Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
archipadi

Pot circula cu masina dacă este completată rubrica instrainat catre pe certificat?

Question

archipadi

Buna seara,

Am si eu o problema legata de cumpararea unei masini.

Am cumparat masina de la un "verisor" de al meu,nu am facut contract de vanzare cumparare,i-am dat suma dorita pe masina mi-a dat masina talon asigurarea am facut-o pe numele lui evident.

La cumpararea masinii i-am spus sa imi dea o foaie la mana ceva cum ca am voie sa merg cu masina fara a face vre-un act ceva la notar etc...

El mia trecut in talon la rubrica "instrainat catre" numele meu data si semnatura lui.

Mie nu mi sa parut tocmai ok ceea ce a facut el,intre timp el a plecat in DK unde lucreaza si eu am ramas cu masina si talon (completat pe spate de el).

Intrebarea mea este: Am voie sa circul cu masina daca mi-a completat El in aceea rubrica ?nu e stampilat nimic acolo.

M-a oprit un agent de politie acum vre-o 2 saptamani la control,si ma intrebat a cui este masina si de ce este scris acolo,eu i-am explicat ce sa intamplat,el mia spus ca la data aceea inscrisa pe talon aveam la dispozitie 30 de zile sa inmatriculez masina,sa schimb proprietarul,practic sa fac toate demersurile ca si cum as luat o masina de la oricine alcineva,si asta doar din cauza ca mi-a scris el pe spatele talonului numele meu data la care sa intamplat si semnatura lui.

Astept un raspuns ! multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Dacă au trecut mai mult de 30 zile de la data care e menţionată în rubrica respectivă, rişti să primeşti o amendă şi să rămâi fără certificatul de înmatriculare. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
archipadi

Asta am aflat de la politistul care ma oprit,dar proprietarul avea voie sa completeze acolo? sau trebuia sa mearga la DRPCIV sau un institut de genul sa completeze ei ? am citit un commentariu mai sus,cineva avea si o stampila acolo,eu nu am.

Adica mi se pare balan sa iti completeze acolo si sa te opreasca politia sa iti zica ca nu ai voie sa circuli cu masina ca tia scris proprietarul numele tau,data si semnatura,eu acum cum as putea sa fac ceva,din punct de vedere legal,sa pot circula cu masina,el vine in ianuarie sa facem actele de vanzare/cumparare,dar pana atunci.

Si mai e o problema,politistul mia spus ca masina este radiata,daca era radiata,eu cum am putut sa fac asigurare si ITP,nu se leaga...

P.S imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie,daca se poate sa-mi mutati postul intr-un loc adecvat,multumesc !

Edited by archipadi

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Proprietarul e obligat să completeze rubrica respectivă când înstrăinează maşina şi nu e nevoie de nicio ştampilă dacă discutăm de o persoană fizică.

Ar fi necesar să pui mâna şi să citeşti legislaţia rutieră pentru că acolo toate aceste chestiuni sunt reglementate cât se poate de clar.  Respectă legea şi nu mai căuta tot felul de scuze pentru a nu transcrie dreptul de proprietate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

Da are voie. Acesta este scopul acelei rubrici. Se foloseşte ştampilă la aceea rubrică în situaţiile în care maşina este cumpărată de la o persoană juridică. Când vânzătorul este persoană fizică e normal ca acolo să apară numai o semnătură.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
archipadi

Multumesc,

Ultima intrebare,pot circula cu o copie a talonului ?in care nu este completata acea parte cu "intrainat catre" ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Ultima intrebare,pot circula cu o copie a talonului ?in care nu este completata acea parte cu "intrainat catre" ?

E ca şi cum nu l-ai avea la tine. Te vei umple de amenzi până vei strânge 15 puncte şi vei râmăne şi fără permis. 

Dacă tu consideri asta o rezolvare, te înşeli şi vei avea mai mult de pierdut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
archipadi

Rezolvarea este sa o trec pe numele,dar proprietarul nu este in tara si vine in ianuarie...practic eu am cumparat masina sa ma uit la ea...ca de mers nu mai pot merge,multumesc de raspunsuri,o seara buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
i0nutz

Buna ziua ! Am cumparat o masina de la fratele meu (cu o suma derizorie ). Am facut asigurarea pe numele meu, mi-am facut si programare la serviciul de inmatriculari pentru a o trece pe numele meu.  Mi s-a spus ca pot face asigurarea pe numele meu pt ca face parte din dosarul cu care ma voi prezenta la serviciul de inmatriculari. Problema este ca fratele meu are ceva datorii la primaria unde locuieste si acel act de vanzare cumparare intre mine si el nu are stampila ca sa fie valabil. As vrea sa stiu, am voie sa circul cu masina in continuare? Daca da, cat timp? Este in ordine sa circul cu masina daca am asigurarea pe numele meu dar nu si actele masinii? Va multumesc anticipat !

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Dan1

Pe talon am doar stampila firmei in zona “instrainat catre” si inca nu am factura pentru a face transcriere. Cat  ma pot folosi de masina ?

 

Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • anca13
   By anca13
   Am si eu o intrebare,vreau sa cumpar o masina care are itp facut si asigurare pe numele proprietarului daar pe talon apare instrainata catre altei persoane de mai bine de 2 ani,impozit platit de catre persoana care apare la instrainare dar nu a inmatriculat-o taxa de mediu e platita si nerecuperata singura problema e trecut pe talon la intrainat in rest am verificat si actele sunt in regula.ce sfat imi dati,multumesc anticipat
  • Marius
   By Marius
   Guvernul vrea să lanseze în această toamnă Programul "Prima maşină".
   Prin acest program, statul garantează creditul pentru un automobil, în condiţiile în care cel care-l cumpără are între 18 şi 35 de ani şi nu a avut niciodată o altă maşină în proprietate.
    
   De asemenea, perioada de creditare va fi de până la şapte ani, cu doi ani mai mult faţă de durata pe care se acordă un credit de nevoie personale în prezent. Totodată, avansul pentru cei care vor să acceseze un credit "Prima maşină" va fi de 5% din preţul maşinii care nu trebuie însă să depăşească 12.400 de euro, cu TVA.
    
   În ceea ce priveşte veniturile necesare ale celui care vrea să ia un credit prin acest program, gradul de îndatorare ar putea creşte până la 60%, faţă de o treime, cât este acceptat în prezent.
    
   Păreri?
  • Constantin
   By Constantin
   Doresc să vând o maşină şi aş vrea să ştiu dacă este necesar, ori sunt obligat să completez rubrica "înstrăinat către ..." de pe verso-ul certificatului de înmatriculare.
   Cel care vrea să o cumpere, insistă să nu scriu nimic în rubrica respectivă din certificatul de înmatruculare, motivând că nu are posibilitatea să treacă maşina pe numele său în următoarele 30 zile, dar că va face lucrul ăsta în maxim 3 luni.
   Ce se poate întâmpla dacă nu completez rubrica respectivă?
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.