Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Pot circula cu masina dacă este completată rubrica instrainat catre pe certificat?


archipadi
 Share

Question

Buna seara,

Am si eu o problema legata de cumpararea unei masini.

Am cumparat masina de la un "verisor" de al meu,nu am facut contract de vanzare cumparare,i-am dat suma dorita pe masina mi-a dat masina talon asigurarea am facut-o pe numele lui evident.

La cumpararea masinii i-am spus sa imi dea o foaie la mana ceva cum ca am voie sa merg cu masina fara a face vre-un act ceva la notar etc...

El mia trecut in talon la rubrica "instrainat catre" numele meu data si semnatura lui.

Mie nu mi sa parut tocmai ok ceea ce a facut el,intre timp el a plecat in DK unde lucreaza si eu am ramas cu masina si talon (completat pe spate de el).

Intrebarea mea este: Am voie sa circul cu masina daca mi-a completat El in aceea rubrica ?nu e stampilat nimic acolo.

M-a oprit un agent de politie acum vre-o 2 saptamani la control,si ma intrebat a cui este masina si de ce este scris acolo,eu i-am explicat ce sa intamplat,el mia spus ca la data aceea inscrisa pe talon aveam la dispozitie 30 de zile sa inmatriculez masina,sa schimb proprietarul,practic sa fac toate demersurile ca si cum as luat o masina de la oricine alcineva,si asta doar din cauza ca mi-a scris el pe spatele talonului numele meu data la care sa intamplat si semnatura lui.

Astept un raspuns ! multumesc.

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Dacă au trecut mai mult de 30 zile de la data care e menţionată în rubrica respectivă, rişti să primeşti o amendă şi să rămâi fără certificatul de înmatriculare. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Asta am aflat de la politistul care ma oprit,dar proprietarul avea voie sa completeze acolo? sau trebuia sa mearga la DRPCIV sau un institut de genul sa completeze ei ? am citit un commentariu mai sus,cineva avea si o stampila acolo,eu nu am.

Adica mi se pare balan sa iti completeze acolo si sa te opreasca politia sa iti zica ca nu ai voie sa circuli cu masina ca tia scris proprietarul numele tau,data si semnatura,eu acum cum as putea sa fac ceva,din punct de vedere legal,sa pot circula cu masina,el vine in ianuarie sa facem actele de vanzare/cumparare,dar pana atunci.

Si mai e o problema,politistul mia spus ca masina este radiata,daca era radiata,eu cum am putut sa fac asigurare si ITP,nu se leaga...

P.S imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie,daca se poate sa-mi mutati postul intr-un loc adecvat,multumesc !

Edited by archipadi
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Proprietarul e obligat să completeze rubrica respectivă când înstrăinează maşina şi nu e nevoie de nicio ştampilă dacă discutăm de o persoană fizică.

Ar fi necesar să pui mâna şi să citeşti legislaţia rutieră pentru că acolo toate aceste chestiuni sunt reglementate cât se poate de clar.  Respectă legea şi nu mai căuta tot felul de scuze pentru a nu transcrie dreptul de proprietate.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Da are voie. Acesta este scopul acelei rubrici. Se foloseşte ştampilă la aceea rubrică în situaţiile în care maşina este cumpărată de la o persoană juridică. Când vânzătorul este persoană fizică e normal ca acolo să apară numai o semnătură.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc,

Ultima intrebare,pot circula cu o copie a talonului ?in care nu este completata acea parte cu "intrainat catre" ?

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Ultima intrebare,pot circula cu o copie a talonului ?in care nu este completata acea parte cu "intrainat catre" ?

E ca şi cum nu l-ai avea la tine. Te vei umple de amenzi până vei strânge 15 puncte şi vei râmăne şi fără permis. 

Dacă tu consideri asta o rezolvare, te înşeli şi vei avea mai mult de pierdut. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Rezolvarea este sa o trec pe numele,dar proprietarul nu este in tara si vine in ianuarie...practic eu am cumparat masina sa ma uit la ea...ca de mers nu mai pot merge,multumesc de raspunsuri,o seara buna.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua ! Am cumparat o masina de la fratele meu (cu o suma derizorie ). Am facut asigurarea pe numele meu, mi-am facut si programare la serviciul de inmatriculari pentru a o trece pe numele meu.  Mi s-a spus ca pot face asigurarea pe numele meu pt ca face parte din dosarul cu care ma voi prezenta la serviciul de inmatriculari. Problema este ca fratele meu are ceva datorii la primaria unde locuieste si acel act de vanzare cumparare intre mine si el nu are stampila ca sa fie valabil. As vrea sa stiu, am voie sa circul cu masina in continuare? Daca da, cat timp? Este in ordine sa circul cu masina daca am asigurarea pe numele meu dar nu si actele masinii? Va multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pe talon am doar stampila firmei in zona “instrainat catre” si inca nu am factura pentru a face transcriere. Cat  ma pot folosi de masina ?

 

Multumesc !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.