Jump to content
POLITISTI.ro

Femeile pot detine arma cu bile de cauciuc?


roznau155

Recommended Posts

buna ziua!

va rog sa-mi spuneti daca femeile pot detine arme cu bile de cauciuc? 

ce inseamna legitima aparare?! 

daca un hot imi intra in casa ,pot folosi aceasta arma?

pentru asa ceva mi-as lua una! 

am avut de doua ori hotii prin curte.:(

 

mutumesc!

Edited by roznau155
Link to comment
 • Moderator

Legea nu face diferenţe între bărbaţi şi femei, iar aşa cum un barbat poate deţine o armă pentru apărare dacă îndeplineşte condiţiile legale, tot la fel are dreptul şi o femeie să deţină armă dacă îndeplineşte condiţiile stipulate în Legea 295.

Despre legitimă apărare găseşti informaţii complete aici:

PS: "Femeile" pot să folosească majuscula aşa cum se scrie corect în limba română? E doar o întrebare retorică şi nu aştept răspuns, pentru că acest aspect ţine de educaţie şi respect.

Link to comment
 

scuze...pot...graba si obisnuinta de a tasta rapid...scuze...nu va suparati...sanatate :)

Edited by Marius
Te rog nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament. Mulţumesc.
Link to comment
 • Moderator

Legea nu diferenţiază cetăţenii în funcţie de sex. Nu are nicio relevanţă dacă cel ce doreşte să devină deţinător al unei arme e bărbat sau femeie. 

Despre legitima apărate citeşte aici: 

Dacă cineva intră peste tine în casă, teoretic după lege, răspunsul este da, poţi folosi arma pentru autoapărare. Practic însă, dacă o vei folosi, vei ajunge într-un fel de loterie, adică modul în care ai folosit-o va fi analizat şi întors pe toate părţile de către magistraţi, care din spatele unui birou confortabil şi la rece (adică fără adrenalină şi starea aceea emoţională) vor stabili dacă se impunea folosirea armei sau nu, precum şi dacă ai respectat principiul proporţionalităţii şi principiul gradualităţii. Deşi pare exagerat este ca o loterie.

 • Upvote 1
Link to comment

Da,inteleg! Pai si solutia care este?Sa stam sa fim omorati in casa pentru a nu supara procurorii ?Sistem de alarma poate avem insa hotii nu tin seama de aceasta, cand au intentia de a patrunde in casa.Uneori avem sau nu vreun barbat prin preajma,dar si asa trebuie sa ne aparam.Locuiesc in Techirghiol,jud.Constanta si vineri spre sambata pe la ora 4 dimineata ,in cartier au fost  sparte 4 case,cu proprietarii inauntru.Politia a venit,dupa cum am inteles insa nu i-a mai gasit prin preajma.Daca au sau nu o  lista cu suspecti ,dansii cunosc,insa noi ramanem cu usile si geamurile fortate sau deposedati de bunurile din casa.Avem legi cam permisive pentru nemernicii astia!

Link to comment

Welcome to Romania- the Carpathian Garden. Daca tu esti frustrata, gindestete la politistii care se confrunta cu situatii mult mai dificile si cetateanul, pentru care pun spatele politistii, striga de pe margine, impotriva ghici cui!

Link to comment
Frustrata sau nu...eu mi-am exprimat o parere , asa ca pana la urma o sa ne facem singuri dreptate, in felul nostru .Prins in cel mai fericit caz,batut bine si apoi sunat la Politie ! :)

Eu nu am intentia de a polemiza cu nimeni.Am pus o intrebare unui domn politist,mi s-a raspuns si alte pareri exprimate nu ma incanta.Nu voi intra in jocul dvs,domnule Sorinel!Sanatate !

