Jump to content
POLITISTI.ro

Cum ne apărăm?


Mircea3

Recommended Posts

Salut! Aşi dorii să ştiu cum anume mă pot apara dacă cineva vrea să mă bată. Înainte de toate vreau să precizez ca am 16 ani, nu sunt înnalt (aproximativ1.62) şi nici nu am un corp bine "clădit" şi locuiesc intr-un cartier nu foarte "cuminte".. Întrebarea mea constă în: dacă cineva vrea să mă bată iar eu nu am puterea de a ma autoapăra cum trebuie să procedez(zicem prin absurd ca nu este nimeni prin preajmă;iar fuga nu este mereu o obțiune, odata tot mă vor prinde). Ce ar trebuii să fac? Am stat ceva timp gândindu-mă la faptul ca asi putea să îmi iau un briceag doar pentru intimidare( ceva ce ma poate scoate din probleme) , dar , dacă sunt prins risc.. deci, prin urmare cum ar trebui să scap? (Fuga nu este mereu o soluție ! )

Edited by Mircea3
Link to comment

Altul care nu gaseste rezolvarea la problema "drobului de sare". :))

E vreun concurs de intrebari stupide organizat pe site-ul asta, iar noi nu stim?

PS: Cred ca ar fi util sa se interzicem minorilor sa-si faca cont aici.

Link to comment
 

daca pe tine vin 4 inşi ce faci ii bați nu ? :)) amuzant tu..

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament.
  • Downvote 4
Link to comment

Salut! Aşi dorii să ştiu cum anume mă pot apara dacă cineva vrea să mă bată.

Nu ai cu ce sa te aperi. Poti sa iei bataie chiar daca ai asupra ta o arma de foc, daca esti luat prin surprindere. Totusi, poti sa practici judo sau karate pentru a invata cateva tehnici de autoaparare si pentru a te disciplina. Incearca insa sa eviti, pe cat posibil, confruntarile fizice cu alte persoane. Fuga este rusinoasa, dar este sanatoasa. Daca ai probleme cu anumite persoane din cartierul tau ar trebui sa iti anunti si parinti si impreuna cu acestia sa mergi la unitatea de politie care arondeaza zona ta, iar aici sa iei legatura cu politistul de proximitate. Colegul meu va sti ce sa faca pentru ca tu sa nu mai ai probleme.
Daca viata ta sau integritatea corporala iti este pusa in pericol poti sa apelezi 112.

Link to comment

Nu este deloc o intrebare stupida, eu am fost pus in situatia acestui fapt am avut o altercatie cu un grup de necunoscuti am considerat ca viata imi este pusa in pericol si am sunat la 112 , domnii politisti s-au deplasat la fata locului  au ascultat "povestile noastre" dar nu au putut amenda pe nimeni.... intr-un final mi-au spus ca aceste situatii nu fac speta pentru 112 si sa nu mai foloesc acest numar pt astfel de situatii  ma vor amenda, pt ca i-am chemat degeaba zic ei.  Mi-au dat de inteles ca doar in cazul in care ne bateam (ma bateau) doar atunci era speta de 112. 

  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

Din contră, exact asta sunt, sunt întrebări stupide.

Astfel de situații NU au un caracter general şi drept urmare nu pot fi analizate așa, pe forum, NU pot fi analizate în principiu, după un șablon, pentru că ele sunt cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată doar în cadrul oficial şi profesional. Din acest motiv, poliţiştii ce activează pe acest site nu pot să vă ofere vouă răspunsuri concrete pentru eventualele cazuri particulare. Dar nu suteți capabili să pricepeți acest aspect și postați astfel de întrebări STUPIDE, așteptând să primiți totul mură-n gură.

Asa cum tu ai impresia că ai dreptul să suni la 112 de fiecare data când consideri TU că ai viața în pericol, asta nu înseamnă că e  adevărat, că în realitate se impune și se justifică, sau că e o situație similară cu cea expusă de inițiatorul topicului, pentru că fiecare apreciază subiectiv și de cele mai multe ori nerealist, in funcție de capacitatea intelectuală (cunoștințe juridice, nivelul educației, experiență de viață, curaj și așa mai departe). 

  • Upvote 2
Link to comment
  • 8 years later...

Hey, sunt un simplu adolescent sa zicem sub medie cand e vorba de masa musculara sau putere, traiesc intr-un oras destul de dominat de aceste "gasti de cartier" pline de adolescenti la fel ca mine dar care si-o ard pe smechereala si golaneala(se stie deja despre acestia ca se bat intre ei la ordinea zilei, chiar unii avand dosare penale). S-a ajuns sa nu poti merge linistit pe strada chiar in timpul zilei. Zilnic am traseu prin oras, inclusiv prin zone mai rau famate(din pacate cam tot orasul), fie ca plec spre/vin de la liceu, fie ca doar ies afara cu amicii. Se intampla foarte des sa trec ori singur ori intr-un grup mic de prieteni pe langa aceste gasti omniprezente si la fel de des sa se ia unul dintre ei sau chiar mai multi de mine sau de noi. Fiind un om calm ii ignor si imi vad de drum, insa nu este deloc placut sa lasi o gasca de batausi sa isi bata joc de tine, iar in unele cazuri chiar si cu calmitatea mea, era sa mi-o iau pe cocoasa de-a binelea de la aceste maimute care tanjesc dupa violenta.

Acum vine intrebarea, cum ma pot auto apara legal? Avand in vedere starea mea nu pot sa ma apar cu forta fizica de unul sau chiar mai multi agresori dar nu sunt sigur nici ce ar fi legal pentru aparare, am dat un browse prin acest forum si pe alte site uri, mi-am facut o idee generala, insa am nevoie de ajutor de la persoane in tema. Vad ca spray ul este oarecum singurul semi-legal, insa logic nu as putea sa il car in ghiozdan pe la liceu.

Fac parte din unele programe de voluntariat si nu vreau sa ma trezesc cu vreun dosar penal care sa imi strice totul din cauza unor golani.

Ar putea fi de ajutor politistul de proximitate cu ceva? Pot sa raportez aceste probleme (probabil deja cunoscute) si pot sa ma astept la vreo schimbare?

P.S. stiu ca raspunsul de baza o sa fie apelarea 112 si pe buna dreptate, insa daca nu mai apuci sa suni nimic ca vin toti navala peste tine, atunci as avea nevoie de auto-aparare.

ms anticipat😁

Edited by alesstud1
am adaugat un post scriptum
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.