari .

1. In art 112 , pct4 scrie asa "Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si placutele cu numarul de
inmatriculare sau de inregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se
restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la
prezentarea de catre acesta a dovezii incetarii motivului pentru care documentul a fost
retinut, in conditiile prevazute in regulament"

Deci :

-este obligat primul proprietar , sa se duca sa recupereze certificatul  ? poate fi reclamat daca nu se duce sa recupereze , ca a blocat o operatie de imatriculare ? sau mai stiu ce acuzatie i se poate aduce ? poate fi dat in judecata civil ?

-cum se poate recupera daca evident ca motivul retinerii nu a fost realizat ? il anuleaza ca act in existenta ? va scrie pe el ca se va folosi doar la imatriculare ? cum se poate folosi doar la imatriculare si nu la mers in trafic ?

Edited by popo
Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Buna seara!

Va deranjez si eu cu o problema. Am cumparat cu cateva luni in urma un autovehicul inmatriculat in Romania. Proprietar in acte este tatal meu. In momentul cand am cumparat autovehiculul (acum aproximativ 4 luni) am facut act de vanzare cumparare, cu fiscal, cu tot, dar nu am avut cand sa transcriem vehiculul deoarece el a trebuit sa plece din tara si nici acum nu a ajuns din anumite probleme... Ajunge la inceputul lunii Decembrie. 

Singura data de programare la transcriere disponibila am gasit-o pe 4 ianuarie 2019, asta nu ar fi o problemă foarte gravă deoarece mai am asigurare valabila de la fostul proprietar si el a fost de acord sa merg asa pana rezolv cu inmatricularea (este prieten de familie si nu se pune problema de alte chestii..). 

Problema cea mai grava este ca am fost oprit de un echipaj de politie si mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare al vehicului deoarece, spun ei ca a trecut perioada in care trebuia sa inmatriculez vehiculul. Mi-au oferit o dovada valabila 15 zile, adica pana pe 9 decembrie. Pe 1 decembrie tatal meu se intoarce in tara si ar putea sa mearga sa inmatriculeze masina, dar programarea este abia pe 4 ianuarie 2019... Acesta este singurul autovehicul din familie si tocmai ce vine si perioada sărbătorilor in care este foarte mult de mers cu masina....

Ce aș putea sa mai fac in cazul ăsta?... Se poate prelungi dovada? Sau o metodă de a transcrie vehiculul pana cand expiră dovada?..

Mulțumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Având în vedere situația expusa de tine, tatăl tău ar putea sa mearga în audienta la șeful SRPCIV (înmatriculări) din județul tău și sa ii explice situația, astfel încât sa poată înmatricula autovehiculul cumpărat în perioada de valabilitate a dovezii.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bună ziua. Inițial am cumpărat un logan , am făcut contract de vânzare cumpărare, am fost și am înregistrat masina la fiscal dar nu i-am schimbat numerele si talonul la Drpciv. Câteva luni mai târziu mi sa reținut talonul în baza radierii. Problema principala este ca în talon este fostul propietar iar eu am pierdut actul de vânzare cumpărare cu tot cu stampila fiscalizarii.

 

Îmi puteți spune va rog cum se procedează ? Vreau sa o inscriu și sa rămână totul pe numele meu. Aparțin de sector 2 București. 

Mulțumesc!!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Mergi la DRPCIV și întreabă.

Înmatricularea autovehiculelor nu se mai regăsește printre atribuțiile Politiei Romane de pe la începutul anilor 2000...

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua! Am si eu o întrebare ..Am cumpărat o mașina de la un cunoscut al cărui proprietar nu este el si mi-a spus ca este băgată la el la primărie dar nu înscrisă le numele lui si ca o pot tine așa câteva luni , ma oprit poliția in trafic si mi-a reținut talonul pentru netranscrierea la termen si mi sa reținut talonul cu dovada de circulație pentru 15 zile , am pregătit dosarul si am mers sa o înmatriculeze la mine ( mi sa dat fiscal iar pe talon nu scrie înstrăinat ) acolo nu am putut pentru nu am avut talonul ( reținut de poliție ) întrebarea mea este cum pot intra in posesia talonului si unde a fost trimis? Eu nu cunosc propietarul personal cel de la care am cumpărat mașina a băgat-o doar la primărie probabil.. mulțumesc frumos! 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara ,mi s- a retinut certificatul masinii , am remediat ce probleme am avut.

Masina am cumparat-o de la un vecin , nu am facut acte inca , cum pot recupera certifficatul ? M - il da mie sau trebuie sa fie proprietarul ?

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

@oanatutu,

Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.