Link to comment
 • Moderator

Stimată doamnă/domnişoară, sunt convins că @sorinel nu a intenţionat deloc să vă atragă într-o polemică, ci doar a dorit să sublinieze un detaliu ce în marea majoritate a cazurilor nu este luat în considerare de către concetăţeni, atunci când ne judecă pe noi, poliţiştii. Cu siguranţă aţi auzit sau văzut situaţii unde colegii noştrii sunt puşi la zid pentru că ezită să folosească arma din dotare. Majoritatea celor ce ne judecă şi ne pun la zid, nu şi-au pus problema studierii legislaţiei din domeniu, aşa cum aţi făcut-o dvs. aici. Şi întrucât nu cunosc "întortochiatele căi ale sistemului legislativ", îi acuză pe poliţişti că ezită şi că nu sunt suficient de fermi în faţa unor presupuşi infractori. Nu e cazul dvs. pentru că v-aţi putut convinge cam cum stă treaba când vine vorba despre legitimă apărare şi uzul de armă. Cu alte cuvinte ... welcome in our world! Nedumerirea şi frustrarea dvs. sunt sentimente pe care noi poliţiştii le trăim zi de zi, când intervenim şi legea în loc să ne ajute ne pune piedică.

Link to comment
 

Multumesc! Daca ma facea tata ,baiat ,ce batute le dadeam,cu toate drepturile lor. :)

Edited by Marius
V-am rugat să nu mai citaţi postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament.
 • Upvote 1
Link to comment

Multumesc Catalin, "donsoara" a interpretat eronat ce i-am transmis si la urma, a concis ca situatia se rezolva pe principiul celui ce are batul mai mare si mai gros, fara a lua in calcul ca niciodata un conflict nu se va stinge pe principiul pumnului mai tare, va mocni si intr-o zi, intr-un fel sau altul si in nici un caz pasnic, va izbucni cu o intensitate cel putin dubla si cu urmari devastatoare pentru ambele parti. Am incercat sa ii explic ca daca ei i se pare complicat sa se apere in curte si in casa, desi impactul legal este mult mai bland pentru proprietar si sansele sunt in favoarea acestuiai(vezi cazul IOVAN), noi ca politisti, care intii ii aparam proprietatea si integritatea ei si apoi pe a noastra, ne confruntam cu mult mai multe aspecte defavorizante, in legatura cu legea noastra cu loc de interpretare si culmea, nu ne sustine nici macar cel pentru care intervenim. In rest sanatate maxima si succes!

Link to comment

Buna seara.S-a inteles gresit de dvs,domnule sau ,,donsorule" Sorinel.Eu chiar ii respect pe cei care ne apara cum spuneti dvs.Iar uneori a ne face dreptate singuri este un imbold de moment.Si totodata spiritul de aparare pe care il avem toti.Doar nu o sa stam sa-i felicitam pe cei care ne violeaza proprietatea.Nu sunt adepta violentei insa nu va doresc sa aveti parte de asa ceva ,dvs , mama,sora,matusa sau alt membru al familiei.Daca nu va suparati ce varsta aveti, ,,donsorule" Sorinel.

Link to comment

Deci, in primul rand, multumesc pentru respectul acordat si va asigur de reciprocitate, apoi va multumesc pentru complimentul "donsorule"(asa il consider eu), iar in alta ordine de idei, eu nu am dorit sa te supar, ci numai am expus o serie de deficiente in legatura cu sistemul legislativ din tara noastra. Virsta, pot sa spun ca am trecut de nivelul in care "The Punisher" sau mai nou 'Arow', imi transmiteau emotii, eu am incercat sa expun anumite inconveniente in reactiile la "cald" care pot avea urmari mai grave decat ne asteptam. Cred ca in situatii dificile trebuie sa gandim prima data la protejarea vietii  si integritatii corporale si apoi a valorilor materiale si e necesar sa fim mai inteligenti decat agresorul, care nu are acelasi respect pentru aceste valori si daca totusi, sigur nu in ordinea asta. Intr-un conflict fizic, nu se stie intotdeauna cine cistiga si conteaza foarte mult imprejurarile in care are loc, fara sa fie obligatoriu ca gazda sa invinga. Protejati-va proprietatea intai prin mijloace tehnice si la nevoie rapid si cel mai sigur 112. Cuvantul experienta spune multe. Am incheiat acest subiect si scuze daca te-am facut sa te simti ofensata. 

 • Upvote 2
Link to comment

Multumesc pentru raspunsul care denota totusi ca nu sunteti un ,,baietas" asa cum am simtit.Eu am aproape 50 de ani! Sanatate si dvs si sa nu avem parte decat de oameni bine intentionati atat printre prieteni,rude,vecini si din lumea asta virtuala ,uneori agresiva si perversa.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Marius changed the title to Femeile pot detine arma cu bile de cauciuc?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.